Venla Kokkonen

Venla Kokkonen JyTLS-valmentaja

Perusopetus- ja harrasteluistelun valmentaja, Venla Kokkonen:

Kannustava ilmapiiri on harjoittelussa tärkeä 

Venla valmentaa kannustaen, niin pieniä luistelukoululaisia kuin kehitysryhmien ja Jäätimantit -harrasteryhmien luistelijoita. Hän pitää työssään huolen, että jokainen luistelija tulee huomioiduksi omana itsenään ja voi oppia jatkuvasti uusia luistelutaitoja. Liikkumisen ja uusien luistelutaitojen tuoman ilon lisäksi yhteishenki harkoissa on tärkeä – kaverit ja hyvä tunnelma innostavat lähtemään harkkoihin yhä uudestaan ja uudestaan. Muodostelmaluistelutaustan omaavalle valmentajalle se on erityisen tärkeä juttu.

Millainen valmentaja?

Venlan kanssa jäällä on kivaa. Hän valmentaa positiivisella otteella, luistelijoita tukien ja kannustaen. Uuden oppiminen on yhteinen ilonaihe – ja sitä tapahtuukin koko ajan.

”Olen valmentajana kaikki huomioon ottava ja kannustava. Tärkeää harjoittelussa on yhteen hiileen puhaltaminen ja kannustava ilmapiiri.”

Vahvuudet valmentajana

Venlalla on taustallaan pitkä ura muodostelmaluistelijana JyTLS:ssa. Luistelun perustaidot, joukkueena toimiminen ja urheilullinen elämäntapa ovat hänellä hyvin hallinnassa, ja niitä hän haluaa välittää myös luistelijoilleen.

Ajatuksia taitoluistelusta

Taitoluistelu on lajini, sillä se on monipuolista ja se haastaa luistelijaa koko ajan. Omalta luistelu-uraltani käteen ei jäänyt pelkästään luistelutaito, vaan myös hyvät, terveelliset ja liikunnalliset elämäntavat.”

Ajatuksia JyTLS:sta

Valmentaminen kotiseurassa on innostavaa ja mukavaa. Siinä saa auttaa uusia luistelijoita uran alkuun tämän hienon lajin parissa, samaan tapaan kuin oma luistelu-urakin alkoi aikoinaan. Monipuolinen laji ja seura tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia. 

”Haluan auttaa valmennettaviani kasvamaan osaaviksi ja terveelliset elämäntavat omaaviksi luistelijoiksi.”

 

Omalla luistelu-uralla

  • Alkoi JyTLS:n luistelukoulussa 6-vuotiaana
  • Muodostelmaluistelusta tuli oma laji 9-vuotiaana
  • Kisaurallaan harjoitteli ja kilpaili viimeisimpänä JyTLS:n Ice Diamonds -joukkueessa
  • Valmentajina mm. Anni Kyyrä, Tanja Mikkilä ja Anni Holopainen
  • Kohokohtia luistelu-uralla mm. kaikki menestyksekkäät kisat