Eveliina Viljanen

Eveliina Viljanen on JyTLS:n yksinluistelun valmentaja.
Eveliina Viljanen on JyTLS:n yksinluistelun valmentaja.

Yksinluistelun valmentaja, Eveliina Viljanen: 

”Aina voi oppia uutta ja kehittää omia taitoja”

Eveliina Viljanen aloitti valmennuksen kotiseurassaan Porin Taitoluistelijoissa oman luistelu-uransa aikana. Kilpauran jälkeen valmennus oli hänelle luonnollinen valinta. Luistelu-urallaan Eve luisteli SM-senioreissa ja oli mukana Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueessa ja valmennusryhmissä. Hän on valmentanut kaikenikäisiä ja -tasoisia luistelijoita aina pienistä luistelukoululaisista SM-tason luistelijoihin. 

Millainen valmentaja?
Eve on valmentajana suunnitelmallinen ja määrätietoinen sekä positiivisuuteen tähtäävä.

”Haluan omalla positiivisella asenteella ja täydellä panostuksella innostaa ja auttaa luistelijoita saavuttamaan omat tavoitteet ja saada jokaisesta yksilöstä parhaan irti. Tärkeää minulle on, että tavoitteellisen harjoittelun lisäksi luistelijat viihtyvät harjoituksissa ja kokevat itsensä sekä oman kyvykkyytensä hyväksi. Sitä kautta sisäinen motivaatio harjoitella usein kasvaa. Se edistää puolestaan oppimista ja taitojen kehittymistä.”

Vahvuudet valmentajana
Eve on kiinnostunut valmennuksessa luistelijoiden kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja kehittymisestä. Lajitaitojen lisäksi mm. oheisharjoittelu ja psyykkiset taidot ovat tärkeitä osa-alueita. Hän haluaa myös kehittyä itse valmentajana, niin työn kautta kuin opiskellen. 

”Erityisen tärkeää minulle on luoda positiivinen ja turvallinen harjoitteluilmapiiri sekä kehittää luistelijan omaa ajattelua, tietoja sekä taitoja. Tärkeää valmentajana on jatkuvasti kehittää ja analysoida omaa tekemistä ja työn jälkeä.”

Ajatuksia taitoluistelusta
”Taitoluistelussa kiehtoo vaativuus ja monipuolisuus sekä se, että aina voi oppia uutta ja kehittää omia taitoja. Taitoluistelussa harjoittelumäärät nousevat jo nuorena hyvin korkeiksi ja usein luistelijoita yhdistää juuri intohimo ja suuri palo lajiin.”

Ajatuksia JyTLS:sta
”Haluan omalla panoksellani olla mukana kehittämässä valmennustoimintaa ja haluan oppia myös muilta valmentajilta lisää.” 

Eve tuli valmentajaksi JyTLS:aan vuonna 2019. Jyväskylässä Eve voi valmentaa ja opiskella unelmakoulussaan. Liikuntatieteiden opinnoissa hän ammentaa myös valmennukseen viimeisimpään tutkittuun tietoon perustuvia menetelmiä ja kehittää omia valmennustaitojaan. 


Koulutus liikunnan alalla

  • Opiskelee liikuntapedagogiikkaa Jyväskylän yliopistossa

Omalla luistelu-uralla

  • Mukana Suomen Taitoluisteluliiton maajoukkueessa ja valmennusryhmissä
  • Junioreiden sarjassa SM- ja PM-mitalisijoilla
  • Suomen edustajana kansainvälisissä kilpailuissa ja nuorten olympialaisissa
  • Kohokohtiin kuuluvat leirit maailman huippuvalmentajien kanssa sekä matkalta saadut ystävät ja opit