JyTLS:n muodostelmaluistelun SM-noviisijoukkue koronakaranteenissa

15.11.2020

Seuramme muodostelmaluistelijoita ja -valmentajia on asetettu karanteeniin BD-joukkueessa todetun koronatartunnan ja -altistuksen vuoksi.

Jyväskylän Taitoluisteluseuran SM-noviisit -sarjassa luistelevan Blue Diamonds -joukkueen kahdella luistelijalla on todettu koronavirustartunta, mistä johtuen joukkue ja sen valmentajat ovat karanteenissa. Tartuntalähteenä ovat suurella todennäköisyydellä Jyväskylän kouluissa tällä viikolla uutisoidut tapaukset.

Tartuntatautiviranomaiset ovat asettaneet koko joukkueen valmentajineen ja toimihenkilöineen kymmenen päivän karanteeniin. Lisäksi karanteeniin on asetettu myös ne juniorijoukkue Ice Diamondsin luistelijat, jotka ovat altistuneet joukkueiden yhteisissä fysiikkaharjoituksissa. Karanteeni alkoi heti, kun joukkueen jäsenet tavoitettiin tartuntatapauksen vahvistuttua. Kaikkiaan karanteenissa on hieman yli 30 JyTLS:n jäsentä.

Kaikki altistuneet luistelijat, valmentajat ja toimihenkilöt ovat käyneet perjantain 13.11. ja lauantain 14.11. aikana koronatestissä, ja uusia positiivisia tuloksia ei ole tähän mennessä löytynyt.

Blue Diamonds- ja Ice Diamonds -joukkueita lukuunottamatta seuran toiminta jatkuu normaalisti. Seura toivottaa joukkueiden jäsenille tsemppiä karanteeniin ja mukavia etätreenejä.

Seuran toiminnassa noudatetaan koronaohjeistusta, joka ohjaa mm. kasvomaskien käyttämiseen halleilla liikuttaessa muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana sekä huolelliseen käsihygieniaan ja turvavälien noudattamiseen.

Kilpailujärjestelyt etenevät suunnitelman mukaisesti

Todetuilla tautitapauksilla tai karanteenilla ei ole vaikutusta 21.–22.11.2020 Jyväskylässä järjestettäviin muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 1. valintakilpailuihin. Kilpailujärjestelyt etenevät suunnitelman mukaisesti.

Jyväskylän Taitoluisteluseura on keskustellut kilpailun järjestämiseen liittyen Jyväskylän tartuntataudeista vastaavan ylilääkärin Ilkka Käsmän kanssa. Tämän konsultaation perusteella voidaan kilpailut järjestää suunnitelmien mukaisesti laadittua turvallisuussuunnitelmaa noudattaen. 

Lisätietoja asiaan liittyen antaa JyTLS:n puheenjohtaja Olli Schemeikka, olli.schemeikka@jytls.fi, 040 740 6750.