Anniina Närhi

Anniina Närhi on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.
Anniina Närhi on Jyväskylän Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmentaja.

Muodostelmaluistelun valmentaja, Anniina Närhi:

”Haluan, että kaikilla on hyvä mieli tulla harjoituksiin” 

Anniina on ollut JyTLS:n valmennustiimissä useiden kausien ajan, niin muodostelmaluistelun joukkueiden kuin luistelukoulun ja kehitysryhmän valmentajana. Hän luisteli itse 16 vuoden ajan JyTLS:ssa. Anniina tiesi jo pienenä tyttönä, että muodostelmaluistelu on hänen juttunsa.

”Innostuin luistelusta, kun kävin katsomassa seuran kevätnäytöstä. Sen innoittamana minut ilmoitettiin luistelukouluun. Samalla tiellä ollaan edelleen!”

Millainen valmentaja?
Anniina on avoin ja positiivinen tyyppi, joka kuuntelee ja kannustaa. Hän huomioi jokaisen luistelijan yksilöinä ja pyrkii tuomaan jokaisen vahvuuksia esiin. 

”Kuuntelen luistelijoita ja haluan luoda heihin hyvän ja turvallisen valmentajasuhteen. Haluan, että kaikilla on hyvä mieli tulla harjoituksiin. Haluan myös luoda positiivisen ja turvallisen ympäristön luistelijoille.”

Vahvuudet valmentajana
Anniinalla on itsellään pitkä luistelu-ura ja kokemus muodostelmaluistelusta. Hän auttaa luistelijoitaan vahvojen lajitaitojen kehittämisessä myös joukkueessa tarvittavien sosiaalisten taitojen kehittämisessä. 

”Muodostelmaluistelussa yhteen hiileen puhaltaminen ja positiivinen ilmapiiri on minulle tärkeää. Pyrin opettamaan luistelijoille hyviä urheilullisia elämäntapoja. Pitkään luistelutaustaan edellytetään vahvat lajitaidot, joita harjoitellaan jatkuvasti. Minusta on ihanaa nähdä luistelijoiden ilo ja kehittyminen sekä rakkaus lajia kohtaan.”

Ajatuksia taitoluistelusta
”Muodostelmaluistelussa parasta on yhteenkuuluvuuden tunne. Kaikki joukkueen jäsenet ovat yksilöitä, mutta koko porukalla on yhteinen tavoite, jonka eteen tehdään töitä.” 

”Luistelun kautta olen saanut paljon uusia kavereita. Muodostelmaluistelu opettaa myös sosiaalisia- ja ryhmässä toimimisen taitoja. Olen myös oppinut arjen hallintaa ja urheilijan elämää. Luistelussa pystyy koko ajan kehittämään itseään.” 

Ajatuksia JyTLS:sta
Kotiseurassani olen saanut luistella, valmentaa ja kasvaa luistelijana ja valmentajana. Haluan olla viemässä luistelun iloa eteenpäin tässä osaavassa tiimissä.  

Koulutus:

  • Lähihoitaja

Omalla luistelu-uralla

  • Aloitti luistelun 4-vuotiaana JyTLS:n luistelukoulussa ja luisteli itse 16 vuoden ajan
  • Luistellut minoreissa, SM-noviiseissa, SM-junioreissa ja kansallisissa junioreissa
  • Kohokohtia luistelussa olivat yhteiset hetket joukkueen kanssa, paras yksittäinen muisto uralta on ulkomaan kilpailureissu Itävaltaan yhdessä joukkueen kanssa