Sanni Levy-Flankkumäki

Sanni Levy on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.
Sanni Levy on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.

Muodostelmaluistelun valmentaja, Sanni Levy-Flankkumäki: 

Joukkueessa jokainen luistelija on oma itsensä

Sanni on valmentanut JyTLS:n muodostelmaluisteuljoukkueita vuodesta 2018 alkaen. Hän on toiminut valmennusurallaan kaikenikäisten ja -tasoisten luistelijoiden kanssa. Kaudella 2020-2021 Sanni vastaa SM-noviisijoukkueesta Blue Diamonds ja toimii apuvalmentajana muissa seuran joukkueissa (Golden Diamonds, Ice Diamonds ja Fresh Diamonds).

Jyväskylään Sanni muutti Helsingistä, jossa ennen valmentajan tehtäviä luisteli pitkän ja menestyksekkään uran, viimeisimpänä viiden kauden ajan MM-kultaakin voittaneessa Marigold IceUnityssa. 

Millainen valmentaja?
Sanni on tavoitteellinen valmentaja, joka valmentaa niin joukkuetta kuin sen jokaista yksilöä. 
”Koen että valmentajan rooliin kuuluu paljon enemmän kuin pelkkä luistelutaidon opettaminen. Tarkoituksena on kasvattaa urheilullisia nuoria, joilla on elämänarvot kohdallaan”. 

”Yhdessä koetaan onnistumiset, mutta myös epäonnistumiset ja surut. Joukkueen toiminnassa koen tärkeäksi, että jokainen luistelija saa olla oma itsensä. Yhdessä teemme kovasti töitä kohti joukkueen tavoitteita, huumoria unohtamatta.” 

Vahvuudet valmentajana
Valmentajana Sanni haluaa kohdata jokaisen luistelijan yksilönä ja antaa jokaiselle tarvittavan avun ja tuen. Vahva joukkue koostuu vahvoista, taitavista ja hyvinvoivista urheilijoista. 

Sannin vahvuuksiin kuuluvat muodostelmaluistelun tekniikoiden ja elementtien hallinta ja ohjaaminen. Ohjelmat ja koreografiat pääsevät oikeuksiinsa tavoitteellisen työn avulla.

Ajatuksia taitoluistelusta
”Olin voittamassa MM-kultaa ja hopeaa. Kuitenkin tärkeimpiä muistoja luistelu-uraltani minulle ovat normaali treeniarki ja yhteiset hetket joukkueen kanssa. Omasta urastani opin kuinka vahva joukkue voi parhaimmillaan olla. Sitä tunnetta haluan viedä eteenpäin omille luistelijoilleni.”

Ajatuksia JyTLS:sta
JyTLS:issä jokaiselle luistelijalle on tarkoitus tarjota mahdollisuus kehittyä omassa tahdissa, kohti omia tavoitteita. Täältä luistelijan on mahdollisuus edetä maajoukkueisiin asti.

Koulutus luisteluvalmentajana & liikunnan alalla

  • Opiskelee liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa
  • Liikuntaneuvoja
  • Koulutustaustaltaan rakennusinsinööri

Omalla luistelu-uralla

  • Aloitti luistelu-uransa Kuopion Luisteluseurassa
  • Marigold IceUnity -joukkueessa vuosina 2010–2015
  • MM-kulta vuonna 2014 ja MM-hopeaa vuosina 2011 ja 2015 Marigold IceUnityn riveissä