JyTLS

Jyväskylän Taitoluisteluseura on perustettu vuonna 1980 ja se tarjoaa ohjattuja luisteluryhmiä kaiken ikäisille luistelusta kiinnostuneille. Seurassa luistelee tällä hetkellä yli 300 luistelijaa, 3-vuotiaista aikuisiin. Ryhmiä on luistelukoululaisista kilpaileviin yksinluistelijoihin ja kilpaileviin muodostelmajoukkueisiin.

 

Seura järjestää kauden aikana erilaisia tapahtumia, esityksiä, kilpailuja ja leirejä, joihin seuran luistelijat osallistuvat. Tämä kaikki on mahdollista luistelijoiden ja heidän vanhempiensa vapaaehtoistyöllä.

Taitoluistelu ja muodostelmaluistelu harrastuksena on monipuolinen liikuntalaji, joka sopii kaikenikäisille. Harjoitukset sisältävät luistelun lisäksi myös jumppaa, tanssia ja telinevoimistelua. Saat siis yhden harrastuksen sijasta monta harrastusta samaan hintaan!

Luisteluharrastuksen voi aloittaa jo luistelukoulussa, jossa opitaan luistelun perustaidot. Taitojen kehittyessä voi luisteluharrastusta jatkaa joko yksinluistelijana tai muodostelmassa.

 

Jyväskylän Taitoluisteluseura järjestää vuosittain monipuolista taitoluisteluun ja muodostelmaluisteluun liittyvää toimintaa.

Kilpailutoiminta on osa taitoluistelua ja muodostelmaluistelua. Jyväskylässä järjestetään sekä valtakunnallisia ja alueellisia luistelukilpailuja yksinluistelijoille ja muodostelmajoukkueille joka vuosi. Itsenäisyyspäivän yksinluistelukilpailut ovat muodostuneet Itä-Suomen taitoluisteluväelle perinteeksi. Seuramme luistelijat osallistuvat kauden aikana myös moniin muualla luisteltaviin valtakunnallisiin ja alueellisiin kilpailuihin. Kilpailukauden kulumista voit seurata Kilpailut -sivustolta.

Esiintyminen on mukavaa ja siksi seurassamme järjestetään joka kausi erilaisia tilaisuuksia, joissa kaikki seuran luistelijat aina 3- vuotiaista luistelukoululaisista saakka saavat mahdollisuuden esiintyä katsojille. Pienempien tapahtumien, kuten pienten yksinluistelijoiden katselmusten sekä luistelukoulujen ja kehitysryhmien omien esitysten lisäksi seuramme järjestää vuosittain yhden luistelunäytöksen, jossa esiintyvät lähes kaikki seuramme luistelijat.

Erilaiset leiri- ja retkipäivät kuuluvat erityisesti kevääseen ja kesään. Kilpailevien ryhmien leiripäivät ja luisteluleirit järjestetään yleensä Peurungassa tai Piispalassa.

Seura järjestää mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan myös lyhyitä retkiä ja pidempiä matkoja erilaisiin taitoluistelutapahtumiin. Esimerkiksi vuosittain järjestettävään Finlandia Trophyyn seuramme on useamman kerran järjestänyt matkan taitoluistelun harrastajille ja ystäville perheineen.

Kauden päättyessä keväisin seura palkitsee ansioituneita luistelijoita ja joukkueita erilaisin kiertopalkinnoin ja muistamisin. Seurassamme muistetaan myös seurassa aktiivisesti työskennelleitä vanhempia, valmentajia ja johtokunnan jäseniä.