Sara Rönkkönen

Sara Rönkkönen on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.
Sara Rönkkönen on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.

Muodostelmaluistelun valmentaja, Sara Rönkkönen: 

Osallistuminen lisää motivaatiota

Sara Rönkkönen on paluumuuttaja. Hän tuli JyTLS:n valmennustiimiin vuonna 2020 Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen. Pääkaupungissa hän ehti saada kokemusta mm. luistelusta SM-seniorijoukkue Helsinki Rockettesissa. Taustalla on pitkä luistelu-ura JyTLS:n riveissä.

”Olen valmennuksessa erityisen kiinnostunut sen tuomasta tavoitteellisuudesta ja joukkueen kehityskaaresta. On mielenkiintoista myös suunnitella erilaisia koreografisia elementtejä ja päästä käyttämään luovuutta tämän lajin parissa.”

Millainen valmentaja?
Yksi tärkeimmistä Saran tärkeimmistä arvoista valmentajana on kohdella kaikkia luistelijoita tasa-arvoisesti ja huomioida eri persoonat joukkueessa. 

”Haluan haastaa luistelijoitani analysoimaan myös itse omaa luisteluaan ja kehittymään fiksuiksi urheilijoiksi. Joukkueen kanssa toimiessa haluan sisällyttää luistelijat mukaan päätöksiin aina mahdollisuuksien mukaan ja kuulla heidän mielipiteitään. Luistelijoilla on usein paljon hyviä ideoita. Olen itse kokenut luistelu-urallani, että osallistuminen lisää motivaatiota.”

Vahvuudet valmentajana
Sara on kiinnostunut muodostelmaluistelun eri osa-alueista, aina koreografisista yksityiskohdista teknisiin elementteihin. Luistelutekniikka ja perusluistelu ovat myös Saralle  tärkeitä, ja niistä hänellä on vahvaa kokemusta ja osaamista omalta uraltaan. 

Tällä valmentajalla on kokemusta erilaisista joukkueista. Ennen luisteluvalmentajuutta hän on valmentanut nuoria jalkapalloilijoita. Yhteiset tavoitteet saavutetaan yhdessä kehittyen ja koko joukkueen voimia ja osaamista käyttäen. 

Ajatuksia taitoluistelusta
Hurahdin muodostelmaluisteluun jo ihan pienenä. Rakastuin sen tuomaan tavoitteellisuuteen ja siihen, millä tavoin se haastaa vuodesta toiseen. Nautin yhdessä tekemisestä ja siitä, mitä urheilijana olo arjessa tarkoittaa.

Olen oppinut paljon itseni haastamisesta, sitkeydestä ja tavoitteellisuudesta. Joukkueurheilu antaa myös paljon valmiuksia ihmisten kanssa toimimiseen ja muiden huomiointiin. Joukkueurheilijan tulee aina ajatella joukkueen etua ja toimia sen mukaisesti. 

Ajatuksia JyTLS:sta
”Liityin superinnoissani mukaan JyTLS:n valmennustiimiin vuonna 2020. Saamme tällä tiimillä varmasti tarjottua hyvän kauden kaikille luistelijoille.”

Jyväskylä on Saran kotikaupunki. Hän opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä.

Omalla luistelu-uralla

  • Luisteli HTK:n SM-seniorijoukkueessa Helsinki Rockettesissa
  • JyTLS:ssa kilpaillut minoreissa, SM-noviiseissa, SM-junioreissa ja kansallisissa junioreissa.
  • Valmentajia mm. Rockettesin päävalmentaja Kaisa Arrateig, yksilötaitovalmentaja Ari-Pekka Nurmenkari ja tanssiopettaja Anandah Kononen, JyTLS:ssa Tanja Mikkilä, Tiina Bogdanoff ja Laura Spiridovitsh