Siiri Kantanen

JyTLS-valmentaja Siiri Kantanen

Perusopetus- ja harrasteluistelun valmentaja, Siiri Kantanen:

Haluan, että jokainen ryhmässä kokee itsensä tärkeäksi

Siirin ura luisteluvalmennuksen parissa on alkuvaiheessa. Hänellä on itsellään taustalla pitkä luistelu-ura JyTLS:n muodostelmaluistelussa, viimeisimpänä Ice Diamonds -joukkueessa. Luistelun lisäksi Siiri on harrastanut aktiivisesti myös pesäpalloa. Yhdessä toisten kanssa toimiminen, kaikkien kannustaminen sekä hyvä ilmapiiri ovat tärkeät perustat pitkäaikaiselle harrastukselle. Niistä Siiri pitää huolen myös kaikkein pienimpien luistelijoiden kohdalla, luistelun perustaitojen opettamisen ohella. 

Millainen valmentaja?

Siiri haluaa, että jokaisella on hyvä olla harkoissa. Jokaisen luistelijan yksilönä kohtaava valmentaja, ryhmän yhteiset jutut ja positiivinen ilmapiiri mahdollistavat sen. Vaikka jäällä ollaan luistelemassa, ikioma harrastus ja laji ovat isompi asia. Luistellessa harjoitellaan monenlaisia elämässä vastaan tulevia asioita, aina ryhmässä toimimisesta haasteiden kohtaamiseen. 

”Valmentajana on minulle tärkeää tukea lapsia kehittymisessä ja luoda positiivinen ilmapiiri harjoituksiin. Haluan tukea lapsia myös muissa kuin lajiin liittyvissä asioissa. Tärkeää on myös saada ryhmä puhaltamaan yhteen hiileen ja saada palo lajia kohtaan heräämään. Se onnistuu hyvien kokemusten ja kehittymisen tunteiden kautta.” 

Vahvuudet valmentajana

Siiri valmentaa jokaista luistelijaa yksittäin ja kaikkia ryhmänä. Hänellä on taustallaan vahva luistelutaito ja lempeä ote sen opettamiseen. Lisäksi Siirillä on kokemusta urheilijan elämästä myös muualta kuin taitoluistelun parista. 

”Lasten kanssa haluan toimia esimerkillisesti. Haluan auttaa jokaista kehittymään yksilönä ja joukkueena sekä toimia niin, että kaikki ryhmässä kokee itsensä tärkeäksi. Valmentajana haluan nähdä ja tehdä huomatuiksi luistelijoiden kehittymisen ja heidän onnistumisensa.”

Ajatuksia taitoluistelusta

”Taitoluistelu on antanut itselleni hyvät eväät tulevaisuuteen, ei vain liikunnallisuuteen vaan myös työelämään elämän perustana oleviin terveellisiin elämäntapoihin. Luistelun kautta olen oppinut ryhmässä työskentelyä, yhteen hiileen puhaltamista, sinnikkyyttä sekä niin pettymysten kun onnistumistenkin käsittelyä.”

Ajatuksia JyTLS:sta

”Haluan olla osana JyTLS:n tiimiä, sillä tässä seurassa on ollut hyvä kasvaa luistelijana sekä haluan jakaa muille eteenpäin urani aikana saatuja oppeja.”

Omalla urheilu-uralla

  • Luisteli JyTLS:ssa muodostelmaluistelun lajilinjalla 12 vuoden ajan
  • Viimeisimpinä vuosina SM-juniorit ja kansalliset juniorit -sarjoissa Ice Diamonds -joukkueessa
  • Kohokohtina mm. Mozart Cup -kisat Itävallassa sekä yhteiset leirit joukkueena
  • Muodostelmaluistelun ohella olen lisäksi harrastanut pesäpalloa n. 12 vuotta. Pesäpalloilijan uralla Siiri on ollut mm. mukana voittamassa SM-pronssia