Elokuussa esittelyssä Elina ja Katariina!

17.9.2018Kuukauden luistelija: Elina 

 

Hei, olen Elina Kuukka, olen 18 vuotias ja opiskelen Schildtin lukiossa viimeistä vuotta. Luistelen Ice Diamonds- joukkueessa 5. kauttani.

Luisteluussa parasta on kun huomaa kehittyneensä, kaverit, kilpailut ja joukkuehenki. Lempiliikkeeni jäällä ovat piruetit, liu’ut ja muokan tekeminen. Luistelun lisäksi pidän kuntoilusta, koirani kanssa lenkkeilystä ja kesällä tykkään erityisesti olla mökillä.

Aloitin luistelun 3-vuotiaana JyTLS:sin luistelukoulussa, kun vanhempani veivät minut luistelukouluun. Luisteluvuosia on siis kertynyt jo huimat 15. 

Tällä kaudella haluan kehittää itseäni luistelijana sekä yksilötaidoissa, että muokassa. Luistelu antaa minulle paljon, sillä harrastus on ollut minulle todella tärkeä jo pitkään. 

 

Kuukauden Seuratoimija: Katariina 

 

Lyhyt esittely itsestä: ikä, koulussa/töissä, missä roolissa olet luistelussa, muuta arkista itsestä?

Olen Katariina Kotomäki, täytän ensi keväänä vasta neljäkymmentä J. Työkseni järjestän tällä hetkellä ammattimessutapahtumia. Minulla on kaksi teini-ikäistä poikaa ja yksi luistelukoululainen tyttö, puoliso sekä kaksivuotias Rottweiler-hauvavauva. Olen juuri aloittanut seuran johtokunnan puheenjohtajana ja luistelen itse masters-sarjan muodostelmajoukkueessa Rocky Diamondsissa.

 

Mikä on parasta luistelussa?

Luistelussa parasta on ehdottomasti loputon kehittymisen mahdollisuus. Itse kun olen muodostelmaluistelijaksi kasvanut, nautin taidon, tekniikan, täsmällisyyden ja ilmaisun yhdistelmästä.

Mikä on lempiliikkeesi jäällä?

Lempimuodostelmani on mylly-yhdistelmä tai piiskaläpimeno. Lempiliike olisi ehkä Ina Bauer muodostelmassa. Omat polvet eivät tahdo oikein siihen enää taipua, mutta olen päättänyt treenata sisukkaasti, että vielä siihen venyn J

Milloin olet aloittanut luistelun? / Kuinka kauan olet ollut luistelun parissa ja mikä sinut on tuonut lajin pariin?

Luistelun olen aloittanut 80-luvun puolivälissä Jyväskylän Taitoluisteluseurassa. Tulin kaverin seuraksi luistelukouluun. Kaveri ei pitkään viihtynyt, mutta minä jäin. Luistelin koko urani JyTLS:n toisessa koskaan perustetussa muodostelmajoukkueessa Golden Mintseissä ja päätin kilpailun 19-vuotiaana SM-junioreissa. Tein myös jonkin verran valmennustöitä viimeisinä vuosina. Aktiivisesta luistelusta pidin melko reilun tauon, kunnes palasin aikuismuodostelman kautta kotiseuraan. Viime keväänä saimme perustettua masters-sarjan muodostelmajoukkueen, jossa nyt luistelen. Edelleen rakastan muodostelmaa, kilpailemista, harjoittelua ja harjoittelua. Taitoluistelun seuraamisesta en ole luopunut koskaan. Kaiken kaikkiaan luistelu on ollut osa minua noin 35 vuotta.

Mistä haaveilet luistelun parissa? / Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

Oma haaveeni on, että saan luistella ainakin 80 vuotiaaksi! Minusta on myös todella ihanaa päästä tekemään työtä nuorten luistelijoiden hyväksi. Minulla on mielestäni aika hyvä näppituntuma siihen, mitä luistelijalta taustajoukkoineen vaaditaan, jotta kilpajäillä on mahdollisuus pärjätä. Olen ylpeä kotiseurastani ja tahdon auttaa sitä kehittymään paremmaksi paikaksi luistella, valmentaa ja nauttia luistelusta.

Mitä luistelu sinulle antaa?

Kaiken kaikkiaan luistelu on antanut minulle elämässäni niin paljon, etten voi kuvitella elämää ilman sitä. Luistelu-urani päätyttyä olinkin todella hukassa jonkin aikaa ilman sitä. Luistelu ja harjoittelu määrittivät niin paljon nuoruudestani. Hyvällä tavalla. Luistelu antaa vapauden tunnetta, onnistumisen tunnetta, oppimisen riemua, yhteisöllisyyttä ja perheen. Se on myös itseilmaisun keino, rentoutumista sekä tuskan ja nautinnon suloinen sekamelska. Nautin myös suunnattomasti lasten ja nuorten luistelun ilon seuraamisesta. Myönnettäköön, että kovasta ulkokuoresta huolimatta liikutun lähes aina seuratessani vaikkapa minoreiden täydellä tunteella esittämiä ohjelmia ja pikku-tinttien kertakaikkisen hurmaavia esityksiä. Summaten jokainen jäällä nähty hymy, jes ja iloinen hypähdys saa minun rintani pakahtumaan onnesta.