Urheiluakatemia-yhteistyö


 

Mikä on Jyväskylän Urheiluakatemia:

Jyväskylän Urheiluakatemia on urheilijan polun tukiverkosto kilpa- ja huippu-urheilu-uralle tähtääville nuorille. Tavoitteenamme on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella ja siirtyä edelleen työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen.

Jyväskylän Urheiluakatemiaan kuulumalla luistelija saa:

Urheiluakatemian ja alueen oppilaitosten tuen huipulle tähtäävän urheilijan opiskeluun ja joustavat opintojen toteuttamistavat huippu-urheilun ehdoilla.

Henkilökohtaisen opiskelun ja urheilun yhdistävän opintosuunnitelman, jonka urheilija tekee yhdessä opintojen ohjaajan ja valmentajan kanssa ja jota seurataan vuosittain.

Jyväskylän Urheiluakatemia toimii opiskelevien urheilijoiden laadukkaan valmentautumisen tukena Keski-Suomessa yhteistyössä alueen oppilaitosten, seurojen ja valmentajien kanssa ja auttaa urheilijoita opiskelun ja urheilun yhdistämisessä. Urheiluakatemian pääkumppaneita alueen seurojen lisäksi ovat:

  • Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU
  • Jyväskylän Yliopisto
  • Jyväskylän Ammattikorkeakoulu
  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia
  • Jyväskylän kaupunki
  • Äänekosken kaupunki
  • Jämsän kaupunki

Varmistamme yhdessä, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö. Näin lahjakkaat nuoret voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa.

 ”Toiminta on eettisesti kestävää ja omalta osaltamme varmistamme, että urheilijan koulutus ja siviiliuraan valmistautuminen hoidetaan vastuullisesti ja suunnitelmallisesti.”

Lue lisää: https://jyvaskylanurheiluakatemia.fi/

Urheiluakatemia konkreettisesti luistelijoillemme

Yhteistyö alkaa konkreettisesti, kun taitoluistelun aamuharjoittelu käynnistyy koulujen alettua. Aamuharjoituksia on 2-3 kertaa viikossa läpi lukuvuoden. Lisäksi Jyväskylän Urheiluakatemiaan kuuluva yksin- tai muodostelmaluistelija saa käyttöönsä laajan paketin olosuhde- ja palveluetuja. Valmennuksesta vastaavat seuramme ammattivalmentajat yhdessä Jyväskylän Urheiluakatemian ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Harjoittelu tapahtuu Hippoksella.

Jatkossa yläkouluun siirtyviä luistelijoita kehotetaan hakemaan Jyväskylän kaupungin urheilu- ja liikuntaluokille sekä lukion aloittavia Schildtin Lukioon. Lisäksi on erittäin tärkeää valita kurssitarjonnasta liikunnan valinnaiset kurssit.

Jyväskylän Taitoluisteluseura jatkaa kehitystyötä

Yhteistyö Jyväskylän Urheiluakatemian kanssa on osa seuramme kehitystyötä, jonka tavoitteena on tarjota parhaat mahdolliset olosuhteet huippu-urheilu-uralle tähtääville muodostelma- ja yksinluistelijoille, huippu tasokas valmennus kaikille harrastajille sekä laadukas lapsivaiheen luistelukoulu- ja kehitysryhmätoiminta.

Image