Mona Holttinen

JyTLS-valmentaja Mona Holttinen

Perusopetus- ja harrasteluistelun valmentaja, Mona Holttinen:

Itsen haastaminen on osa kehittymistä

Mona on valmentaja, joka haastaa lempeästi. Kehittyminen on uuden oppimista, mikä taas tuo onnistumisen elämyksiä. Taitojen kehittyminen edistää myös jäällä olemisesta nauttimista. Mikä ihana kierre, jossa valmentaja saa olla luistelijan tukena ja kannustajana! 

Monalla on jo muutaman kauden kokemus valmentamisesta JyTLS:ssa. Oman luistelu-uransa hän oli yksinluistelun puolella, ja taustalla on myös taitoluisteluohjaajan koulutus. Mona nähdään jäällä erityisesti luistelukoulujen, kehitysryhmien ja harrasteluistelun ryhmien kanssa, ja hän on ollut mukana myös kilpailevien ryhmien valmennuksessa. 

Millainen valmentaja?
Mona kuuntelee valmennettaviaan, tsemppaa ja kannustaa. Hän vaatii sopivasti ja haluaa antaa valmentaessaan koko osaamisensa luistelijoiden hyväksi. 

”Valmentajana olen tsemppaava ja pyrin aina haastamaan luistelijoita pois mukavuusalueeltaan, koska kehitystä ei voi tapahtua jos koskaan ei haasta itseään. Haluan, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan luistelusta ja kokemaan onnistumisia. Lisäksi haluan opettaa pitkäjänteisyyttä ja sitä kuinka myös epäonnistumisista voi oppia. Urheiluharrastuksessa kehittyminen edellyttää paljon työtä, mutta se myös palkitsee joka päivä ja kasvattaa monella tavalla.”

Vahvuudet valmentajana
Pitkän yksinluistelutaustan omaavalla valmentajalla luistelun perustaidot ovat hyvin hallinnassa, ja hän osaa asettua luistelijan asemaan opettaessaan niitä luistelijoilleen. Mona on positiivinen ja kannustava valmentaja, joka haluaa pitää huolen siitä, että jäällä opitaan uusia taitoja. Uuden oppiminen on yhteinen ilo!

”Minulle tärkeää jäällä luistelijan tai ryhmän kanssa toimiessa on se, että kaikki nauttivat jäällä
olosta ja saavuttavat onnistumisen tunteen. Minulle on myös tärkeää, että itse kehityn ja opin
mahdollisimman paljon niin valmennettaviltani kuin muilta valmentajilta.”

Ajatuksia taitoluistelusta
”Taitoluistelu on minun lajini, sillä lajin monipuolisuus kiehtoo minua ja siinä voi aina kehittyä.”

Ajatuksia JyTLS:sta
”Haluan olla osa kotiseurani tiimiä, ja tunnen että itselläni on annettavaa sen työhön. JyTLS:n valmennustiimi on todella monipuolinen ja osaava. JyTLSissä on hyvä valmentaa 
ja uskon, että täällä valmentaessani voin oppia tärkeitä oppeja muilta valmentajilta tulevaa varten. Toivon, että saan toimia taitoluisteluvalmentajana pitkään.”

 

Koulutus luisteluvalmentajana & liikunnan alalla

  • STLL:n taitoluisteluohjaajan koulutus (luistelun ohjauksen perusteet)


Omalla luistelu-uralla

  • Pitkä yksinluisteluluistelu-ura JyTLS:ssa
  • Yksinluistelussa kilpaillut noviiseihin saakka
  • Kohokohtina uralla erityisesti luistelunäytökset ja niissä esiintyminen
  • Valmentajina mm. Olga Baranova, Wilma Lindén, Iina Potaseff, Marika Pölkki ja Ferran Cuni Baulenas