Elli Tuohimetsä

Elli Tuohimetsä on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.
Elli Tuohimetsä on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.

Muodostelmaluistelun valmentaja, Elli Tuohimetsä:

Koko joukkueen voimin töitä yhteisten tavoitteiden eteen

Elli tuli JyTLS-tiimiin vuonna 2020. Hänen taustallaan on pitkä luistelu-ura muodostelmaluistelijana ja sen jälkeen valmentajan tehtävät pääkaupunkiseudulla. Hän innostui luistelun ohjauksesta ja valmennuksesta vuonna 2011. Muodostelmaluistelussa hän on valmentanut mm. tulokkaita, minoreita, kansallisia noviiseja ja aikuisluistelijoita. 

Millainen valmentaja?
”Muodostelmaluistelun valmentajana minulle on tärkeää antaa luistelijoille valmiudet kehittää taitojaan yksin ja yhdessä, haasteiden ja onnistumisten kautta. Valmentajana pyrin omalta osaltani jäällä ja oheisissa motivoimaan koko joukkueen tekemään töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen sekä luomaan turvalllisen ilmapiirin harrastamiseen ja kilpailemiseen.” 

Vahvuudet valmentajana
Elli on valmentanut useiden vuosien ajan eri tasoisia luistelijoita ja opettanut menestyksekkäästi uusia taitoja niin perusluistelusta tekniikoihin ja muodostelmaluistelun saloihin, joukkueessa toimimista unohtamatta. 

”Valmentajana haluan auttaa kehittämään jokaiselle luistelijalle vahvat lajikohtaiset perustaidot, jotka vastaavat sarjan vaatimuksia, sekä antaa hyvät valmiudet seuraavien tasojen joukkueisiin nousemiseen.”

Ajatuksia taitoluistelusta
”Luistelussa nautin siitä, miten treeneissä ajatukset nollaantuu ja voi keskittyä vain luisteluun! Luistelu on antanut minulle paljon mahtavia muistoja, onnistumisia ja hauskoja mokiakin.” 

”Muodostelmaluistelussa oppii kantamaan vastuun omasta roolistaan osana joukkuetta ja paljon muitakin tärkeitä taitoja myöhempää luistelu-uraa ja koko elämää ajatellen.”

Ajatuksia JyTLS:sta
”On mahtavaa olla osa Jyväskylän Taitoluisteluseuran valmennustiimiä. Tällä työllä saan kehittää ja ylläpitää tärkeää ja innostavaa harrastustoimintaa taitoluistelun parissa.”

Elli opiskelee yhteiskuntatieteitä Jyväskylän yliopistossa. 

”Jyväskylän parhaimpia puolia on ehdottomasti mahdollisuudet ulkoiluun ihanissa järvimaisemissa – jäähalleissa liikkumisen lisäksi.” 

Koulutus luisteluvalmentajana & liikunnan alalla

  • Suomen Taitoluisteluliiton Muodostelmaluistelun koulutus Taso 1

Omalla luistelu-uralla

  • Valtaosa luistelu-urasta Etelä-Vantaan Taitoluistelijoissa kansallisissa junioreissa
  • Aloitti luistelun Nurmijärven Taitoluistelijoissa
  • Kohokohtina uralla kaikki leiri- ja kisareissut, erityisesti osallistuminen vuoden 2016 Mozart Cupiin Itävallassa