Kesäkuussa esittelyssa Anna-Maija ja Mona!

26.6.2018Kuukauden luistelija: Anna-Maija 

 

0lin 8-vuotias, kun päätin että minusta tulee taitoluistelija. Päätin sen ihan itse. Seisoin talomme ulkoterassilla ja katsoin kesäiseen maisemaan. Siinä minä vain jotenkin tiesin, että minä haluan liitää jäällä. Isä aloitti kuskaamisen harjoituksiin ja melko pian olinkin aivan uuden Golden Mints -muodostelmaluistelujoukkueen jäsen. Siitä alkoi varmasti loppuiän kestävä yhteys hohtavaan jäähän. Olin mukana Golden Mints -joukkueessa 10 vuotta, juniorivuosiin asti. Parhaita saavutuksiani olivat edustuspaikat SM-kisoissa. Luisteluharrastuksen saavutuksilla pääsin myös Norssin liikuntapainotteiseen lukioon, mikä oli ollut myös lapsuuden haaveeni.Oman luistelu-urani päätyttyä valmensin muutaman vuoden ajan aloittelevia muodostelmaluistelijoita. Sitten kuvioihin tuli teatteriharrastus, toinen suuri intohimoni. Kävin silti melkein joka vuosi ulkojäillä luistelemassa. Mielessäni kävi aina silloin tällöin, että ehkä paluu seurajäille on joskus mahdollista. Nyt olen 38-vuotias ja tänä keväänä sellainen mahdollisuus sitten tulikin, kun JyTLS perusti masters-sarjan muodostelmaluistelujoukkueen: Rocky Diamonds. Vanha Golden Mints -kaverini, Kata, pyysi mukaan. Kauaa ei todellakaan tarvinnut miettiä. Taitoluistelu on ihanan monipuolinen ja inspiroiva laji. Siitä saa hyvää oloa mielelle ja keholle. Lisäksi taiteellisuus ja musiikki ovat aina mukana. Luistelussa parasta on liitämisen tunne jäällä - se on se sama asia, jota silloin 8-vuotiaana kesäpäivänä ajattelin. Nyt aikuisiällä odotan luistelulta kivaa yhdessä tekemistä. Toivon että saamme tehtyä kauniin ohjelman esityskuntoon ja saamme loistaa joukkueena. Eniten jäällä pidän nimenomaan muodostelmasta. Sitä on vaikea selittää, miksi, mutta se oli jo lapsena minulle paras laji. Siinä olet osa jotakin yhdessä muotoutuvaa kudelmaa, joka voi jonkin hetken ajan olla täydellinen. Eniten luistelu on antanut minulle itseluottamusta. Samalla tavalla kuin onnistun jäällä joukkueen kanssa, onnistun missä tahansa muussakin, mihin haluan ryhtyä - vaikka näytelmän kirjoittamisessa, jota nyt viime aikoina olen tehnytkin Yksinäiset-teokseni parissa. Se näkee parrasvalot tulevana syksynä. Kuvassa Keiteleen jää tarjoilee parasta hohdettaan.

 

Kuukauden seuratoimija: Mona 

 

Moikka!
Olen Mona, 16-vuotta ja ensi syksynä olen aloittamassa lukio-opintoja Jyväskylän normaalikoulun lukiossa. Toimin viime kauden luistelukoulujen apuohjaajana ja tarkoitus olisi ensikin kaudella jatkaa luistelukoulujen kanssa.


Itse aloitin luistelun kolme vuotiaana Jytlsin luistelukoulussa. Luistelin yksinluistelu puolella 12 vuotta ja lopetin luistelun 15 vuotiaana. Luistelu-urani jälkeen en malttanut olla erossa luistelusta joten lähdin luistelukouluun apuohjaajan rooliin.


Parasta luistelussa oli vaikeiden piruettien ja hyppyjen onnistuminen sekä taivutuspiruetti oli ihan lempparini. Nykyään parasta on nähdä kuinka pienet luistelijat kehittyvät, siitä tulee aina itselle hyvä mieli. Toivon että tulevaisuudessa pääsisin valmentamaan kilpailevia yksinluistelijoita ja että pääsisin laatimaan heille erilaisia koreografioita.