Joanna Kallela

Joanna Kallela on JyTLS:n yksinluistelun valmentaja.
Joanna Kallela on JyTLS:n yksinluistelun valmentaja.

Yksinluistelun valmentaja, Joanna Kallela:

”Innostus ja motivaatio ovat avaimia luistelijana kehittymiseen”


Joanna Kallela on pitkäaikainen maajoukkueen jäsen ja SM- ja PM-mitalisti, joka aloitti valmentamisen pian oman luistelu-uransa päätyttyä. Hän ehti tehdä reilun puolen vuoden ajan töitä ammattilaistaitoluistelijana Karibialla. JyTLS-tiimiin hän tuli vuonna 2020.

Millainen valmentaja?
Joanna on tavoitteellinen ja täsmällinen valmentaja, jonka mukaan treeneissä pitää olla kivaa. Hän kertoo valmentavansa luistelijoita aina yksilöinä ja huomioivansa luistelijoiden tarpeet. Innostus ja motivaatio eri osa-alueiden treenaamiseen ovat avaimia luistelijana kehittymiseen. 

”Minulle on tärkeää saada luistelijat innostumaan ja motivoitumaan kaikista luistelun eri osa-alueista ja samalla kehittää luistelijoiden taitoja mahdollisimman paljon”. 

Vahvuudet valmentajana
Joannan vahvuuksiin kuuluvat muun muassa kaksois- ja kolmoishyppyjen opettaminen, askeltekniikka sekä musiikin tulkinta ja esiintyminen. Myös piruetit ja koreografiat kiinnostavat häntä erityisesti. 

Joanna on valmentanut kotiseurassaan Tapparan Taitoluistelussa luistelijoita aina luistelukoululaisista SM-senioreihin. Lisäksi hän on toiminut valmentajana luisteluleireillä. Hän on erityisen kiinnostunut hyppyjen, piruettien ja askeleiden tekniikkavalmennuksesta, ilmaisutaidosta sekä koreografioiden hiomisesta. 

Ajatuksia taitoluistelusta
”Rakastan taitoluistelua, sillä siinä voi aina kehittää itseään lisää ja oppia uusia taitoja. Tässä lajissa pääsee ilmaisemaan itseään ja käyttämään luovuutta. Luistelutaitojen ja tekniikan lisäksi olen oppinut hyvin tulkitsemaan erilaisia musiikkeja sekä sitä, miten katsomoon saa välitettyä erilaisia tunnetiloja luistelun kautta. Luistelu on laji, josta nauttivat niin luistelijat kuin katsojat”.

Ajatuksia JyTLS:sta
Joanna tuli JyTLS:aan vuonna 2020. Osana seuran yhdessä kehittävää valmennustiimiä hän jakaa luistelijoille oman luistelu-uransa aikana kertynyttä osaamista lajin parista. Hän haluaa myös kehittää ja kehittyä valmentajana tässä tiimissä. 

”Haluan tuoda luistelijoiden harjoitteluun monipuolisesti uusia vinkkejä ja näkökulmia, jotka auttavat heitä etenemään luistelu-urallaan”.

Joanna opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä.

 

Koulutus luisteluvalmentajana

  • VOK1 (taitovalmennus)
  • Luistelun ohjauksen perusteet

Omalla luistelu-uralla

  • STLL:n maajoukkueen ja valmennusryhmien jäsenyyksiä
  • Junioireiden ja noviisien Pohjoismaiden mestaruus
  • SM-senioreiden SM-kilpailuissa 4. sija, SM-junioreiden ja -noviisien hopea- ja pronssisijoja
  • Mitalisijoja kansainvälisissä kilpailuissa
  • Suomen edustaja kaksissa junioreiden GP-kilpailuissa
  • 6,5 kuukautta ammattilaistaitoluistelijana Karibialla Freedom of the Seas -risteilyaluksen jääshowssa
  • Kilpauran aikana edusti Tapparan Taitoluistelua, valmentajina Susanna Haarala ja Maaret Siromaa

Kuva: Mia Surakka / Mia Tuote Oy