Syyskuussa esittelyssä Maisa ja Marika!

25.10.2018Kuukauden luistelija: Maisa 

 

Olen Maisa Mikkola, 9 vuotta. Luistelen yksilöluistelussa K2A-ryhmässä ja kisaan nyt B-silmut -sarjassa. Käyn Palokan yhtenäiskoulussa kolmatta luokkaa. Tykkään liikunnasta ja temppujen tekemisestä. Käyn kesäisin yleisurheilukoulussa ja talvisin uinnin tekniikkaryhmässä. Meillä on kotona kaksi söpöä koiraa, joiden kanssa leikin ja joita silittelen usein. 

Aloitin luistelun 4-vuotiaana JyTLS.n luistelukoulussa. Isoveljeni kävi silloin jääkiekossa ja minäkin halusin päästä luistelemaan. Luistelussa parasta ovat kivat kaverit ja kilpailut. Tuntuu mukavalta, kun oppii jotain uutta ja onnistuu jäällä. Luistelun harrastamisessa on kivaa myös se, että pääsee luistelukavereiden kanssa tanssitunneille. 

Kilpailuissa on jännittävää ja kivaa. Siellä saa olla kavereiden kanssa ja luistella kisapuvussa ja -kampauksessa. Jo kilpailuihin valmistautuminen on tosi hauskaa. 

Lempihyppyjäni ovat aksel ja ritti. Tykkään myös paljon tehdä vaakapiruettia. Haluaisin tulla koko ajan paremmaksi luistelijaksi ja oppia vaikeampia hyppyjä, piruetteja ja askeleita. Haluan kilpailla luistelussa ja harrastaa luistelua vielä pitkään. Luistellessa oppii paljon uutta, ja on kiva huomata, että kehittyy. Olen saanut luistelun parista hyviä ystäviä. 

Käyn joskus katsomassa isoja luistelukilpailuja. Niissä näkee tosi hyviä luistelijoita. MM-kilpailuissa näin esimerkiksi kun Evgenia Medvedeva luisteli maailmanennätyspisteet. Finlandia Trophyssa heitin viime vuonna ruusun jäälle Gabrielle Dalemanille. Tänä vuonna käymme katsomassa Finlandia Trophya ja GP-kilpailua. Haluan nähdä livenä, kun Alina Zagitova luistelee.

Kuukauden seuratoimija: Marika 

 

Hei, olen Marika Pölkki, 29. Valmennan Jyväskylässä yksinluistelun kilparyhmiä. Käyn myös Keuruulla valmentamassa. Aloitin nyt syksyllä opiskelemaan mittatilausompelijaksi. Haaveena tehdä tulevaisuudessa myös kauniita luistelupukuja.

Luistelussa parasta on uuden oppiminen ja itsensä haastaminen. Valmentajana parasta on nähdä luistelijoiden aito oppimisen ilo ja intohimo luisteluun.

Oma yksittäinen lempielementtini taisi olla kaksois flippi. Sen pystyi tekemään todella kovasta vauhdista ja korkealle.

Aloitin luistelun 6-vuotiaana Helsingissä ja luistelin n. 16-17-vuotiaaksi asti. Valmentamisen aloitin jo 15-vuotiaana, eli nyt menossa jo 14. kausi valmentajana.

Luistelu taitaa kulkea veressä meidän suvussa. Äitini, tätini, isoäitini ja kolme serkkuni ovat harrastaneet tai harrastavat taitoluistelua. Yksi serkuistani on myös ammattivalmentaja.

 

Tulevaisuudessa toivon jatkavani valmennusta hyvin pitkään ja kehittyä siinä jatkuvasti. Haaveilen myös omasta luistelupuku yrityksestä valmennuksen ohella.

Luisteluharrastuksesta sain ammatin, josta todella nautin.