Ohjeistus harjoituksissa toimimiseen koronaepidemian aikana

6.9.2020

Välitetään toisistamme. Se tarkoittaa nyt välimatkaa treenikavereihin, toistuvaa käsipesua ja ylimääräisten kontaktien välttämistä. Käydään pukukopeissa vain, jos se on välttämätöntä.
Välitetään toisistamme. Se tarkoittaa nyt välimatkaa treenikavereihin, toistuvaa käsipesua ja ylimääräisten kontaktien välttämistä. Käydään pukukopeissa vain, jos se on välttämätöntä.

Ohessa ohjeistusta koronaepidemian aikana toimimisesta. Turvallisia treenejä kaikille! Pidetään huolta toisistamme!

 

Harjoitteluohjeistusta JyTLS-perheille
(päivitetty 25.2.2022)

 

Sisäliikuntatiloissa liikuttaessa
* laaja maskin käyttösuositus, paitsi liikuntasuorituksen aikana. Maskia saa käyttää myös harjoituksissa, jos luistelija niin haluaa.                                                                                        THL:n ja Jyväkylän kaupungin ohjeistuksen mukaisesti laaja maskisuositus on voimassa yli 12 vuotiaille. Maskia saavat käyttää myös alle 12-vuotiaat.

Koronapassia ei vaadita tällä hetkellä seuran toiminnassa. 

* Suosittelemme koronarokotuksen ottamista 12-vuotiaista ylöspäin.

* harjoituksiin tullaan vain terveenä
* huolehdi käsihygieniasta aina pukukoppiin tullessasi ja sieltä lähtiessäsi
* vältä turhaa ja ylimääräistä oleskelua sekä ruuhkaisia tilanteita liikuntapaikoilla (hallin käytävät, pukuhuoneet yms.)
* muista turvavälit myös pukukopissa
* pukukoppiin oman ryhmän tai joukkueen kanssa, kopissa maskisuositus

* jos olet sairastunut, harjoituksiin voi palata kahden oireettoman päivän jälkeen, mikäli kunto sen sallii. Harjoitustauko on kuitenkin minimissään 7 päivää laskettuna oireiden alkamisesta tai positiivisesta koronatestistä (myös kotitesti käy). Mikäli terveydenohuollon viranomainen asettaa sinulle pidemmän karanteeniajan, noudata sitä. Aloitathan urheilun sairastamisen jälkeen varoen. 

* Jos olet altistunut koronavirukselle esimerkiksi kimppakyydissä, yökylässä tai perhepiirissä, on harjoituksista pidettävä 5 päivän tauko laskettuna viimeisestä altistumistilanteesta. Harjoituksiin voi palata 5 päivän jälkeen, mikäli olet oireeton ja olet tehnyt kahtena peräkkäisenä päivänä negatiivisen kotitestin.

* Huomioi kuitenkin, että jos olet sairastanut koronan viimeisen kahden kuukauden aikana ennen altistumista tai olet saanut täyden rokotesarjan (min 2 rokotetta) ja viimeisestä rokotteesta on maksimissaan 2 kuukautta aikaa, ei sinua katsota altistuneeksi.

* ulkomailta palatessa pidä selkeä tauko, ennen kuin palaat harjoittelun pariin (min 5 päivää). Harjoituksiin palaamisen edellytyksena oireettomuus ja kaksi negatiivista kotitestiä peräkkäisinä päivinä.

Huoltajien toivomme oleskelevan harjoituspaikoilla vain pakollisissa tilanteissa. Edelleen vältetään tarpeetonta oleskelua harjoituspaikoilla.

 

Noudatamme toiminnassamme valtiohallinnon, viranomaisten, lajiliittomme Suomen Taitoluisteluliiton ja Jyväskylän kaupungin ohjeistuksia.

Linkit ohjeistukseen:

 


Kotona:

 • Pakkaa harjoituskassiisi mukaan oma juomapullosi. Harjoitusvaatteita tai -välineitä ei lainata luistelijoiden kesken.

 • Pakkaa mukaasi käsidesi ja kasvomaskit.

 • Jos otat mukaasi eväitä harjoituksiin, pakkaa ne hyvin ja säilytä ainoastaan omassa harjoituskassissasi. Syö mukana olevat eväät itse.

 • Jos kuljet treeneihin julkisilla kulkuvälineillä, muista kasvomaskin käyttö ja käsihygienia hallille tullessa.

Harjoituspaikalla:

 • Vältä lämmittelyä hallien käytävillä, muista säänmukainen varustus ulkolämppää varten.

 • Oleile pukukopissa vain välttämätön aika. Käytä käsidesiä ja kasvomaskia, pidä riittävä turvaväli.

 • Luistelijoiden ja valmentajien lisäksi pukukoppeihin ei oteta ylimääräisiä henkilöitä. Jos pukukopissa oleminen on aivan välttämätöntä, täytyy vanhemmalla tai toimihenkilöllä olla kasvosuojus ja ajantasainen koronapassi, joka tarkistetaan aina ko. tilanteessa. Pienille luistelijoille pyydetään auttamaan luistimet jalkaan ennen harjoituksia. Valmentajat auttavat tarvittaessa.

 • Ryhmien toivotaan käyttävän mahdollisuuksien mukaan molempia seuralle varattuja pukuhuoneita, jotta ihmisten lukumäärä pukukopeissa ei kasva liian suureksi. 

 • Kaikkiaan, vältä ylimääräisiä kontakteja ja ruuhkia. Älä koske muita luistelijoita, vanhempia tai valmentajia. Liiku käytävillä vain välttämättömät siirtymät.

 • Jää- ja kuivaharjoittelussa muistetaan pitää turvavälit toisiin luistelijoihin. Muodostelmaluistelussa on lupa harjoitella otteessa, mutta hanskojen käyttäminen on tällöin toivottavaa.

 • Jos yskittää, noudata hyvää yskimishygieniaa. Yski hihaan tai puhtaaseen nenäliinaan.

 • Oheisharjoitukset pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona, varustaudu sään mukaisesti. Mikäli harjoitellaan sisätiloissa, ks. yllä oleva ohjeistus pukuhuoneissa ja harjoittelutilassa toimimiseen.

Vanhemmat

 • Sisäliikuntatiloissa oltaessa yli 16-vuotialta tarkistetaan koronapassi, tämän jälkeen treenien seuraaminen on mahdollista, mutta ei kuitenkaan erityisen suotavaa epidemia-aikana. Toivomme, että kaikkea turhaa oleilua vältetään harjoitustiloissa (esim. jäähallin katsomo ja pukukoppikäytävä). Jos liikut hallilla, käytä kasvomaskia ja pidä huoli käsihygieniasta.
   

Jokainen perhe tekee omat päätöksensä siitä, voiko lapsi osallistua harjoitteluun. Toivomme perheiltä vastuullisuutta ja muiden huomioon ottamista mm. karanteenista huolehtimisessa. Poissaolo ei vaikuta luistelijan asemaan seurassa tai joukkueessa.

Kannetaan yhdessä vastuumme! Kun noudatamme annettuja ohjeita, suosituksia ja määräyksiä sekä sitoudumme arjessa koronan leviämistä ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, pääsemme myös varmemmin ja nopeammin takaisin normaaliin tilanteeseen.