Toukokuussa esittelyssä Henriikka ja Eila-Kaarina

29.5.2018Kuukauden luistelija: Henriikka 

 

Olen Henriikka ja täytän 14 vuotta. Olen Kilpisen koulussa liikuntaluokalla. Harjoittelen K1B-ryhmässä ja kilpailen SM-noviiseissa kaudella 2018-2019. Tavoitteeni ensi kaudelle on saada onnistuneet suoritukset lyhyt- ja vapaaohjelmassa. Haluan myös kehittää hyppytekniikkaani.

Luistelun lisäksi pidän piirtämisestä ja ulkoilen koirani kanssa, sekä vietän aikaa mökillä.

Parasta luistelussa on uuden oppiminen, lajin monipuolisuus ja kaverit.

Lempiliikkeeni jäällä on 2Lz.

Aloitin luistelun 5-vuotiaana. Olen ollut lajin parissa jo 9 vuotta. Minut lajiin toi äitini, joka vei minut luistelukouluun ja siitä lähti lajin pitkäaikainen harrastaminen.

Luistelussa haaveilen 2A oppimisesta ja kolmoishypyn oppiminen olisi upeaa. Tulevaisuudessa näen itseni liikunnan parissa, mutta en välttämättä juuri luistelun.

Luistelu antaa minulle suurta nautintoa ja vauhdin huumaa jäällä. Se on minulle hyvin tärkeä harrastus.

 

Kuukauden seuratoimija: Eila-Kaarina 

 

Hei!

Olen Eila-Kaarina Asunmaa Palokan Ritoniemestä. Työskentelen opettajana Tikan koulussa. Harrastan hiihtoa, golfia, metsänhoitoa ja lukemista. Mieheni Einon kanssa meillä on kolme luistelijatytärtä: Roosa, Iiris ja Viola. Roosalla ja Iiriksellä on jo omat perheensä ja meillä lapsenlapsi Urho.

Perheemme on ollut luisteluseuran toiminnassa mukana jo yli 20 vuotta. Harrastus alkoi, kun veimme viisivuotiaan Roosan luistelukouluun. Pian Iiris seurasi siskoaan saman lajin pariin ja molemmat suuntautuivat muodostelmaluisteluun. Viola harrasti ensin yksinluistelua ja siirtyi noviisi-ikäisenä muodostelmaluisteluun.

Luisteluharrastus on ollut osa perheemme arkea läpi tyttäriemme lapsuuden ja nuoruuden. Me vanhemmat olemme omaksuneet kannustajan ja huoltajan roolin. Kiireisimpinä kolmen kilpaluistelijan vuosina oli pakollista päivittää perheen kalenteri sunnuntai-iltana tulevaa viikkoa varten, jotta onnistuimme järjestelemään työmme, luistelukyydit, ruokahuollon ja muut tärkeät menot. Ilman kimppakyytejä emme olisi selvinneet.

Lastemme harrastuksen myös me vanhemmat olemme saaneet paljon sitoutuessamme seuran toimintaan. Olemme ystävystyneet muiden vanhempien kanssa ja kokeneet kuuluvamme seuraan pienenä, mutta tärkeänä osana. Yksinluistelun ryhmävastaavana olen saanut olla läheltä seuraamassa ja tukemassa aloittelevia luistelijoita. Muodostelmaluistelun joukkueenjohtajatiimissä olen hoidellut joukkueen asioita ja reissannut lukuisat tunteikkaat kisamatkat. Seuran tehtävistä ovat mm. seuratuotteiden hankinnat, arpajaisten järjestelyt ja järjestysmiestehtävät tulleet tutuiksi. Seuralle hankituista talkoista ikimuistoisiksi ovat jääneet Mustakorkean energiapajutalkoot, Suomipop, Neste Ralli sekä Haloo Helsinki -roudauskeikka. Tätä kirjoittaessani mieheni naputtelee Ice Diamonds -joukkueen kirjanpidon yhteenvetoa.

Luistelu on aina ollut Roosalle, Iirikselle ja Violalle sydämenasia. Ihanien ystävien lisäksi se on antanut heille paljon hyviä eväitä elämää varten. Urheilun, koulutyön ja muiden harrastusten yhdistäminen on edellyttänyt tehokasta ajankäyttöä ja tavoitteellisuutta. Joukkueessa toimiminen on kehittänyt yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Joukkueen kapteenin tehtävien hoitaminen on opettanut heille vastuuntuntoa ja selviytymistä uusista ja joskus haastavistakin tilanteista. Mediavastaavana on saanut harjoitella tiedottamista. Harrastuksen muuttumista työtehtäväksi, kuten luistelun ohjaajaksi, valmentajaksi ja kilpailujen tekniseksi spesialistiksi, on ollut antoisaa seurata vanhemman näkökulmasta.

Tuore amerikkalaistutkimus kertoo, että urheilulajeista muodostelmaluistelu kehittää eniten sellaisia taitoja, joita nykypäivän työelämä vaatii. Harrastuneisuus ja siihen liittyvät toimet ovat edesauttaneet kesätyön saannissa ja sitä mukaa työelämään siirtymisessä.

Luisteluseura on kehittynyt kuluneiden vuosien aikana hyvään suuntaan. On mahtavaa olla mukana toiminnassa, joka tukee niin monen lapsen kehitystä. Nuorena omaksuttu liikunnallinen elämäntapa luo hyvät lähtökohdat tulevaisuuteen.

 

Aurinkoista kevättä!

Eila-Kaarina

 

Katso aiemmat esittelyt tästä.