Yksinluistelu

Yksinluisteluvalmennuksen tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus hyvään harrastukseen ja perusluistelutaidon hankkimiseen. Samalla annetaan taitaville kilpaluistelijoille mahdollisuus saada valmennusta kansallisille kilpa-areenoille.

Perusopetusryhmissä harjoitellaan perusluistelutaitoja sekä tutustutaan molempiin seuran lajilinjoihin (yksinluistelu ja muodostelmaluistelu) ja niille ominaisten osa-alueiden harjoitteluun lapsen iän ja kehitystason mukaan.

Luistelua voi perusopetusvaiheen jälkeen jatkaa yksinluistelupuolella. Lahjakkaille ja taitaville luistelijoille yksinluistelun valmennustiimi voi tarjota paikkaa yksinluistelun kilparyhmissä. Ensimmäiseen kilparyhmään eli K4-ryhmään siirrytään 5-7-vuotiaana ja kilpailuihin osallistuminen aloitetaan Tintit-sarjassa. Suomen Taitoluisteluliitto määrittää kilpasarjoihin vaadittavat elementit ja ikärajat. Yksinluistelussa voi kilpailla useilla eri sarjatasoilla ja yksinluisteluryhmistä on mahdollisuus myös siirtyä muodostelmaluistelun puolelle testien kautta. Kaikkien kilparyhmien luistelijat osallistuvat taitoluistelukilpailuihin alueellisella ja kansallisella tasolla, K1-ryhmän luistelijat myös SM-tasolla.

 

Yksinluistelun päävalmentajana toimii:

Ferran Cuni Baulenas (ferran.cuni@jytls.fi)