Kuukauden luistelija & seuratoimija

Marraskuu 2018

Kuukauden luistelija: Roosa Lipitsä

 

Olen Roosa Lipitsä 10v.

Harrastan taitoluistelua JyTLS jäätimantit ryhmässä.

Muita harrastuksiani ovat telinevoimistelu ja ratsastus.

Asun ja käyn koulua Kuohun ihanalla kylällä. Perheeseeni kuuluvat äiti, isi ja isoveli. Meillä on lemmikkieläimenä kissa.

Koko perheeni harrastaa jäälajeja - iskä ja isoveli pelaavat jääkiekkoa, äiti ja minä taitoluistellaan.

Parasta luistelussa on musiikkiluistelu koska silloin saan vapaasti luistella ja tehdä erilaisia juttuja musiikin tahdissa.

Lempiliikkeitäni jäällä ovat saksihyppy ja kiihdytyspiruetti.

Olen harrastanut luistelua 6 vuotta koska aloitin luistelun 4 vuotiaana. Olen luistellut Diskoksessa ja JyTLS:ssä joista olen saanut paljon uusia kavereita.

Vanhempani huomasivat että tykkäsin pienenä kovasti luistelusta joten he ilmoittivat minut luisteluryhmään. 

Tulevaisuudessa haluan kehittyä entistä paremmaksi luistelijaksi ja oppia uusia luisteluliikkeitä kuten mm. taivutuspiruetin ja hyppyistumapiruetin.

Luistelu on tosi mahtava harrastus ja antaa minulle hyvää mieltä ! 

Kuukauden seuratoimija: Melissa

 

Melissa. Lempinimi Mellu, 27 vuotias. Jytls:n  minori- ja tulokas joukkueiden vastuuvalmentaja. Viimeistelen opintojani Jyväskylän Liikuntatieteellisessä. Valmistun keväällä 2019 Liikuntatieteiden Maisteriksi. Vapaa-ajalla urheilen ja vietän aikaa kavereiden ja perheen kanssa. 

Muodostelmaluistelussa valmentajana minua kiehtoo työn luovuus, tavoitteellisuus sekä luistelijoiden kokonaisvaltainen kasvatuksellinen puoli. Nautin seurata joukkueiden yhteistä toimintaa ja harjoittelua asetettuja tavoitteita kohti. Opettaminen, oppiminen, onnistumiset ja niiden tuoma ilo ovat myös minulle tärkeitä valmennustyössäni. Parasta luistelussa on myös luistelijat ja koko valmennustiimi. 

Pidän jäällä vauhdin tuomasta tunteesta. Perusluistelu näyttää yksinkertaisuudessaan kauniilta ja siistiltä oikealla tekniikalla ja vauhdilla. Myös liùt, piruetit, hypyt, askeleet ja kuvioissa samanaikaisuus ja vauhti tuo näyttävyyttä ja vaikuttavuutta luisteluun.

Aloitin luistelun 6-vuotiaana Helsingin Taitoluistelu Klubin luistelukoulussa. Vanhempani olivat nähneet ensimmäistä kertaa elämässään muodostelmaluistelua jääkiekko pelissä, josta idea minun luistelu-urasta sai alkunsa. Luistelukoulusta siirryin seuran muokkakouluun, minoreihin, noviiseihin ja seuran juniorijoukkueeseen. Luistelin Team Fintasticissa kolme kautta, voitimme näinä kausina 3 junioreiden MM-kultaa. 

Pyrin elämään hetkessä ja tällä hetkellä nautin työstäni suuresti ja toivon jatkavani työtä luistelun parissa mahdollisesti ammattivalmentajana.

Minulle työssäni on tärkeää jatkuva itseni kehittäminen, sillä se motivoi minua tekemään työtäni mahdollisimman hyvin. Pääsen haastamaan itseäni valmentajan työssäni laajasti. Nautin siitä, että saan hyödyntää pedagogista osaamistani opintojeni puolesta, saan vaikuttaa ja kasvattaa luistelijoita kokonaisvaltaisesti yksilöinä sekä joukkueena. Saan haastaa itseäni myös luovuudessa ja ohjelmien teossa tietynlaisessa loogisuudessa ja laskelmoinnissa. Lisäksi pyrin aina panostamaan innostavaan ja kannustavaan oppimisilmapiiriin, jolla pyrin saamaan luistelijat aina antamaan kaikkensa ja tekemään parhaansa. Luisteluvalmennuksen yksi anti on myös ihmisten parissa työskentely ja siitä muodostuneet ystävyyssuhteet. Kaiken kaikkiaan nautin työstäni paljon ja suurin anti on lasten tuoma ilo, into ja fiilis, heillä on mieletön energia!!! 

Lokakuu 2018

Kuukauden luistelija: Lilja Ronkainen

 

- Olen 5-vuotias eskarilainen päiväkoti Iltatähdestä.

- Parasta luistelussa on vauhti ja liuku.

- Lempiliikkeeni jäällä on valssihyppy.

- Aloitin luistelun 2,5v. Isosisko Roosa luisteli ja minä halusin myös.

- Haluaisin tulevaisuudessa oppia akselin. 

- Luistelu antaa minulle rohkeutta. 

 

 

Kuukauden seuratoimija: Anniina 

 

Moikka!

Olen Anniina, 21-vuotta. Opiskelen tällä hetkellä lähihoitajaksi. Toimin viime kaudella luistelukoulujen ohjaajana. Tällä kaudella valmennan kehitysryhmää ja olen Sweet Diamonds joukkuuen apuvalmentajana.

Itse aloitin luistelun 4-vuotiaana Jyväskylän taitoluisteluseuran luistelukoulussa. Luistelin 14 vuotta muodostelma puolella, kunnes siirryin valmentamaan. Olen luistellut SM junioreihin saakka ja viimeinen kausi oli kansallisissa junioreissa. Muodostelmaluistelu vei minut heti mukanaan. Luistelu-uran jälkeen tiesin heti, että haluan päästä valmentamaan nuorempia luistelijoita.

Luistelussa parasta on monipuolisuus ja jatkuva kehittymisen mahdollisuus. Jäähallille on mukava saapua, kun näkee iloisia ja motivoituneita luistelijoita. Lempiliikkeitä jäällä ovat liut ja muodostelmaluistelun elementit. Parhaita luistelumuistoja ovat kilpailumatkat ja ihana joukkuehenki. Tulevaisuudessa toivon jatkavani valmennusta ja kehittyvän koko ajan lisää. Rakkaus lajia kohtaan pysyy aina.

Syyskuu 2018

Kuukauden luistelija: Maisa 

 

Olen Maisa Mikkola, 9 vuotta. Luistelen yksilöluistelussa K2A-ryhmässä ja kisaan nyt B-silmut -sarjassa. Käyn Palokan yhtenäiskoulussa kolmatta luokkaa. Tykkään liikunnasta ja temppujen tekemisestä. Käyn kesäisin yleisurheilukoulussa ja talvisin uinnin tekniikkaryhmässä. Meillä on kotona kaksi söpöä koiraa, joiden kanssa leikin ja joita silittelen usein. 

Aloitin luistelun 4-vuotiaana JyTLS.n luistelukoulussa. Isoveljeni kävi silloin jääkiekossa ja minäkin halusin päästä luistelemaan. Luistelussa parasta ovat kivat kaverit ja kilpailut. Tuntuu mukavalta, kun oppii jotain uutta ja onnistuu jäällä. Luistelun harrastamisessa on kivaa myös se, että pääsee luistelukavereiden kanssa tanssitunneille. 

Kilpailuissa on jännittävää ja kivaa. Siellä saa olla kavereiden kanssa ja luistella kisapuvussa ja -kampauksessa. Jo kilpailuihin valmistautuminen on tosi hauskaa. 

Lempihyppyjäni ovat aksel ja ritti. Tykkään myös paljon tehdä vaakapiruettia. Haluaisin tulla koko ajan paremmaksi luistelijaksi ja oppia vaikeampia hyppyjä, piruetteja ja askeleita. Haluan kilpailla luistelussa ja harrastaa luistelua vielä pitkään. Luistellessa oppii paljon uutta, ja on kiva huomata, että kehittyy. Olen saanut luistelun parista hyviä ystäviä. 

Käyn joskus katsomassa isoja luistelukilpailuja. Niissä näkee tosi hyviä luistelijoita. MM-kilpailuissa näin esimerkiksi kun Evgenia Medvedeva luisteli maailmanennätyspisteet. Finlandia Trophyssa heitin viime vuonna ruusun jäälle Gabrielle Dalemanille. Tänä vuonna käymme katsomassa Finlandia Trophya ja GP-kilpailua. Haluan nähdä livenä, kun Alina Zagitova luistelee.

Kuukauden seuratoimija: Marika 

 

Hei, olen Marika Pölkki, 29. Valmennan Jyväskylässä yksinluistelun kilparyhmiä. Käyn myös Keuruulla valmentamassa. Aloitin nyt syksyllä opiskelemaan mittatilausompelijaksi. Haaveena tehdä tulevaisuudessa myös kauniita luistelupukuja.

Luistelussa parasta on uuden oppiminen ja itsensä haastaminen. Valmentajana parasta on nähdä luistelijoiden aito oppimisen ilo ja intohimo luisteluun.

Oma yksittäinen lempielementtini taisi olla kaksois flippi. Sen pystyi tekemään todella kovasta vauhdista ja korkealle.

Aloitin luistelun 6-vuotiaana Helsingissä ja luistelin n. 16-17-vuotiaaksi asti. Valmentamisen aloitin jo 15-vuotiaana, eli nyt menossa jo 14. kausi valmentajana.

Luistelu taitaa kulkea veressä meidän suvussa. Äitini, tätini, isoäitini ja kolme serkkuni ovat harrastaneet tai harrastavat taitoluistelua. Yksi serkuistani on myös ammattivalmentaja.

 

Tulevaisuudessa toivon jatkavani valmennusta hyvin pitkään ja kehittyä siinä jatkuvasti. Haaveilen myös omasta luistelupuku yrityksestä valmennuksen ohella.

Luisteluharrastuksesta sain ammatin, josta todella nautin.

 

Marika

Elokuu 2018 

Kuukauden luistelija: Elina 

 

Hei, olen Elina Kuukka, olen 18 vuotias ja opiskelen Schildtin lukiossa viimeistä vuotta. Luistelen Ice Diamonds- joukkueessa 5. kauttani.

Luisteluussa parasta on kun huomaa kehittyneensä, kaverit, kilpailut ja joukkuehenki. Lempiliikkeeni jäällä ovat piruetit, liu’ut ja muokan tekeminen. Luistelun lisäksi pidän kuntoilusta, koirani kanssa lenkkeilystä ja kesällä tykkään erityisesti olla mökillä.

Aloitin luistelun 3-vuotiaana JyTLS:sin luistelukoulussa, kun vanhempani veivät minut luistelukouluun. Luisteluvuosia on siis kertynyt jo huimat 15. 

Tällä kaudella haluan kehittää itseäni luistelijana sekä yksilötaidoissa, että muokassa. Luistelu antaa minulle paljon, sillä harrastus on ollut minulle todella tärkeä jo pitkään. 

Kuukauden Seuratoimija: Katariina 

 

Lyhyt esittely itsestä: ikä, koulussa/töissä, missä roolissa olet luistelussa, muuta arkista itsestä?

Olen Katariina Kotomäki, täytän ensi keväänä vasta neljäkymmentä J. Työkseni järjestän tällä hetkellä ammattimessutapahtumia. Minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa ja yksi luistelukoululainen tyttö, puoliso sekä kaksivuotias Rottweiler-hauvavauva. Olen juuri aloittanut seuran johtokunnan puheenjohtajana ja luistelen itse masters-sarjan muodostelmajoukkueessa Rocky Diamondsissa.

 

Mikä on parasta luistelussa?

Luistelussa parasta on ehdottomasti loputon kehittymisen mahdollisuus. Itse kun olen muodostelmaluistelijaksi kasvanut, nautin taidon, tekniikan, täsmällisyyden ja ilmaisun yhdistelmästä.

Mikä on lempiliikkeesi jäällä?

Lempimuodostelmani on mylly-yhdistelmä tai piiskaläpimeno. Lempiliike olisi ehkä Ina Bauer muodostelmassa. Omat polvet eivät tahdo oikein siihen enää taipua, mutta olen päättänyt treenata sisukkaasti, että vielä siihen venyn J

Milloin olet aloittanut luistelun? / Kuinka kauan olet ollut luistelun parissa ja mikä sinut on tuonut lajin pariin?

Luistelun olen aloittanut 80-luvun puolivälissä Jyväskylän Taitoluisteluseurassa. Tulin kaverin seuraksi luistelukouluun. Kaveri ei pitkään viihtynyt, mutta minä jäin. Luistelin koko urani JyTLS:n toisessa koskaan perustetussa muodostelmajoukkueessa Golden Mintseissä ja päätin kilpailun 19-vuotiaana SM-junioreissa. Tein myös jonkin verran valmennustöitä viimeisinä vuosina. Aktiivisesta luistelusta pidin melko reilun tauon, kunnes palasin aikuismuodostelman kautta kotiseuraan. Viime keväänä saimme perustettua masters-sarjan muodostelmajoukkueen, jossa nyt luistelen. Edelleen rakastan muodostelmaa, kilpailemista, harjoittelua ja harjoittelua. Taitoluistelun seuraamisesta en ole luopunut koskaan. Kaiken kaikkiaan luistelu on ollut osa minua noin 35 vuotta.

Mistä haaveilet luistelun parissa? / Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

Oma haaveeni on, että saan luistella ainakin 80 vuotiaaksi! Minusta on myös todella ihanaa päästä tekemään työtä nuorten luistelijoiden hyväksi. Minulla on mielestäni aika hyvä näppituntuma siihen, mitä luistelijalta taustajoukkoineen vaaditaan, jotta kilpajäillä on mahdollisuus pärjätä. Olen ylpeä kotiseurastani ja tahdon auttaa sitä kehittymään paremmaksi paikaksi luistella, valmentaa ja nauttia luistelusta.

Mitä luistelu sinulle antaa?

Kaiken kaikkiaan luistelu on antanut minulle elämässäni niin paljon, etten voi kuvitella elämää ilman sitä. Luistelu-urani päätyttyä olinkin todella hukassa jonkin aikaa ilman sitä. Luistelu ja harjoittelu määrittivät niin paljon nuoruudestani. Hyvällä tavalla. Luistelu antaa vapauden tunnetta, onnistumisen tunnetta, oppimisen riemua, yhteisöllisyyttä ja perheen. Se on myös itseilmaisun keino, rentoutumista sekä tuskan ja nautinnon suloinen sekamelska. Nautin myös suunnattomasti lasten ja nuorten luistelun ilon seuraamisesta. Myönnettäköön, että kovasta ulkokuoresta huolimatta liikutun lähes aina seuratessani vaikkapa minoreiden täydellä tunteella esittämiä ohjelmia ja pikku-tinttien kertakaikkisen hurmaavia esityksiä. Summaten jokainen jäällä nähty hymy, jes ja iloinen hypähdys saa minun rintani pakahtumaan onnesta.

Heinäkuu 2018

Kuukauden luistelija: Venla

 

Nimeni on Venla Tiilikainen ja olen 10-vuotta. Asun Mustalammella ja aloitan syksyllä neljännen luokan Keltinmäen koulussa. Olen aloittanut luistelun Jytls:n luistelukoulussa 4-vuotiaana. Tällä hetkellä harrastan muodostelmaluistelua Golden Diamonds-minorijoukkueessa. Viime kaudella luistelin Sweet Diamondsissa ja olin joukkueen kapteeni. Tykkään luistelun lisäksi myös lukea, piirtää ja leikkiä kavereiden ja hamsterini kanssa. Perheessäni myös pikkusiskoni ja äitini harrastavat muodostelmaluistelua. 

 

Muodostelmaluistelussa parasta on joukkuekaverit, ohjelman tekeminen ja kisamatkat. Lempiliikkeeni jäällä on bielman ja elementeistä paras on nelikkoläppäri. Haaveilen pääseväni mahdollisimman pitkälle muodostelmaluistelussa, ehkä joskus jopa Marigoldiin tai Rockettesiin. Luistelu antaa minulle liikunnallisen harrastuksen lisäksi myös paljon uusia kavereita ja hauskaa yhdessä tekemistä joukkueen kanssa.

 

 

 

Kuukauden seuratoimija: Anna 

 

Heii! Olen Anna ja toimin seurassa yksinluistelun vastuu- ja tuntivalmentajana. Päätyönäni opiskelen viidettä vuotta liikuntabiologiaa yliopistolla ja erikoistun biomekaniikkaan ja neurotieteisiin. Myös fysioterapeutin tutkinto ja personal trainerin pätevyys ovat työn alla. Olen 24-vuotias ja aloitin luistelun 5-vuotiaana Tuusulan luistelijoissa. Muutimme perheeni kanssa Tuusulaan aivan urheilukeskuksen kylkeen ja lajiin tutustuin seuratessani isosiskoani luistelukouluun. Siskoni kanssa onkin tullut jaettua kaikki mahdollinen kokemus lajissa. Vanhempia täytyy kiittää kahden lapsen pitkän harrastamisen mahdollistamisesta. Ura luistelijana kesti lukion loppuun asti jonka jälkeen lajin parissa on vietetty aikaa muissa rooleissa. 

Kolmoistulppi ja yleisesti hyppynä tulppi on lempparini. Teknisesti hyppy on vaativa ja voimalla ja vauhdilla siitä saa erittäin näyttävän elementin. Luistelussa parasta onkin itsensä haastaminen monipuolisiin lajiominaisuuksiin ja niissä onnistuminen. Taitoluistelu luo älyttömän hyvän pohjan motorisiin taitoihin ja siinä on mahdollisuus kehittyä jatkuvasti. Luistelu antaa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden itsensä ylittämiseen. Laji kehittää monia osa-alueita fyysisistä taidoista psyykkisiin sekä ihmisten kanssa toimimiseen. Luistelussa haaveilen monipuolisesta harrastamisesta ja taitojen kehittymisestä ilman loukkaantumisia. Haaveena on tuleivaisuudessa aivojen ja keskushermoston mahdollisuuksien tutkiminen ja hyödyntäminen liikunnassa sekä kuntoutumisen että taitojen oppimisen näkökulmasta. Näin valmentajan näkökulmasta toivon lajin kehittyvän helpommin saavutettavaksi. 

 

Kesäkuu 2018

Kuukauden luistelija: Anna-Maija 

 

0lin 8-vuotias, kun päätin että minusta tulee taitoluistelija. Päätin sen ihan itse. Seisoin talomme ulkoterassilla ja katsoin kesäiseen maisemaan. Siinä minä vain jotenkin tiesin, että minä haluan liitää jäällä. Isä aloitti kuskaamisen harjoituksiin ja melko pian olinkin aivan uuden Golden Mints -muodostelmaluistelujoukkueen jäsen. Siitä alkoi varmasti loppuiän kestävä yhteys hohtavaan jäähän. Olin mukana Golden Mints -joukkueessa 10 vuotta, juniorivuosiin asti. Parhaita saavutuksiani olivat edustuspaikat SM-kisoissa. Luisteluharrastuksen saavutuksilla pääsin myös Norssin liikuntapainotteiseen lukioon, mikä oli ollut myös lapsuuden haaveeni.Oman luistelu-urani päätyttyä valmensin muutaman vuoden ajan aloittelevia muodostelmaluistelijoita. Sitten kuvioihin tuli teatteriharrastus, toinen suuri intohimoni. Kävin silti melkein joka vuosi ulkojäillä luistelemassa. Mielessäni kävi aina silloin tällöin, että ehkä paluu seurajäille on joskus mahdollista. Nyt olen 38-vuotias ja tänä keväänä sellainen mahdollisuus sitten tulikin, kun JyTLS perusti masters-sarjan muodostelmaluistelujoukkueen: Rocky Diamonds. Vanha Golden Mints -kaverini, Kata, pyysi mukaan. Kauaa ei todellakaan tarvinnut miettiä. Taitoluistelu on ihanan monipuolinen ja inspiroiva laji. Siitä saa hyvää oloa mielelle ja keholle. Lisäksi taiteellisuus ja musiikki ovat aina mukana. Luistelussa parasta on liitämisen tunne jäällä - se on se sama asia, jota silloin 8-vuotiaana kesäpäivänä ajattelin. Nyt aikuisiällä odotan luistelulta kivaa yhdessä tekemistä. Toivon että saamme tehtyä kauniin ohjelman esityskuntoon ja saamme loistaa joukkueena. Eniten jäällä pidän nimenomaan muodostelmasta. Sitä on vaikea selittää, miksi, mutta se oli jo lapsena minulle paras laji. Siinä olet osa jotakin yhdessä muotoutuvaa kudelmaa, joka voi jonkin hetken ajan olla täydellinen. Eniten luistelu on antanut minulle itseluottamusta. Samalla tavalla kuin onnistun jäällä joukkueen kanssa, onnistun missä tahansa muussakin, mihin haluan ryhtyä - vaikka näytelmän kirjoittamisessa, jota nyt viime aikoina olen tehnytkin Yksinäiset-teokseni parissa. Se näkee parrasvalot tulevana syksynä. Kuvassa Keiteleen jää tarjoilee parasta hohdettaan.

 

Kuukauden seuratoimija: Mona 

 

Moikka!


Olen Mona, 16-vuotta ja ensi syksynä olen aloittamassa lukio-opintoja Jyväskylän normaalikoulun lukiossa. Toimin viime kauden luistelukoulujen apuohjaajana ja tarkoitus olisi ensikin kaudella jatkaa luistelukoulujen kanssa.


Itse aloitin luistelun kolme vuotiaana Jytlsin luistelukoulussa. Luistelin yksinluistelu puolella 12 vuotta ja lopetin luistelun 15 vuotiaana. Luistelu-urani jälkeen en malttanut olla erossa luistelusta joten lähdin luistelukouluun apuohjaajan rooliin.


Parasta luistelussa oli vaikeiden piruettien ja hyppyjen onnistuminen sekä taivutuspiruetti oli ihan lempparini. Nykyään parasta on nähdä kuinka pienet luistelijat kehittyvät, siitä tulee aina itselle hyvä mieli. Toivon että tulevaisuudessa pääsisin valmentamaan kilpailevia yksinluistelijoita ja että pääsisin laatimaan heille erilaisia koreografioita.
 

Toukokuu 2018

Kuukauden luistelija: Henriikka 

 

Olen Henriikka ja täytän 14 vuotta. Olen Kilpisen koulussa liikuntaluokalla. Harjoittelen K1B-ryhmässä ja kilpailen SM-noviiseissa kaudella 2018-2019. Tavoitteeni ensi kaudelle on saada onnistuneet suoritukset lyhyt- ja vapaaohjelmassa. Haluan myös kehittää hyppytekniikkaani.

Luistelun lisäksi pidän piirtämisestä ja ulkoilen koirani kanssa, sekä vietän aikaa mökillä.

Parasta luistelussa on uuden oppiminen, lajin monipuolisuus ja kaverit.

Lempiliikkeeni jäällä on 2Lz.

Aloitin luistelun 5-vuotiaana. Olen ollut lajin parissa jo 9 vuotta. Minut lajiin toi äitini, joka vei minut luistelukouluun ja siitä lähti lajin pitkäaikainen harrastaminen.

Luistelussa haaveilen 2A oppimisesta ja kolmoishypyn oppiminen olisi upeaa. Tulevaisuudessa näen itseni liikunnan parissa, mutta en välttämättä juuri luistelun.

Luistelu antaa minulle suurta nautintoa ja vauhdin huumaa jäällä. Se on minulle hyvin tärkeä harrastus.

 

                                            

Kuukauden seuratoimija: Eila-Kaarina 

 

 

Hei!

Olen Eila-Kaarina Asunmaa Palokan Ritoniemestä. Työskentelen opettajana Tikan koulussa. Harrastan hiihtoa, golfia, metsänhoitoa ja lukemista. Mieheni Einon kanssa meillä on kolme luistelijatytärtä: Roosa, Iiris ja Viola. Roosalla ja Iiriksellä on jo omat perheensä ja meillä lapsenlapsi Urho.

 

Perheemme on ollut luisteluseuran toiminnassa mukana jo yli 20 vuotta. Harrastus alkoi, kun veimme viisivuotiaan Roosan luistelukouluun. Pian Iiris seurasi siskoaan saman lajin pariin ja molemmat suuntautuivat muodostelmaluisteluun. Viola harrasti ensin yksinluistelua ja siirtyi noviisi-ikäisenä muodostelmaluisteluun.

 

Luisteluharrastus on ollut osa perheemme arkea läpi tyttäriemme lapsuuden ja nuoruuden. Me vanhemmat olemme omaksuneet kannustajan ja huoltajan roolin. Kiireisimpinä kolmen kilpaluistelijan vuosina oli pakollista päivittää perheen kalenteri sunnuntai-iltana tulevaa viikkoa varten, jotta onnistuimme järjestelemään työmme, luistelukyydit, ruokahuollon ja muut tärkeät menot. Ilman kimppakyytejä emme olisi selvinneet.

 

Lastemme harrastuksen myös me vanhemmat olemme saaneet paljon sitoutuessamme seuran toimintaan. Olemme ystävystyneet muiden vanhempien kanssa ja kokeneet kuuluvamme seuraan pienenä, mutta tärkeänä osana. Yksinluistelun ryhmävastaavana olen saanut olla läheltä seuraamassa ja tukemassa aloittelevia luistelijoita. Muodostelmaluistelun joukkueenjohtajatiimissä olen hoidellut joukkueen asioita ja reissannut lukuisat tunteikkaat kisamatkat. Seuran tehtävistä ovat mm. seuratuotteiden hankinnat, arpajaisten järjestelyt ja järjestysmiestehtävät tulleet tutuiksi. Seuralle hankituista talkoista ikimuistoisiksi ovat jääneet Mustakorkean energiapajutalkoot, Suomipop, Neste Ralli sekä Haloo Helsinki -roudauskeikka. Tätä kirjoittaessani mieheni naputtelee Ice Diamonds -joukkueen kirjanpidon yhteenvetoa.


 

Luistelu on aina ollut Roosalle, Iirikselle ja Violalle sydämenasia. Ihanien ystävien lisäksi se on antanut heille paljon hyviä eväitä elämää varten. Urheilun, koulutyön ja muiden harrastusten yhdistäminen on edellyttänyt tehokasta ajankäyttöä ja tavoitteellisuutta. Joukkueessa toimiminen on kehittänyt yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Joukkueen kapteenin tehtävien hoitaminen on opettanut heille vastuuntuntoa ja selviytymistä uusista ja joskus haastavistakin tilanteista. Mediavastaavana on saanut harjoitella tiedottamista. Harrastuksen muuttumista työtehtäväksi, kuten luistelun ohjaajaksi, valmentajaksi ja kilpailujen tekniseksi spesialistiksi, on ollut antoisaa seurata vanhemman näkökulmasta.

 

Tuore amerikkalaistutkimus kertoo, että urheilulajeista muodostelmaluistelu kehittää eniten sellaisia taitoja, joita nykypäivän työelämä vaatii. Harrastuneisuus ja siihen liittyvät toimet ovat edesauttaneet kesätyön saannissa ja sitä mukaa työelämään siirtymisessä.

 

Luisteluseura on kehittynyt kuluneiden vuosien aikana hyvään suuntaan. On mahtavaa olla mukana toiminnassa, joka tukee niin monen lapsen kehitystä. Nuorena omaksuttu liikunnallinen elämäntapa luo hyvät lähtökohdat tulevaisuuteen.

 

Aurinkoista kevättä!

Eila-Kaarina


 

Huhtikuu 2018

Kuukauden luistelija: Helmi

 

Helmi Myyry, 9v, luistelen muodostelmaluistelun kehitysryhmässä ja siirryn MiniDiamondsiin.

Parasta luistelussa on kaverit, ja kivat valmentajat.

Lempiliikkeni jäällä on piruetti.

Aloitin luistelun muodostelmaluistelun kehitysryhmässä syyskuussa, ja se vaan tuntui heti omalta harrastukselta.

On kiva luistella.

Kuukauden seuratoimija: Sanna 

 

Moi!

Olen Sanna ja toimin seurassamme toiminnanjohtajana. Luistelutöiden lisäksi käyn valmentamassa voimistelijoita useamman kerran viikossa. Vapaa-ajalla harrastan juoksemista. Muita lempiaktiviteettejani ovat sisustaminen, sekä ajanvietto ystävien ja läheisten kanssa. Lisäksi minut voi nähdä eri urheilulajien tapahtumissa, joista tärkeimpänä jalkapallo. 

 Minun silmiini luistelussa parasta on lajin näyttävyys ja nähdä luistelijoiden harrastuksestaan saama ilo. Mielestäni yksinluistelussa hienointa on korkeat hypyt, vauhdikkaat piruetit ja notkeat liu´ut. Muodostelmaluistelussa näyttävintä on kun koko joukkue suorittaa identtisesti yhtäaikaa musiikin tahtiin. Itse en ole ikinä harrastanut luistelua vaan käynyt omaksi iloksi luistelemassa ulkojäillä. Taitoluistelua olen aina tykännyt seurata ja kilpailuja onkin tullut katsottua televisiosta aina kun mahdollista. Lähemmin taitoluistelun pariin minut toi työni. 

Toivon, että seuramme voi tarjota laadukasta harraste ja kilpaurheilutoimintaa yhä useammalle luistelijalle ja haluan olla mukana kehittämässä seuraamme kohti menestyksekkäitä vuosia. Toivon, että voin jatkaa nykyisessä työssäni vielä pitkään. Luistelu antaa minulle hienoja uusia kokemuksia, mahtavia työkavereita ja saan olla osana upeaa seuraa.

Tervetuloa tapaamaan minua Onkapannun toimistollemme ja nähdään yhteisissä tapahtumissamme, satunnaisesti myös harjoituksissa jään laidalla!

Sanna :)

Maaliskuu 2018 

 

 

Kuukauden luistelija: Erika

 

Olen Erika 5-vuotta ja luistelen yksinluistelun kehitysryhmässä, Tähdenlennoissa. Olen tällä hetkellä kerholainen ja syksyllä aloitan eskarin. 

Luistelussa parasta on musiikkiluistelu ja hippa, lempiliikkeeni jäällä on piruetti ja kukkoliuku. 

Tykkään luistelusta ja odotan aina jääharjoituksia kovasti. Tykkään myös luistelunjumpasta ja siellä mukavin leikki on hirvenmetsästys. Luistelun aloitin 4-vuotiaana luistelukoulussa, kaksi vuotta sitten. 

Minusta tulee isona valmentaja niin kuin Nelli, Annika ja Rosa-Mariakin ovat. 

 

Kuukauden seuratoimija: Nelli

 

Olen Nelli Leppänen, 19-vuotias tulevan kevään abiturientti. Valmennan Jyväskylän Taitoluisteluseurassa pääosin luistelukoululaisia, sekä yksinluistelun kehitysryhmäläisiä. Toimin siniset-luistelukouluryhmän vastuuohjaajana. 

Aloitin itse luistelun Jyväskylän Taitoluisteluseurassa 5-vuotiaana. Lähdin luistelukouluun isoveljeni kiekkoharrastuksen perässä. Ihastuin lajiin ja harrastinkin luistelua yksinluistelu puolella aktiivisesti 12 vuotta. Lopetettuani oman luistelu-urani, jäin rakkaan lajin pariin ja lähdin kouluttautumaan luisteluohjaajaksi/valmentajaksi. Tämä onkin kolmas vuoteni valmentajan polulla.

Luistelussa parasta on lajin monipuolisuus, esteettisyys sekä haastavuus. Lajissa pystyy aina kehittämään itseään. Toisaalta myös uuden vaikean tempun oppiminen on mahtava tunne ja se motivoikin harjoittelua. Pienten luistelijoiden kehityksen nähdessäni saan valtavasti lisä ”buustia” myös omaan työhöni. Haluan toimia esimerkkinä nuorille luistelijoillemme sekä jakaa heidän kanssaan miellyttäviä kokemuksia luistelun parissa.  :)

 
 

 

 

Helmikuu 2018

Kuukauden luistelija: Iisa & Oona 

 

Olemme Iisa ja Oona ja olemme täyttäneet kuusi vuotta. Olemme luistelleet muutaman vuoden aloittaen luistelukoulusta. Siirryimme alkuvuodesta luistelemaan K4 ryhmään, jossa olemme viihtyneet hyvin. Tullessamme saimme isommista luistelijoista kummiluistelijat ja se on ollut kivaa. Meillä on kiva ryhmä ja luistelussa meillä on kivoja kavereita. Myös isosiskomme harrastaa taitoluistelua.  Luisteluharjoituksissa kivointa on ehkäpä musiikkiluistelu. Meillä on kivat valmentajat. Iisan lempiliike on vaaka ja Oonan valssihyppy. Haaveilemme, että meistä tulisi oikein taitavia luistelijoita. 

Luistelun lisäksi tykkäämme mm. lasketella, hiihtää ja askarrella sekä tietysti leikkiä kavereiden kanssa. 

Kuukauden seuratoimija: Nina

 

Olen K3:ssa yksinluistelua harrastavan eppuluokkalaisen Inkan äiti Nina. Toimin myös K3-ryhmän joukkueenjohtajana.

Lajivalintaan vaikutti varmasti se, että Inkan Tampereella asuvat serkut harrastavat myös taitoluistelua. Heidän innottaminaan Inkakin vietiin Jytls:n luistelukouluun vuonna 2013 hänen ollessaan 3-vuotias ja taitoluistelu veikin tytön nopeasti mennessään. Nyt  yli neljä vuotta myöhemin luistelusta on muodostunut tärkeä ja iso osa koko perheen arkea. K3-ryhmällä jäätreenejä on viisi kertaa viikossa ja kun Inkan isoveli Veeti pelaa vielä jääkiekkoa, niin oikeastaan joka päivä tulee kuskattua jompaa kumpaa lasta jäähallille. 

Äidin silmin parasta on nähdä miten lapsi nauttii lajista ja kaikesta mitä siihen kuuluu; treeneistä, kilpailuista, kavereista ja lajin seuraamisesta. Olemme käyneet myös katsomassa paikan päällä mm. SM-kisoja, Helsingin MM-kisoja ja Finlandia Trophyä Inkan luistelukaverin ja hänen äitinsä kanssa. Ne ovatkin olleet ihan huippureissuja. 

Meillä on seurassa hyvät valmentajat, jotka hoitavat oman hommansa jäällä. Meidän vanhempien rooli on tukea ja kannustaa lasta jään ulkopuolella. Seuran eteen tehtävä talkootyö on tuttua jokaiselle kilpailevan luistelijan vanhemmalle ja kisatalkoista minut löytääkin varmimmin tulospalvelusta. Kisojen järjestäminen kivalla porukalla on mukavaa ja palkitsevaa. Erityisesti perinteisissä Itsenäisyyspäivän kisoissa on hienoa nähdä oman seuran pienien luistelijoiden kilpailevan kotiareenallaan. Tärkeipänä roolinani luistelijan äitinä koen kuitenkin sen, että olen jakamassa niin onnistumiset kuin pettymyksetkin, jotka molemmat kuuluvat kilpaurheiluun. 

Mielestäni meidän vanhempien vastuulla on myös omalta osaltamme kehittää seuratoimintaa niin, että uudet jäsenet tuntevat itsensä tervetulleiksi ja toiminnassa on kaikkien kivaa olla mukana. Hyvällä yhteishengellä ja positiivisella asenteella toimivassa porukassa on kiva järjestää kisoja, näytöksiä, tehdä kisamatkoja, talkoilla ja tehdä muutakin yhteistä. Omalla toiminnallamme ja esimerkillämme myös osoitamme tukemme lapsille heille tärkeässä harrastuksessaan. 

Taitoluistelu vaatii sitoutumista ja järjestelyjä koko perheeltä, mutta on ehdottomasti ollut sen arvoista. Olen saanut itsekin hyviä ystäviä muiden luistelijoiden vanhemmista.Treenien aikaan suuntaammekin usein juoksulenkille, jos vain aikataulut antavat myöten. Tervetuloa uudet vanhemmat mukaan toimintaan tai vaikka sinne juoksulenkille :)

Tammikuu 2018

Kuukauden luistelija: Viola


Olen Viola Asunmaa, 18-vuotias muodostelmaluistelija Ice Diamonds joukkueesta. Taitoluistelua
olen harrastanut 14 vuotta. Opiskelen Normaalikoulun lukiossa nyt viimeistä vuottani.

Aloitin luistelun JyTLS:in luistelukouluissa 4-vuotiaana. Lajin pariin minut toivat isosiskojeni
jalanjäljet. He olivat luistelleet tuolloin jo monta vuotta muodostelmaa Jyväskylässä.
Luistelukouluista polkuni jatkui kuitenkin yksinluistelun puolelle. Aloitin kilpailemisen minit-sarjassa
ollessani kuusi-vuotias. Yksinluistelussa opin valtavasti luistelusta, taitoni kehittyivät ja sain paljon
kavereita. Ala-asteen lopulla, kun harjoituksia oli jo monta kertaa viikossa, alkoi ajatus isosiskojen
lajista, muodostelmaluistelusta, kutkuttamaan. Päätin vaihtaa muodostelmaluisteluun ja pääsin
luistelemaan Blue Diamonds SM-noviisijoukkueeseen. Parin onnistuneen kauden jälkeen siirryin
SM-juniorijoukkueeseen, jossa kilpailin 3 kautta. Nykyään joukkueemme kilpailee kansalliset
juniorit-sarjassa. Olen toiminut myös joukkueemme kapteenistossa parin vuoden ajan.

Luistelussa parasta mielestäni on yhdessä tekeminen, kilpaileminen ja onnistumisen tunne.
Luistelu antaa minulle paikan, jossa ei tarvitse stressata koulusta tai mistään muistakaan huolista.
Rakkaus lajia kohtaan, ystävät ja kehittymisen halu on saanut minut jatkamaan vuosi toisensa
jälkeen. Lempiliikkeni jäällä on butterfly piruetti ja muodostelmaluistelun elementeistä no hold.
Seuramme toiminnassa olen ollut mukana mm. sosiaalisen median päivittämisessä ja tulevana
keväänä aloittelen myös ohjaajana.

Hyvää uutta vuotta ja aurinkoisia talvipäiviä!

Kuva: Northern Action

Kuukauden seuratoimija: Sari

 

Hei, olen ID:ssä luistelevan Aadan äiti Sari. Päivät olen töissä tutkimuskoordinaattorina, mutta iltaisin toimin monen muun luistelijan äidin tavoin monessa eri roolissa: autonkuljettajana, kokkina, pyykinpesijänä, opettajana ja joskus jopa psykologina :)

Seuran toiminnassa olen ollut mukana syksystä 2005, jolloin tyttäreni aloitti JyTLSin luistelukoulussa. Muodostelmaluistelu oli minulle seuraan tullessa täysin vieras laji, mutta tyttären harrastuksen myötä ihastuin lajiin itsekin niin, että kävin kokeilemassa muodostelmaluistelua Fresh Diamonds-joukkueessa kolmen kauden ajan. Luistelu FD:ssa oli minulle mahtava kokemus ja suosittelen lajia lämpimästi kaikille vanhemmille!

Muodostelmaluistelussa luistelijat pyrkivät yhdenmukaiseen suoritukseen, mikä edellyttää luistelijoiden saumatonta yhteistyötä ja hyvää joukkuehenkeä. Sama asia minusta pätee myös joukkueen vanhempiin. Harjoitusten seuraaminen, talkoot ja seuran tilaisuudet ovat hyvä tapa tukea ja kannustaa lapsia ja nuoria harrastuksessa. Harjoitusten seuraaminen on mielenkiintoista ja siinä näkee hyvin, miten ohjelma ja luistelijat kehittyvät kauden aikana. Talkootöiden ansiosta joukkueen/seuran kassaan kilahtaa varoja, mutta niissä myös tutustuu luistelijoiden vanhempiin. Lisäksi talkoissa tulee välillä eteen sellaisia työtehtäviä, joita ei ehkä ”normaalielämässä” muuten tulisi kokeiltua. Mieleenpainuvimpia talkoita omalla kohdallani ovat olleet tällä kaudella Haloo Helsingin roudaustalkoot ja kaudella 2015−2016 Mustankorkean kaatopaikan siivoustalkoot, jotka varmasti kaikki silloiset ID:n vanhemmat muistavat :)

Seurassa on myös näiden 12 vuoden aikana ollut useita kotikisoja, jotka ovat vaatineet onnistuakseen vanhempien työpanosta. Ehdottomasti hienoimpia kokemuksia itselleni ovat olleet taitoluistelun SM-kisat vuonna 2009 ja muodostelmaluistelun SM-valintakisat vuosina 2013 ja 2017. Talkootöiden rinnalla on ollut mahdollisuus nähdä omassa kotihallissa Suomen parhaita luistelijoita ja kokea kisojen hieno tunnelma.

Vaikka välillä vuosien aikana on ollut väsymystäkin ilmassa, koska kisoja ja talkoita yleensä riittää yhtä kautta kohden useampia, kaikki yleensä unohtuu siinä vaiheessa, kun näkee oman lapsensa jäällä ja kun istuu toisten vanhempien kanssa kisoissa kannustusjoukoissa. On ollut kiva kuulua joukkoon ja huomata, kuinka tämä hieno harrastus yhdistää meitä kaikkia.

Marraskuu 2017

Kuukauden luistelija: Lumia

 

Olen Lumia, 5 vuotta, yksinluistelun kehitysryhmästä. Olen tällä hetkellä päiväkotilainen ja tykkään harrastaa kaikenlaista liikuntaa. Lempiharrastukseni ovat luistelu ja jumppa. Olen luonteeltani iloinen ja avoin,luistelussa hyvä kaveri monelle.

Luistelussa parasta on sirklaus ja musiikkiluistelu. Tykkään myös valkuista Nelllistä, Annikasta ja Rosa-Mariasta.

Lempiliikkeeni jäällä ovat potkulauta ja kukkoliuku.

Luistelun aloitin 4-vuotiaana,1,5-vuotta sitten.Halusin aloittaa luistelun,koska tykkäsin ja innostuin siitä.

Minusta tulee isona hieno tähtiluistelija.

Kuukauden seuratoimija: Rosa-Maria

 

Olen 23-vuotta ja opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa Liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteriksi kansainvälisellä linjalla. Opiskeluiden lisäksi valmennan seuran yksinluistelijoita, sekä toimin yksinluistelun kehitysryhmien vastuuvalmentajana Jyväskylän Taitoluisteluseurassa. Vapaa-ajalla tykkään yleensä vain hengähtää ja rentoutua arjen kiireistä. Seuraan paljon huippu-urheiljoiden elämää somesta ja urheiluaiheiset dokumenttisarjat ovat lemppareitani :)! 

16 vuotta kestäneellä kilpaurallani etenin SM-Junioreihin asti kuuluen STLL:n projekti-ryhmään joka on nykyinen Talent/Nuorten maajoukkue. Parhaimpana saavutuksena on SM-Noviisien 3.sija ja SM-Junioreiden 12.sija., sekä edustin Suomea monissa ISU-kilpailuissa hyvällä menestyksellä. Luistelussa parasta oli kolmoishypyt, taivutuspiruetti, sekä liuku ja vauhti yhdistettynä vaivattomaan perusluisteluun. Valmennuksessa pidän eniten vaikeiden askeleiden yhdistelystä ja niiden johdattamisesta hyppyihin. Koen myös tärkeäksi taitoluistelun junioritoiminnan ja nautin pienten luistelijoiden valmennuksesta. Lopetettuani kilpa-uran, kouluttauduin taitoluisteluvalmentajaksi ja lähdin opiskelemaan liikuntajohdantoa Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa oli parasta matkustaminen ja uuden kulttuurin tuomat haasteet.  Haaveenani on työskennellä urheilutoiminnan kehittäjänä ja tietysti lajin parissa valmennus ja hallintoasioissa. Toivon, että oma intohimoni taitoluistelua kohtaan siirtyy luistelijoihin ja lajin parissa touhuaville.