Venla Rantalainen

Venla Rantalainen on JyTLS:n yksinluistelun, luistelukoulun ja kehitysryhmien valmentaja.
Venla Rantalainen on JyTLS:n yksinluistelun, luistelukoulun ja kehitysryhmien valmentaja.

Yksinluistelun valmentaja, Venla Rantalainen: ”Parasta on huomata uuden oppimisen ilo ja innostus”

Venla toimii valmentajana eri ikäisten ja -tasoisten luistelijoiden parissa JyTLS:ssa, aina luistelukouluista ja kehitysryhmistä kilpaileviin sekä harrasteryhmiin ja aikuisluisteluun. Hän ohjaa myös Jyväskylän kaupungin palveluksessa luistelua erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

”Valmentajan haluan saada aikaan uuden oppimisen lisäksi liikkumisesta ja taitoluistelusta lajina pitkään nauttivia yksilöitä. Haluan mahdollistaa luistelijoille onnistumisen kokemuksia päivittäin.”

Millainen valmentaja?
Venla on valmentaja, joka on täysillä mukana hetkessä. Hän huomioi luistelijat tasavertaisesti ja pitää huolen positiivisesta ja turvallisesta ilmapiiristä harjoituksissa. Hän kuuntelee ja kannustaa luistelijoitaan sekä opastaa johdonmukaisesti erilaisten yksilöiden ja ryhmien tarpeet huomioon ottaen.

Vahvuudet valmentajana
Venla toteaa vahvuudekseen valmentajana yksilön kohtaamisen. Lajin tuntemus ja sen ohjaamisen taito ovat toki myös hänellä hyvin hallinnassa.

”Haluan tarjota erilaisille yksilöille tasavertaiset mahdollisuudet oppimiselle. Hyödynnän valmennuksessani erilaisia opetusmenetelmiä. Parasta on huomata uuden oppimisen ilo ja innostus luistelua kohtaan.” 

Ajatuksia taitoluistelusta
”Taitoluistelu on antanut minulle paljon. Lajissa on aina on uutta opittavaa ja kehitettävää, ja pienien välietappien oppiminen auttaa eteenpäin. Olen oppinut taitoluistelusta todella paljon, muun muassa nauttimaan oman kehon liikuttamisesta, itseilmaisua, kärsivällisyyttä ja periksiantamattomuutta, vuorovaikutustaitoja ja stressin hallintaa.” 

Yksinluistelun kilpauran jälkeen Venla oppi nauttimaan luistelusta toisella tavalla: esiintymällä, harjoittelulla omaksi iloksi, penkkiurheiluna ja etenkin valmentamiisena eli oman opin ja kokemuksen jakaminen muille.

Ajatuksia JyTLS:sta
”JyTLS:ssa minuun luotetaan. Saan toteuttaa omia visioitani valmentajana. Tässä seurassa on myös helppo saada apua kun sitä tarvitsee. JyTLS:ssa on hyvin monipuolista osaamista sekä hyvä kulttuuri ajatusten jakamiseen ja uuden oppimiseen yhdessä.”  

Jyväskylässä Venla pystyy yhdistämään valmennuksen ja liikuntatieteen opinnot.  

Koulutus luisteluvalmentajana & liikunnan alalla

  • Liikuntatieteiden kandidaatti, valmistuu keväällä 2021 liikuntatieteiden maisteriksi (Liikunnan, terveystiedon ja psykologian opettaja)
  • Taitoluisteluohjaajan koulutukset (moduulit 1–4)

Omalla luistelu-uralla

  • Yksinluistelun puolella 5-vuotiaasta lukion loppuun saakka Tikkurilan taitoluisteluklubissa
  • Valmentajina Sirkka Kaipio, Kati Perokorpi, Tero Hämäläinen, Pauliina Carlsson, Kim Jacobsson
  • Kilpaili yksinluistelussa kansallisissa senioreissa, palkintosijoja tässä sarjassa
  • Kansallisten noviisien hopeafinaalin voitto
  • Muodostelmaluistelussa kilpaillut JyTLS:n kansallisten senioreiden joukkueessa
  • Pitkän kisauran jälkeen harrastusmielessä mukana Liikunna Riemun taitoluistelujaostossa