Kuukauden luistelija & seuratoimija

Kuukauden seuratoimija: 

Toukokuu 2018

Kuukauden luistelija: Henriikka 

 

Olen Henriikka ja täytän 14 vuotta. Olen Kilpisen koulussa liikuntaluokalla. Harjoittelen K1B-ryhmässä ja kilpailen SM-noviiseissa kaudella 2018-2019. Tavoitteeni ensi kaudelle on saada onnistuneet suoritukset lyhyt- ja vapaaohjelmassa. Haluan myös kehittää hyppytekniikkaani.

Luistelun lisäksi pidän piirtämisestä ja ulkoilen koirani kanssa, sekä vietän aikaa mökillä.

Parasta luistelussa on uuden oppiminen, lajin monipuolisuus ja kaverit.

Lempiliikkeeni jäällä on 2Lz.

Aloitin luistelun 5-vuotiaana. Olen ollut lajin parissa jo 9 vuotta. Minut lajiin toi äitini, joka vei minut luistelukouluun ja siitä lähti lajin pitkäaikainen harrastaminen.

Luistelussa haaveilen 2A oppimisesta ja kolmoishypyn oppiminen olisi upeaa. Tulevaisuudessa näen itseni liikunnan parissa, mutta en välttämättä juuri luistelun.

Luistelu antaa minulle suurta nautintoa ja vauhdin huumaa jäällä. Se on minulle hyvin tärkeä harrastus.

 

                                            

Kuukauden seuratoimija: Eila-Kaarina 

 

 

Hei!

Olen Eila-Kaarina Asunmaa Palokan Ritoniemestä. Työskentelen opettajana Tikan koulussa. Harrastan hiihtoa, golfia, metsänhoitoa ja lukemista. Mieheni Einon kanssa meillä on kolme luistelijatytärtä: Roosa, Iiris ja Viola. Roosalla ja Iiriksellä on jo omat perheensä ja meillä lapsenlapsi Urho.

 

Perheemme on ollut luisteluseuran toiminnassa mukana jo yli 20 vuotta. Harrastus alkoi, kun veimme viisivuotiaan Roosan luistelukouluun. Pian Iiris seurasi siskoaan saman lajin pariin ja molemmat suuntautuivat muodostelmaluisteluun. Viola harrasti ensin yksinluistelua ja siirtyi noviisi-ikäisenä muodostelmaluisteluun.

 

Luisteluharrastus on ollut osa perheemme arkea läpi tyttäriemme lapsuuden ja nuoruuden. Me vanhemmat olemme omaksuneet kannustajan ja huoltajan roolin. Kiireisimpinä kolmen kilpaluistelijan vuosina oli pakollista päivittää perheen kalenteri sunnuntai-iltana tulevaa viikkoa varten, jotta onnistuimme järjestelemään työmme, luistelukyydit, ruokahuollon ja muut tärkeät menot. Ilman kimppakyytejä emme olisi selvinneet.

 

Lastemme harrastuksen myös me vanhemmat olemme saaneet paljon sitoutuessamme seuran toimintaan. Olemme ystävystyneet muiden vanhempien kanssa ja kokeneet kuuluvamme seuraan pienenä, mutta tärkeänä osana. Yksinluistelun ryhmävastaavana olen saanut olla läheltä seuraamassa ja tukemassa aloittelevia luistelijoita. Muodostelmaluistelun joukkueenjohtajatiimissä olen hoidellut joukkueen asioita ja reissannut lukuisat tunteikkaat kisamatkat. Seuran tehtävistä ovat mm. seuratuotteiden hankinnat, arpajaisten järjestelyt ja järjestysmiestehtävät tulleet tutuiksi. Seuralle hankituista talkoista ikimuistoisiksi ovat jääneet Mustakorkean energiapajutalkoot, Suomipop, Neste Ralli sekä Haloo Helsinki -roudauskeikka. Tätä kirjoittaessani mieheni naputtelee Ice Diamonds -joukkueen kirjanpidon yhteenvetoa.


 

Luistelu on aina ollut Roosalle, Iirikselle ja Violalle sydämenasia. Ihanien ystävien lisäksi se on antanut heille paljon hyviä eväitä elämää varten. Urheilun, koulutyön ja muiden harrastusten yhdistäminen on edellyttänyt tehokasta ajankäyttöä ja tavoitteellisuutta. Joukkueessa toimiminen on kehittänyt yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Joukkueen kapteenin tehtävien hoitaminen on opettanut heille vastuuntuntoa ja selviytymistä uusista ja joskus haastavistakin tilanteista. Mediavastaavana on saanut harjoitella tiedottamista. Harrastuksen muuttumista työtehtäväksi, kuten luistelun ohjaajaksi, valmentajaksi ja kilpailujen tekniseksi spesialistiksi, on ollut antoisaa seurata vanhemman näkökulmasta.

 

Tuore amerikkalaistutkimus kertoo, että urheilulajeista muodostelmaluistelu kehittää eniten sellaisia taitoja, joita nykypäivän työelämä vaatii. Harrastuneisuus ja siihen liittyvät toimet ovat edesauttaneet kesätyön saannissa ja sitä mukaa työelämään siirtymisessä.

 

Luisteluseura on kehittynyt kuluneiden vuosien aikana hyvään suuntaan. On mahtavaa olla mukana toiminnassa, joka tukee niin monen lapsen kehitystä. Nuorena omaksuttu liikunnallinen elämäntapa luo hyvät lähtökohdat tulevaisuuteen.

 

Aurinkoista kevättä!

Eila-Kaarina


 

Huhtikuu 2018

Kuukauden luistelija: Helmi

 

Helmi Myyry, 9v, luistelen muodostelmaluistelun kehitysryhmässä ja siirryn MiniDiamondsiin.

Parasta luistelussa on kaverit, ja kivat valmentajat.

Lempiliikkeni jäällä on piruetti.

Aloitin luistelun muodostelmaluistelun kehitysryhmässä syyskuussa, ja se vaan tuntui heti omalta harrastukselta.

On kiva luistella.

Kuukauden seuratoimija: Sanna 

 

Moi!

Olen Sanna ja toimin seurassamme toiminnanjohtajana. Luistelutöiden lisäksi käyn valmentamassa voimistelijoita useamman kerran viikossa. Vapaa-ajalla harrastan juoksemista. Muita lempiaktiviteettejani ovat sisustaminen, sekä ajanvietto ystävien ja läheisten kanssa. Lisäksi minut voi nähdä eri urheilulajien tapahtumissa, joista tärkeimpänä jalkapallo. 

 Minun silmiini luistelussa parasta on lajin näyttävyys ja nähdä luistelijoiden harrastuksestaan saama ilo. Mielestäni yksinluistelussa hienointa on korkeat hypyt, vauhdikkaat piruetit ja notkeat liu´ut. Muodostelmaluistelussa näyttävintä on kun koko joukkue suorittaa identtisesti yhtäaikaa musiikin tahtiin. Itse en ole ikinä harrastanut luistelua vaan käynyt omaksi iloksi luistelemassa ulkojäillä. Taitoluistelua olen aina tykännyt seurata ja kilpailuja onkin tullut katsottua televisiosta aina kun mahdollista. Lähemmin taitoluistelun pariin minut toi työni. 

Toivon, että seuramme voi tarjota laadukasta harraste ja kilpaurheilutoimintaa yhä useammalle luistelijalle ja haluan olla mukana kehittämässä seuraamme kohti menestyksekkäitä vuosia. Toivon, että voin jatkaa nykyisessä työssäni vielä pitkään. Luistelu antaa minulle hienoja uusia kokemuksia, mahtavia työkavereita ja saan olla osana upeaa seuraa.

Tervetuloa tapaamaan minua Onkapannun toimistollemme ja nähdään yhteisissä tapahtumissamme, satunnaisesti myös harjoituksissa jään laidalla!

Sanna :)

Maaliskuu 2018 

 

 

Kuukauden luistelija: Erika

 

Olen Erika 5-vuotta ja luistelen yksinluistelun kehitysryhmässä, Tähdenlennoissa. Olen tällä hetkellä kerholainen ja syksyllä aloitan eskarin. 

Luistelussa parasta on musiikkiluistelu ja hippa, lempiliikkeeni jäällä on piruetti ja kukkoliuku. 

Tykkään luistelusta ja odotan aina jääharjoituksia kovasti. Tykkään myös luistelunjumpasta ja siellä mukavin leikki on hirvenmetsästys. Luistelun aloitin 4-vuotiaana luistelukoulussa, kaksi vuotta sitten. 

Minusta tulee isona valmentaja niin kuin Nelli, Annika ja Rosa-Mariakin ovat. 

 

Kuukauden seuratoimija: Nelli

 

Olen Nelli Leppänen, 19-vuotias tulevan kevään abiturientti. Valmennan Jyväskylän Taitoluisteluseurassa pääosin luistelukoululaisia, sekä yksinluistelun kehitysryhmäläisiä. Toimin siniset-luistelukouluryhmän vastuuohjaajana. 

Aloitin itse luistelun Jyväskylän Taitoluisteluseurassa 5-vuotiaana. Lähdin luistelukouluun isoveljeni kiekkoharrastuksen perässä. Ihastuin lajiin ja harrastinkin luistelua yksinluistelu puolella aktiivisesti 12 vuotta. Lopetettuani oman luistelu-urani, jäin rakkaan lajin pariin ja lähdin kouluttautumaan luisteluohjaajaksi/valmentajaksi. Tämä onkin kolmas vuoteni valmentajan polulla.

Luistelussa parasta on lajin monipuolisuus, esteettisyys sekä haastavuus. Lajissa pystyy aina kehittämään itseään. Toisaalta myös uuden vaikean tempun oppiminen on mahtava tunne ja se motivoikin harjoittelua. Pienten luistelijoiden kehityksen nähdessäni saan valtavasti lisä ”buustia” myös omaan työhöni. Haluan toimia esimerkkinä nuorille luistelijoillemme sekä jakaa heidän kanssaan miellyttäviä kokemuksia luistelun parissa.  :)

 
 

 

 

Helmikuu 2018

Kuukauden luistelija: Iisa & Oona 

 

Olemme Iisa ja Oona ja olemme täyttäneet kuusi vuotta. Olemme luistelleet muutaman vuoden aloittaen luistelukoulusta. Siirryimme alkuvuodesta luistelemaan K4 ryhmään, jossa olemme viihtyneet hyvin. Tullessamme saimme isommista luistelijoista kummiluistelijat ja se on ollut kivaa. Meillä on kiva ryhmä ja luistelussa meillä on kivoja kavereita. Myös isosiskomme harrastaa taitoluistelua.  Luisteluharjoituksissa kivointa on ehkäpä musiikkiluistelu. Meillä on kivat valmentajat. Iisan lempiliike on vaaka ja Oonan valssihyppy. Haaveilemme, että meistä tulisi oikein taitavia luistelijoita. 

Luistelun lisäksi tykkäämme mm. lasketella, hiihtää ja askarrella sekä tietysti leikkiä kavereiden kanssa. 

Kuukauden seuratoimija: Nina

 

Olen K3:ssa yksinluistelua harrastavan eppuluokkalaisen Inkan äiti Nina. Toimin myös K3-ryhmän joukkueenjohtajana.

Lajivalintaan vaikutti varmasti se, että Inkan Tampereella asuvat serkut harrastavat myös taitoluistelua. Heidän innottaminaan Inkakin vietiin Jytls:n luistelukouluun vuonna 2013 hänen ollessaan 3-vuotias ja taitoluistelu veikin tytön nopeasti mennessään. Nyt  yli neljä vuotta myöhemin luistelusta on muodostunut tärkeä ja iso osa koko perheen arkea. K3-ryhmällä jäätreenejä on viisi kertaa viikossa ja kun Inkan isoveli Veeti pelaa vielä jääkiekkoa, niin oikeastaan joka päivä tulee kuskattua jompaa kumpaa lasta jäähallille. 

Äidin silmin parasta on nähdä miten lapsi nauttii lajista ja kaikesta mitä siihen kuuluu; treeneistä, kilpailuista, kavereista ja lajin seuraamisesta. Olemme käyneet myös katsomassa paikan päällä mm. SM-kisoja, Helsingin MM-kisoja ja Finlandia Trophyä Inkan luistelukaverin ja hänen äitinsä kanssa. Ne ovatkin olleet ihan huippureissuja. 

Meillä on seurassa hyvät valmentajat, jotka hoitavat oman hommansa jäällä. Meidän vanhempien rooli on tukea ja kannustaa lasta jään ulkopuolella. Seuran eteen tehtävä talkootyö on tuttua jokaiselle kilpailevan luistelijan vanhemmalle ja kisatalkoista minut löytääkin varmimmin tulospalvelusta. Kisojen järjestäminen kivalla porukalla on mukavaa ja palkitsevaa. Erityisesti perinteisissä Itsenäisyyspäivän kisoissa on hienoa nähdä oman seuran pienien luistelijoiden kilpailevan kotiareenallaan. Tärkeipänä roolinani luistelijan äitinä koen kuitenkin sen, että olen jakamassa niin onnistumiset kuin pettymyksetkin, jotka molemmat kuuluvat kilpaurheiluun. 

Mielestäni meidän vanhempien vastuulla on myös omalta osaltamme kehittää seuratoimintaa niin, että uudet jäsenet tuntevat itsensä tervetulleiksi ja toiminnassa on kaikkien kivaa olla mukana. Hyvällä yhteishengellä ja positiivisella asenteella toimivassa porukassa on kiva järjestää kisoja, näytöksiä, tehdä kisamatkoja, talkoilla ja tehdä muutakin yhteistä. Omalla toiminnallamme ja esimerkillämme myös osoitamme tukemme lapsille heille tärkeässä harrastuksessaan. 

Taitoluistelu vaatii sitoutumista ja järjestelyjä koko perheeltä, mutta on ehdottomasti ollut sen arvoista. Olen saanut itsekin hyviä ystäviä muiden luistelijoiden vanhemmista.Treenien aikaan suuntaammekin usein juoksulenkille, jos vain aikataulut antavat myöten. Tervetuloa uudet vanhemmat mukaan toimintaan tai vaikka sinne juoksulenkille :)

Tammikuu 2018

Kuukauden luistelija: Viola


Olen Viola Asunmaa, 18-vuotias muodostelmaluistelija Ice Diamonds joukkueesta. Taitoluistelua
olen harrastanut 14 vuotta. Opiskelen Normaalikoulun lukiossa nyt viimeistä vuottani.

Aloitin luistelun JyTLS:in luistelukouluissa 4-vuotiaana. Lajin pariin minut toivat isosiskojeni
jalanjäljet. He olivat luistelleet tuolloin jo monta vuotta muodostelmaa Jyväskylässä.
Luistelukouluista polkuni jatkui kuitenkin yksinluistelun puolelle. Aloitin kilpailemisen minit-sarjassa
ollessani kuusi-vuotias. Yksinluistelussa opin valtavasti luistelusta, taitoni kehittyivät ja sain paljon
kavereita. Ala-asteen lopulla, kun harjoituksia oli jo monta kertaa viikossa, alkoi ajatus isosiskojen
lajista, muodostelmaluistelusta, kutkuttamaan. Päätin vaihtaa muodostelmaluisteluun ja pääsin
luistelemaan Blue Diamonds SM-noviisijoukkueeseen. Parin onnistuneen kauden jälkeen siirryin
SM-juniorijoukkueeseen, jossa kilpailin 3 kautta. Nykyään joukkueemme kilpailee kansalliset
juniorit-sarjassa. Olen toiminut myös joukkueemme kapteenistossa parin vuoden ajan.

Luistelussa parasta mielestäni on yhdessä tekeminen, kilpaileminen ja onnistumisen tunne.
Luistelu antaa minulle paikan, jossa ei tarvitse stressata koulusta tai mistään muistakaan huolista.
Rakkaus lajia kohtaan, ystävät ja kehittymisen halu on saanut minut jatkamaan vuosi toisensa
jälkeen. Lempiliikkeni jäällä on butterfly piruetti ja muodostelmaluistelun elementeistä no hold.
Seuramme toiminnassa olen ollut mukana mm. sosiaalisen median päivittämisessä ja tulevana
keväänä aloittelen myös ohjaajana.

Hyvää uutta vuotta ja aurinkoisia talvipäiviä!

Kuva: Northern Action

Kuukauden seuratoimija: Sari

 

Hei, olen ID:ssä luistelevan Aadan äiti Sari. Päivät olen töissä tutkimuskoordinaattorina, mutta iltaisin toimin monen muun luistelijan äidin tavoin monessa eri roolissa: autonkuljettajana, kokkina, pyykinpesijänä, opettajana ja joskus jopa psykologina :)

Seuran toiminnassa olen ollut mukana syksystä 2005, jolloin tyttäreni aloitti JyTLSin luistelukoulussa. Muodostelmaluistelu oli minulle seuraan tullessa täysin vieras laji, mutta tyttären harrastuksen myötä ihastuin lajiin itsekin niin, että kävin kokeilemassa muodostelmaluistelua Fresh Diamonds-joukkueessa kolmen kauden ajan. Luistelu FD:ssa oli minulle mahtava kokemus ja suosittelen lajia lämpimästi kaikille vanhemmille!

Muodostelmaluistelussa luistelijat pyrkivät yhdenmukaiseen suoritukseen, mikä edellyttää luistelijoiden saumatonta yhteistyötä ja hyvää joukkuehenkeä. Sama asia minusta pätee myös joukkueen vanhempiin. Harjoitusten seuraaminen, talkoot ja seuran tilaisuudet ovat hyvä tapa tukea ja kannustaa lapsia ja nuoria harrastuksessa. Harjoitusten seuraaminen on mielenkiintoista ja siinä näkee hyvin, miten ohjelma ja luistelijat kehittyvät kauden aikana. Talkootöiden ansiosta joukkueen/seuran kassaan kilahtaa varoja, mutta niissä myös tutustuu luistelijoiden vanhempiin. Lisäksi talkoissa tulee välillä eteen sellaisia työtehtäviä, joita ei ehkä ”normaalielämässä” muuten tulisi kokeiltua. Mieleenpainuvimpia talkoita omalla kohdallani ovat olleet tällä kaudella Haloo Helsingin roudaustalkoot ja kaudella 2015−2016 Mustankorkean kaatopaikan siivoustalkoot, jotka varmasti kaikki silloiset ID:n vanhemmat muistavat :)

Seurassa on myös näiden 12 vuoden aikana ollut useita kotikisoja, jotka ovat vaatineet onnistuakseen vanhempien työpanosta. Ehdottomasti hienoimpia kokemuksia itselleni ovat olleet taitoluistelun SM-kisat vuonna 2009 ja muodostelmaluistelun SM-valintakisat vuosina 2013 ja 2017. Talkootöiden rinnalla on ollut mahdollisuus nähdä omassa kotihallissa Suomen parhaita luistelijoita ja kokea kisojen hieno tunnelma.

Vaikka välillä vuosien aikana on ollut väsymystäkin ilmassa, koska kisoja ja talkoita yleensä riittää yhtä kautta kohden useampia, kaikki yleensä unohtuu siinä vaiheessa, kun näkee oman lapsensa jäällä ja kun istuu toisten vanhempien kanssa kisoissa kannustusjoukoissa. On ollut kiva kuulua joukkoon ja huomata, kuinka tämä hieno harrastus yhdistää meitä kaikkia.

Marraskuu 2017

Kuukauden luistelija: Lumia

 

Olen Lumia, 5 vuotta, yksinluistelun kehitysryhmästä. Olen tällä hetkellä päiväkotilainen ja tykkään harrastaa kaikenlaista liikuntaa. Lempiharrastukseni ovat luistelu ja jumppa. Olen luonteeltani iloinen ja avoin,luistelussa hyvä kaveri monelle.

Luistelussa parasta on sirklaus ja musiikkiluistelu. Tykkään myös valkuista Nelllistä, Annikasta ja Rosa-Mariasta.

Lempiliikkeeni jäällä ovat potkulauta ja kukkoliuku.

Luistelun aloitin 4-vuotiaana,1,5-vuotta sitten.Halusin aloittaa luistelun,koska tykkäsin ja innostuin siitä.

Minusta tulee isona hieno tähtiluistelija.

Kuukauden seuratoimija: Rosa-Maria

 

Olen 23-vuotta ja opiskelen tällä hetkellä Jyväskylän Yliopistossa Liikunnan yhteiskuntatieteiden maisteriksi kansainvälisellä linjalla. Opiskeluiden lisäksi valmennan seuran yksinluistelijoita, sekä toimin yksinluistelun kehitysryhmien vastuuvalmentajana Jyväskylän Taitoluisteluseurassa. Vapaa-ajalla tykkään yleensä vain hengähtää ja rentoutua arjen kiireistä. Seuraan paljon huippu-urheiljoiden elämää somesta ja urheiluaiheiset dokumenttisarjat ovat lemppareitani :)! 

16 vuotta kestäneellä kilpaurallani etenin SM-Junioreihin asti kuuluen STLL:n projekti-ryhmään joka on nykyinen Talent/Nuorten maajoukkue. Parhaimpana saavutuksena on SM-Noviisien 3.sija ja SM-Junioreiden 12.sija., sekä edustin Suomea monissa ISU-kilpailuissa hyvällä menestyksellä. Luistelussa parasta oli kolmoishypyt, taivutuspiruetti, sekä liuku ja vauhti yhdistettynä vaivattomaan perusluisteluun. Valmennuksessa pidän eniten vaikeiden askeleiden yhdistelystä ja niiden johdattamisesta hyppyihin. Koen myös tärkeäksi taitoluistelun junioritoiminnan ja nautin pienten luistelijoiden valmennuksesta. Lopetettuani kilpa-uran, kouluttauduin taitoluisteluvalmentajaksi ja lähdin opiskelemaan liikuntajohdantoa Yhdysvaltoihin. Yhdysvalloissa oli parasta matkustaminen ja uuden kulttuurin tuomat haasteet.  Haaveenani on työskennellä urheilutoiminnan kehittäjänä ja tietysti lajin parissa valmennus ja hallintoasioissa. Toivon, että oma intohimoni taitoluistelua kohtaan siirtyy luistelijoihin ja lajin parissa touhuaville.