Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelu on luistelutaitoa ja yhdessä tekemistä
 

Muodostelmaluistelu on joukkuelaji, jossa pyritään luistelijoiden yhtäaikaiseen ja yhdenmukaiseen suoritukseen. Lajissa korostetaan mahdollisimman yhtenäistä esiintymistä ja joukkueen suorittamien elementtien laadukkuutta.

Joukkueen koko voi vaihdella 12-30 luistelijan välillä ja joukkueeseen voi kuulua niin tyttöjä kuin poikiakin.

Muodostelmaluistelijat kasvavat yleensä siirtyen iän ja taitojen karttuessa seuraavaan sarjajoukkueeseen. Keväisin järjestetään testejä, joiden kautta joukkueisiin on mahdollista päästä.

Jos laji kiinnostaa, ota yhteyttä!

Muodostelmaluistelu - myös aikuisille!
 

Seurassamme on myös muodostelmaluistelujoukkue aikuisille. Fresh Diamonds on aikuisella iällä harrastuksen aloittaneiden upea jengi. Joukkueeseen haetaan keväällä ja kesällä. 

 

Muodostelmaluistelijan polku JyTLS:ssä:

 

Sarjojen ikärajat perustuvat luistelijoiden ikään 1.7. Myös yli-/alaikäisiä on mahdollista olla.
 

IkäSarjaJoukkue
3–9-vuotiaat-Luistelukoulut
5–9-vuotiaat-Kehitysryhmät
6–10-vuotiaat(tulokkaat)Mini Diamonds (MD)
alle 12-vuotiaatTulokkaatSweet Diamonds (SD)
alle 13-vuotiaatMinoritGolden Diamonds (GD)
10–14-vuotiaatSM-noviisitBlue Diamonds (BD)
13–18-vuotiaatSM-junioritIce Diamonds (ID)
yli 17-vuotiaatSenioritEternal Diamonds (ED)
yli 18-vuotiaatAikuisetFresh Diamonds (FD)
yli 18-vuotiaatMastersRocky Diamonds (RD)

 

MITÄ MUODOSTELMALUISTELU ON?

Muodostelmaluistelu on taitoluistelun joukkuemuoto. Muodostelmaluisteluohjelma koostuu askeleista, liu’uista, pirueteista ja nostoista, joita suoritetaan kuvioissa. Tavoitteena on luistella ohjelma mahdollisimman samanaikaisesti ja yhtenäisesti musiikkia tulkiten. SM-seniori- ja juniorijoukkueissa luistelee 16 luistelijaa. Tasapainoisesta ohjelmasta löytyvät muodostelmaluistelun peruselementit, kuten piiri, rivi, mylly, läpimeno ja blokki eli rivistö. Peruselementtien lisäksi siirtymät elementistä toiseen, vapaaluisteluliikkeet kuten piruetit ja liu’ut ja erilaiset käsiotteet tuovat näyttävyyttä ja vaikeutta ohjelmaan. Muodostelmaluisteluohjelma rakennetaan teeman ympärille ja se kertoo tarinan, jota musiikki, puvut ja koreografia täydentävät.

Muodostelmaluistelun arvioinnissa arvioidaan elementtejä ja kokonaisuutta. Elementtejä arvioidaan vaikeustason, vauhdin, suorituspuhtauden ja laadun perusteella. Suoritusta arvoidaan kokonaisuutena perusluistelun, siirtymisten, koreografian, musiikin tulkinnan ja esiintymis- ja suoritusvarmuuden näkökulmista.

Muodostelmaluistelu on Suomessa suosittu harrastus. Suomen taitoluisteluliitto järjestää talven aikana kilpailuja kaikenikäisille joukkueille pienistä tulokkaista aikuisjoukkueisiin asti. Suomi on muodostelmalusitelussa maailman huippuluokkaa.