Marraskuussa esittelyssä Roosa ja Melissa!

13.11.2018Kuukauden luistelija: Roosa 

 

Olen Roosa Lipitsä 10v.

Harrastan taitoluistelua JyTLS jäätimantit ryhmässä.

Muita harrastuksiani ovat telinevoimistelu ja ratsastus.

Asun ja käyn koulua Kuohun ihanalla kylällä. Perheeseeni kuuluvat äiti, isi ja isoveli. Meillä on lemmikkieläimenä kissa.

Koko perheeni harrastaa jäälajeja - iskä ja isoveli pelaavat jääkiekkoa, äiti ja minä taitoluistellaan.

Parasta luistelussa on musiikkiluistelu koska silloin saan vapaasti luistella ja tehdä erilaisia juttuja musiikin tahdissa.

Lempiliikkeitäni jäällä ovat saksihyppy ja kiihdytyspiruetti.

Olen harrastanut luistelua 6 vuotta koska aloitin luistelun 4 vuotiaana. Olen luistellut Diskoksessa ja JyTLS:ssä joista olen saanut paljon uusia kavereita.

Vanhempani huomasivat että tykkäsin pienenä kovasti luistelusta joten he ilmoittivat minut luisteluryhmään. 

Tulevaisuudessa haluan kehittyä entistä paremmaksi luistelijaksi ja oppia uusia luisteluliikkeitä kuten mm. taivutuspiruetin ja hyppyistumapiruetin.

Luistelu on tosi mahtava harrastus ja antaa minulle hyvää mieltä ! 

 

Kuukauden seuratoimija: Melissa

 

Melissa. Lempinimi Mellu, 27 vuotias. Jytls:n  minori- ja tulokas joukkueiden vastuuvalmentaja. Viimeistelen opintojani Jyväskylän Liikuntatieteellisessä. Valmistun keväällä 2019 Liikuntatieteiden Maisteriksi. Vapaa-ajalla urheilen ja vietän aikaa kavereiden ja perheen kanssa. 

Muodostelmaluistelussa valmentajana minua kiehtoo työn luovuus, tavoitteellisuus sekä luistelijoiden kokonaisvaltainen kasvatuksellinen puoli. Nautin seurata joukkueiden yhteistä toimintaa ja harjoittelua asetettuja tavoitteita kohti. Opettaminen, oppiminen, onnistumiset ja niiden tuoma ilo ovat myös minulle tärkeitä valmennustyössäni. Parasta luistelussa on myös luistelijat ja koko valmennustiimi. 

Pidän jäällä vauhdin tuomasta tunteesta. Perusluistelu näyttää yksinkertaisuudessaan kauniilta ja siistiltä oikealla tekniikalla ja vauhdilla. Myös liùt, piruetit, hypyt, askeleet ja kuvioissa samanaikaisuus ja vauhti tuo näyttävyyttä ja vaikuttavuutta luisteluun.

Aloitin luistelun 6-vuotiaana Helsingin Taitoluistelu Klubin luistelukoulussa. Vanhempani olivat nähneet ensimmäistä kertaa elämässään muodostelmaluistelua jääkiekko pelissä, josta idea minun luistelu-urasta sai alkunsa. Luistelukoulusta siirryin seuran muokkakouluun, minoreihin, noviiseihin ja seuran juniorijoukkueeseen. Luistelin Team Fintasticissa kolme kautta, voitimme näinä kausina 3 junioreiden MM-kultaa. 

Pyrin elämään hetkessä ja tällä hetkellä nautin työstäni suuresti ja toivon jatkavani työtä luistelun parissa mahdollisesti ammattivalmentajana.

Minulle työssäni on tärkeää jatkuva itseni kehittäminen, sillä se motivoi minua tekemään työtäni mahdollisimman hyvin. Pääsen haastamaan itseäni valmentajan työssäni laajasti. Nautin siitä, että saan hyödyntää pedagogista osaamistani opintojeni puolesta, saan vaikuttaa ja kasvattaa luistelijoita kokonaisvaltaisesti yksilöinä sekä joukkueena. Saan haastaa itseäni myös luovuudessa ja ohjelmien teossa tietynlaisessa loogisuudessa ja laskelmoinnissa. Lisäksi pyrin aina panostamaan innostavaan ja kannustavaan oppimisilmapiiriin, jolla pyrin saamaan luistelijat aina antamaan kaikkensa ja tekemään parhaansa. Luisteluvalmennuksen yksi anti on myös ihmisten parissa työskentely ja siitä muodostuneet ystävyyssuhteet. Kaiken kaikkiaan nautin työstäni paljon ja suurin anti on lasten tuoma ilo, into ja fiilis, heillä on mieletön energia!!!