Mette Kulonen

Mette Kulonen, JyTLS-valmentaja

Perusopetus- ja harrasteluistelun valmentaja, Mette Kulonen:
Jäällä olemisen tunne on ainutlaatuinen

Mette on JyTLS-valmentaja jo useamman kauden ajalta. Luistelu ja sen taitojen opettaminen kiehtovat häntä niin pienten luistelukoululaisten kuin kilparyhmien luistelijoiden kanssa toimiessa. Mette on vahvasti mukana etenkin JyTLS:n luistelukoulujen, kehitysryhmien ja harrasteluistelun valmennuksessa. Pitkän luistelu-uran luistelleena hänellä on annettavaa myös kilpaileville luistelijoille. 

Millainen valmentaja?

Mette haluaa mahdollistaa luistelun ilon ja onnistumisen elämykset kaikille luistelijoilleen. Niistä kasvaa tahto kehittyä edelleen ja yrittää parhaansa. Hyvä mieli ja harjoittelua tukeva ilmapiiri ovat hyvän harjoituksen lähtökohdat. Ne tukevat harjoittelussa onnistumista ja uuden oppimista. 

”Olen valmentajana kannustava, mutta myös sopivasti vaativa. Haluan saada luistelijat aidosti innostumaan ja nauttimaan luistelusta.”

Vahvuudet valmentajana

Mette harrasti pitkään yksinluistelua ja kilpaili lajissa aktiivisesti. Yksinluistelun lajitaidot ovat hänellä hyvin hallinnassa. Niiden oppimisen hän haluaa mahdollistaa myös muille, niin pienille kuin isommille luistelijoille. Kaikki alkaa kuitenkin ilosta. Onnellinen hymy jäällä ja halu tulla treeneihin yhä uudestaan kantavat myös haasteiden kohdalla.

”Valmentajana haluaisin saada aikaan luistelun iloa sekä intoa oppia uusia taitoja, sillä niillä pääsee jo pitkälle.”

Ajatuksia taitoluistelusta

”Taitoluistelu on lajini, sillä jäällä olemisen tunne on ainutlaatuinen. Myös lajin monipuolisuus kiehtoo. Luistelu on opettanut minulle päämäärätietoisuutta ja kovaa työskentelyä tavoitteiden eteen, mutta myös epäonnistumisen sietokykyä.”

Ajatuksia JyTLS:sta

Jyväskyläläislähtöinen Mette on ollut koko luistelu-uransa ajan JyTLS:ssa, ja kotiseura on lähellä hänen sydäntään. Opiskelupaikan varmistuminen Jyväskylästä mahdollisti sen, että Meten osaaminen on edelleen seuran luistelijoiden ulottuvilla.

”Jyväskylä on hyvä paikka valmentaa, sillä kotiseurassa valmentaminen on mielekästä. Kokemukseni mukaan JyTLS:ssä on lämmin valmennusilmapiiri ja osaava valmennustiimi, jonka osana on mukavaa olla.”

Koulutus luisteluvalmentajana & liikunnan alalla

  • Luistelun ohjauksen perusteet -koulutus

Omalla luistelu-uralla

  • Mette luisteli yhteensä 12 vuotta aina kansallisiin junioreihin asti. 
  • Kohokohtana luistelu-uralla kansallisten noviisien kultafinaalipaikka 
  • Mieleenpainuva muisto oli myös pienenä luistelijana reissu Pariisiin kisoihin
  • Valmentajina mm. Olga Baranova, Wilma Lindén, Iina Potaseff, Marika Pölkki ja Ferran Cuni Baulenas