Hyvä tietää luistelukoulusta


Harjoituksiin saapuminen

Harjoituksiin kannattaa saapua iloisella mielellä ja kiireettömästi, mieluiten vähintään 10-15 minuuttia ennen oman harjoitusvuoron alkamista. Varmistathan oman ryhmäsi harjoitteluajat Myclubista tai sähköpostista.

Varusteet ja vaatetus

Lapsi tarvitsee harjoituksiin luistimet (mitkä tahansa luistimet käyvät!), kypärän, liikkumiseen sopivan vaatetuksen ja käsineet. Sormikkaat sopivat hyvin käsineiksi. Vaatetuksen tulee olla lämmin, mutta sellainen, jossa on mukava ja helppo luistella ja liikkua monipuolisesti. Jäähallissa luistellessaan luistelija voi käyttää lämmintä kerrasto-/poolopaitaa yhdessä villa-/fleecepaidan tai -takin kanssa. Joustavasta kankaasta valmistetut housut, trikoot ja verryttelyasut ovat sopivia luisteluun. Huomioithan, että housujen lahkeet eivät kuitenkaan saa olla liian leveät tai pitkät etteivät ne mene terän alle. Luistelija voi halutessaan käyttää myös luistelupukua sukkahousujen/ trikoiden ja fleece-/villatakin kanssa. Aloittelevat luistelukoululaiset käyttävät luistelu-/jääkiekkokypärää. Kypäräksi sopii hyvin myös pyöräilykypärä. Ohjaaja kertoo, kun kypärästä on aika luopua.

Luistimet

Luistelukouluun voi tulla hyvin hokkareilla tai harjoitusluistimilla, eli taitoluistimia ei ole välttämätöntä hankkia. Luistimet olisi hyvä teroittaa – terävillä luisitimilla harjoittelu sujuu helpommin! Hokkarit ja harjoitusluistimet voi teroituttaa esimerkiksi suutareilla ja urheiluliikkeissä.

Taitoluistinten teroituspalvelua Jyväskylässä löydät täältä. Hyviä perustaitoluistimia aloittelijoille on saatavilla taitoluistelukaupoista. Golden Skate tarjoaa myös luistinten vuokrauspalvelua. Luistimia voi ostaa myös käytettynä. Facebookissa toimii esimerkiksi Jyväskylän Taitoluistelukirppis, jossa varusteita voi kierrättää. Myös seuran tapahtumissa on monesti mukana taitoluisteluvälineiden kirppis.

Luistelukoulun kausi

Luistelukoulun syyskausi alkaa syyskuun alusta ja päättyy joulukuussa seuran joulunäytökseen. Kevään luistelukoulukausi alkaa tammikuussa ja päättyy huhtikuussa seuran kevätnäytökseen. Luistelukoulusta on mahdollista siirtyä kehitysryhmien kautta seuramme yksinluistelun sekä muodostelmaluistelun kilpa- ja harrastustoimintaan.

Image
Image