Ohjeistus harjoituksissa toimimiseen koronaepidemian aikana

6.9.2020

Välitetään toisistamme. Se tarkoittaa nyt välimatkaa treenikavereihin, toistuvaa käsipesua ja ylimääräisten kontaktien välttämistä. Käydään pukukopeissa vain, jos se on välttämätöntä.
Välitetään toisistamme. Se tarkoittaa nyt välimatkaa treenikavereihin, toistuvaa käsipesua ja ylimääräisten kontaktien välttämistä. Käydään pukukopeissa vain, jos se on välttämätöntä.

Lue päivitetty ohjeistus harjoituksissa toimimisesta koronaepidemian aikana. Vietä pukukopissa vain välttämätön aika. Vanhempia pyydetään pysymään poissa hallilta aina kun se on mahdollista. Turvallisia treenejä! Pidetään huolta toisistamme!

 

Harjoitteluohjeistus JyTLS-perheille
(päivitetty 1.10.2020)

 

Viimeisimmässä ohjeistuksen päivityksessä korostamme, että
* pese kädet AINA harjoituksiin tullessa ja niistä lähtiessä
* älä lämmittele hallien käytävillä (muista sään mukainen varustus)
* muista turvavälit myös pukukopissa
* pukukoppiin saavat mennä vain luistelijat, valmentajat ja joukkueen toimihenkilöt, yli 15-vuotiaat maskin kanssa

* suosittelemme Koronavilkku-sovelluksen käyttöä
* ulkomailta palatessa pidä kahden viikon harjoittelutauko
* jos olet käynyt koronatestissä, odota että saat siitä negatiivisen tuloksen ennen hallille tuloa

Huoltaja, ethän oleskele harjoituspaikoilla, ellei se ole aivan pakollista. Halleilla ollessa yli 15-vuotiaan tulee käyttää maskia. Harjoituksissa maskia voi käyttää, jos luistelija niin haluaa. 

 

Pyydämme, että toimitte Jyväskylän kaupungin suosituksen mukaisesti ja käytätte kasvomaskia julkisilla paikoilla (mm. jäähallilla) tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voi välttää. Suositus koskee yli 15-vuotiaita. 

Noudatamme toiminnassamme valtiohallinnon, viranomaisten ja lajiliittomme Suomen Taitoluisteluliiton ohjeistuksia.

 

Muista aina:

Harjoituksiin saavutaan ainoastaan täysin terveenä. Jos olet ollut sairaana, tule harjoituksiin vasta kahden oireettoman päivän jälkeen.

Aina harjoituksiin saavuttaessa ja poistuttaessa pese kätesi saippualla (20 sek.). Lisäksi tarvittaessa käytä käsidesiä. Kädet pestään myös aina, kun siirrytään oheisharjoituksista jääharjoituksiin.

Jos olet ollut ulkomailla, noudata kahden viikon harjoittelutaukoa.

Jos olet käynyt koronatestissä, odota että saat negatiivisen tuloksen ennen kuin tulet hallille.


Kotona:

 • Lataa Koronavilkku-sovellu ja käytä sitä.

 • Pakkaa harjoituskassiisi mukaan oma juomapullosi tai pidempiin harjoituksiin 2 juomapulloa. Täytä pullot kotona ja nimilappu selkeästi näkyviin. 

 • Pakkaa mukaasi käsidesi.

 • Pyritään pukeutumaan jo kotona niin, että vältetään mahdollisimman pitkälle vaatteiden vaihtoa pukukopeissa. 

 • Ei lainata harjoitusvaatteita tai välineitä luistelijoiden kesken.

 • Jos otat mukaasi eväitä harjoituksiin, pakkaa ne hyvin ja säilytä ainoastaan omassa harjoituskassissasi. Eväitä syödään ainoastaan ulkotiloissa hyvän käsipesun jälkeen.

 • Harjoitusvaatteet suositellaan pesemään usein korkeassa lämpötilassa (60 astetta) 

 • Jos kuljet treeneihin julkisilla kulkuvälineillä, käytä niissä kasvomaskia ja pese heti kätesi kun tulet hallille.

 • Vanhemmat: Muistuttakaa lapsia turvavälien ja käsihygienian tärkeydestä.

Harjoituspaikalla:

 • Ethän lämmittele hallien käytävillä, muista säänmukainen varustus ulkolämppää varten

 • Käy pukukopissa vain, jos se on välttämätöntä. Pidä kopissa käynti mahdollisimman lyhyenä.

 • Luistelijoiden ja valmentajien lisäksi pukukoppeihin ei oteta nyt ylimääräisiä henkilöitä. Jos se on aivan välttämätöntä, täytyy vanhemmalla olla kasvosuojus. Pienille luistelijoille pyydetään auttamaan luistimet jalkaan ulkona ennen harjoituksia. Valmentajat auttavat tarvittaessa.

 • Pukuhuoneissa on tärkeää muistaa turvavälit. Treenikassi penkillä ihmisten välissä on hyvä muistutus turvallisista väleistä.

 • Ryhmien toivotaan käyttävän mahdollisuuksien mukaan molempia seuralle varattuja pukuhuoneita, jotta ihmisten lukumäärä pukukopeissa ei kasva liian suureksi.

 • Jos mahdollista, niin vaihdetaan luistimet jo ulkona. Luistinten vaihtaminen ulkona on suositeltavaa tenkin niiden pienempien luistelijoiden osalta, jotka tarvitsevat vanhemman apua luistinten laitossa. Jään jälkeen luistimet pois ja välittömästi sen jälkeen pois kopista.

 • Kaikkiaan, vältä ylimääräisiä kontakteja. Älä koske muita luistelijoita, vanhempia tai valmentajia. Liiku käytävillä vain välttämättömät siirtymät.

 • Jää- ja kuivaharjoittelussa muistetaan pitää turvavälit toisiin luistelijoihin. Muodostelmaluistelussa on lupa harjoitella otteessa, mutta hanskojen käyttäminen on tällöin toivottavaa.

 • Jos yskittää, noudata hyvää yskimishygieniaa. Yski hihaan tai puhtaaseen nenäliinaan.

 • Pyydämme luistelijoilta vastuullisuutta yleisten tilojen hygieniasta huolehtimiseen yhteistyössä harjoittelupaikkojen kanssa: Pukuhuoneiden käyttäjiä pyydetään tekemään ”arimpien kosketuspintojen pintapyyhintä” lopuksi ennen poistumista kopista. Buugissa asiakaspalvelutiskiltä löytyvät siivoustarvikkeet (suihkupullo ja rätti), jotka ovat tilojen käyttäjien käytettävissä. Harjoittelupaikkojen ylläpitäjät vastaavat laaja-alaisemmasta päiväkohtaisesta siivouksesta omien käytäntöjensä mukaisesti

 • Oheisharjoitukset pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona, varustaudu sään mukaisesti. Mikäli harjoitellaan sisätiloissa, ks. yllä oleva ohjeistus pukuhuoneissa ja harjoittelutilassa toimimiseen.

Vanhemmat

 • Älkää jääkö hallille seuraamaan treenejä epidemia-aikana. Toivomme, että kaikkea turhaa oleilua vältetään harjoitustiloissa (esim. jäähallin katsomo ja pukukoppikäytävä)
   

Jokainen perhe tekee omat päätöksensä siitä, voiko lapsi osallistua harjoitteluun. Toivomme perheiltä vastuullisuutta ja muiden huomioon ottamista mm. karanteenista huolehtimisessa. Poissaolo ei vaikuta luistelijan asemaan seurassa tai joukkueessa.

Kannetaan yhdessä vastuumme! Kun noudatamme annettuja ohjeita, suosituksia ja määräyksiä sekä sitoudumme arjessa koronan leviämistä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, pääsemme myös varmemmin ja nopeammin takaisin normaaliin tilanteeseen.