Olga Baranova valmennuspäälliköksi Jyväskylän Taitoluisteluseuraan 15.7.2022 alkaen

14.6.2022

Seuramme luistelijamäärän kasvaessa, niin kilpailullisissa lajilinjoissa, kuin perusopetuslajilinjassakin, on kauden 21-22 aikana noussut esille tarve vahvistaa seuramme valmennuksen tukiorganisaatiota. 

Osana niin valmennuksen, kuin koko seurankin toiminnan kehittämistä on seuran johtokunta, kevään 2022 aikana, kartoittanut mahdollisuuksia löytää seuraamme valmennuspäällikkö tukemaan kolmen lajilinjamme päivittäistä valmennustoimintaa, sekä rakentamaan yhdessä lajilinjojen päävalmentajien ja valmennustiimien kanssa, entistäkin laadukkaampaa arkea seuramme luistelijoille. 

Valmennuspäällikön tehtävä on seurassamme uusi ja se tulee varmasti vielä muotoutumaan sekä tarkentumaan menossa olevan kauden aikana. Lähtökohta kuitenkin on, että valmennuspäällikkö tulee osallistumaan aktiivisesti niin luistelijoiden, kuin valmentajienkin arkeen ja merkittävä osa hänen työajastaan kohdistuu kentällä tapahtuvaan työhön ryhmien ja joukkueiden harjoituksissa.

Jyväskylän Taitoluisteluseuran valmennuspäällikkönä aloittaa 15.7.2022 alkaen Olga Baranova. Olga palaa JyTLSiin Helsingin Luistelijoista, jossa hän on toiminut viimeiset yhdeksän vuotta yksinluistelun lajilinjan ja yksinluistelun kilparyhmien vastaavana valmentajana.  Ennen Helsingin Luistelijoihin siirtymistä Olga toimi JyTLS:n päävalmentajana 11 vuotta. Olga on koulutukseltaan taitoluisteluvalmentaja (Moskovan liikuntatieteellinen Yliopisto) ja liikuntatieteiden maisteri, sekä luokanopettaja (Jyväskylän Yliopisto). Hän on toiminut taitoluisteluvalmentajana jo vuodesta 1987 saakka. 
Valmentamisen ohella Olga on toiminut lajiasiantuntijana Suomen Taitoluisteluliitossa, sekä teknisenä spesialistina Kansainvälisessä Luisteluliitossa (ISU). Osana ISU:n asiantuntijatiimiä hän on ollut teknisenä spesialistina niin Olympialaisissa, kuin MM- ja EM -kilpailuissakin.

Lämpimästi tervetuloa takaisin JyTLS -perheeseen Olga.

-Olli Schemeikka, JyTLS puheenjohtaja