Heinäkuussa esittelyssä Venla ja Anna

8.8.2018 

Kuukauden luistelija: Venla 

Nimeni on Venla Tiilikainen ja olen 10-vuotta. Asun Mustalammella ja aloitan syksyllä neljännen luokan Keltinmäen koulussa. Olen aloittanut luistelun Jytls:n luistelukoulussa 4-vuotiaana. Tällä hetkellä harrastan muodostelmaluistelua Golden Diamonds-minorijoukkueessa. Viime kaudella luistelin Sweet Diamondsissa ja olin joukkueen kapteeni. Tykkään luistelun lisäksi myös lukea, piirtää ja leikkiä kavereiden ja hamsterini kanssa. Perheessäni myös pikkusiskoni ja äitini harrastavat muodostelmaluistelua. 

Muodostelmaluistelussa parasta on joukkuekaverit, ohjelman tekeminen ja kisamatkat. Lempiliikkeeni jäällä on bielman ja elementeistä paras on nelikkoläppäri. Haaveilen pääseväni mahdollisimman pitkälle muodostelmaluistelussa, ehkä joskus jopa Marigoldiin tai Rockettesiin. Luistelu antaa minulle liikunnallisen harrastuksen lisäksi myös paljon uusia kavereita ja hauskaa yhdessä tekemistä joukkueen kanssa.

 

Kuukauden seuratoimija: Anna 

Heii!

Olen Anna ja toimin seurassa yksinluistelun vastuu- ja tuntivalmentajana. Päätyönäni opiskelen viidettä vuotta liikuntabiologiaa yliopistolla ja erikoistun biomekaniikkaan ja neurotieteisiin. Myös fysioterapeutin tutkinto ja personal trainerin pätevyys ovat työn alla. Olen 24-vuotias ja aloitin luistelun 5-vuotiaana Tuusulan luistelijoissa. Muutimme perheeni kanssa Tuusulaan aivan urheilukeskuksen kylkeen ja lajiin tutustuin seuratessani isosiskoani luistelukouluun. Siskoni kanssa onkin tullut jaettua kaikki mahdollinen kokemus lajissa. Vanhempia täytyy kiittää kahden lapsen pitkän harrastamisen mahdollistamisesta. Ura luistelijana kesti lukion loppuun asti jonka jälkeen lajin parissa on vietetty aikaa muissa rooleissa. 

 

Kolmoistulppi ja yleisesti hyppynä tulppi on lempparini. Teknisesti hyppy on vaativa ja voimalla ja vauhdilla siitä saa erittäin näyttävän elementin. Luistelussa parasta onkin itsensä haastaminen monipuolisiin lajiominaisuuksiin ja niissä onnistuminen. Taitoluistelu luo älyttömän hyvän pohjan motorisiin taitoihin ja siinä on mahdollisuus kehittyä jatkuvasti. Luistelu antaa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuden itsensä ylittämiseen. Laji kehittää monia osa-alueita fyysisistä taidoista psyykkisiin sekä ihmisten kanssa toimimiseen. Luistelussa haaveilen monipuolisesta harrastamisesta ja taitojen kehittymisestä ilman loukkaantumisia. Haaveena on tuleivaisuudessa aivojen ja keskushermoston mahdollisuuksien tutkiminen ja hyödyntäminen liikunnassa sekä kuntoutumisen että taitojen oppimisen näkökulmasta. Näin valmentajan näkökulmasta toivon lajin kehittyvän helpommin saavutettavaksi. 

 

Katso aiemmat esittelyt tästä.