Tapahtumatiedote: Lähes 90 muodostelmaluistelujoukkuetta jäällä Jyväskylässä

20.11.2020


Tiedote: Muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 1. valintakilpailu Jyväskylässä 21.–22.11. Kisan järjestävästä Jyväskylän Taitoluisteluseurasta on mukana kaksi timanttijoukkuetta.

Lähes 90 muodostelmaluistelujoukkuetta jäällä Jyväskylässä 

Lähes 90 muodostelmaluistelujoukkuetta kilpailee Jyväskylässä 21.–22.11. kansallisten sarjojen ensimmäisessä valintakilpailussa. Kisan järjestävästä Jyväskylän Taitoluisteluseurasta on mukana kaksi timanttijoukkuetta.

Muodostelmaluistelun kansallisissa sarjoissa ensimmäinen valintakilpailu otellaan lohkoittain lauantaina ja sunnuntaina. Kilpailemassa ovat niin pienimmät tulokkaat, aina konkareiden masters-sarjaan saakka. Tapahtumapaikkoina toimivat LähiTapiola Areena ja Tikkakosken jäähalli.

Valintakilpailuissa jaetaan paikkoja kansalliseen finaaliin. Valintakilpailuja järjestetään kaksi, joista ensimmäinen nyt siis Jyväskylässä.

Jyväskyläläisjoukkueista mukana ovat 

• Tulokkaiden 7–11 -vuotiaiden joukkue Sweet Diamonds 

• Aikuisten sarjan Fresh Diamonds 

Oma tulokasjoukkueemme Sweet Diamondsin uusi ohjelma ”Lumottu lelukauppa” saa viikonloppuna ensiesityksensä yleisön edessä. Osa joukkueen luistelijoista osallistuu nyt myös elämänsä ensimmäisiin kilpailuihin.
”Sweet Diamonds on harjoitellut ahkerasti koko syksyn ja ohjelmaa lähdetään nyt innolla esittämään yleisölle ja tuomareille”, summaa joukkueen vastuuvalmentaja Laura Rajala.

Aikuisjoukkue Fresh Diamondsin teema tällä kaudella on Piiritanssi, jolla juhlistetaan samalla joukkueen kunnioitettavaa kymmenen vuoden ikää!

Tuomarit arvioivat muodostelmaluistelun suorituksissa muun muassa elementtien vaikeutta ja  laatua, luistelutaitoa, siirtymiä ja sommittelua sekä ohjelman kokonaisuutta ja tulkintaa. 

Korona tuo suuren kilpailun järjestämiseen haasteensa 

Jyväskylän Taitoluisteluseurassa koronan leviämisen estämiseksi suositetut toimenpiteet otetaan vakavasti. Myös kilpailujärjestelyissä on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen. Joukkueiden liikkuminen halleilla on tarkasti ohjeistettu, jotta kohtaamiset jäähalleilla vältetään. LähiTapiola Areenalla yleisöä otetaan kahteen lohkoon hallin A-puolelle, ja maskin käyttö tapahtumassa on yhteinen velvollisuus.

Muodostelmaluistelun ystäville tutuksi tullutta palkintojenjakoseremoniaa ei tällä kertaa järjestetä turvallisuussyistä. Mutta upeat esitykset ja mahtava muodostelmaluistelutunnelma ovat aistittavissa paikan päällä.

Lauantaina kilpailu siirtyy  iltapäivällä LähiTapiola aAreenalta Tikkakosken jäähallille ja sunnuntaiaamuna palataan jälleen LähiTapiola Areenalle. Yleisölle on laadittu ohjeet, jotka ovat löydettävissä tapahtuman nettisivuilta: https://www.jytls.fi/ml-valintakilpailu2020/liput/

”Muodostelmakilpailujen järjestäminen on seuralle iso ponnistus. Jyväskylän Taitoluisteluseuralla on kuitenkin palkitseva tehtävä tuoda muodostelmaluistelua myös paikallisen yleisön nähtäville ja pitää seurana yllä pitkiä perinteitä lajin parissa. Yhteistyössä Jyväskylän kaupungin terveysviranomaisten ja Suomen Taitoluisteluliiton kanssa olemme pystyneet varmistamaan, että tarjolla on turvallinen tapahtuma”, kommentoi seuran puheenjohtaja Olli Schemeikka.

 

Näyttävän lajin kisasuoritukset ja muodostelmaluistelukilpailun taattu tunnelma tarjoavat  mieleenpainuvan päivän jäähallilla myös yleisölle. Kilpailu alkaa kello 9 lauantaina LähiTapiola Areenalla. Kilpailun aikataulu löytyy kokonaisuudessaan osoitteessa: https://www.jytls.fi/ml-valintakilpailu2020/ 

Pääsylippujen (12e/8e, alle 7-v. veloituksetta) lippuja voi ostaa etänä lippuautomaatista https://www.lippuautomaatti.fi/JyTLS

Tervetuloa mukaan muodostelmaluistelun kisatunnelmaan! 

Lisätietoja: 

Kilpailun verkkosivu:https://www.jytls.fi/ml-valintakilpailu2020/ 

 

Olli Schemeikka, Puheenjohtaja, JyTLS

olli.schemeikka@jytls.fi 

 

Katariina Kotomäki, toiminnanjohtaja, JyTLS 

katariina.kotomaki@jytls.fi, 050 352 8044