Tiedote jäsenille 1.4.

1.4.2020

Tiedotteen aiheita: Ilmoittautumisajan jatkaminen ja ehdollisen ilmoittautumisen mahdollisuus kausimaksut poikkeuksellisessa tilanteessa ja siihen vaikuttavat seikat

 Tiedote jäsenille 

 

Pandemian aiheuttamista olosuhteista johtuen ilmoittautumista kaudelle 2020-2021 on jatkettu 12.4.2020 saakka. Epävarma taloustilanne saattaa aiheuttaa huolta jäsenperheissämme ja kaudelle ilmoittautumisen voi tehdä myös ehdollisena niin, että ilmoittautumisen voi perua, jos perheen taloudellinen tilanne heikkenee oleellisesti pandemian vaikutusten seurauksena. Jos perheessänne on näköpiirissä mahdollisia lomautuksia tai muita taloudellisia haasteita, kirjaa ehdollinen ilmoittautuminen Myclubin lisätietoja kohtaan ilmoittautuessasi. Haastavassa taloudellisessa tilanteessa perheiden kanssa voidaan sopia myös maksuaikojen joustosta.

Ilmoittautuneiden luistelijoiden määrän pohjalta rakennetaan seuraavan kauden kausisuunnitelma sekä määritellään jäätuntien ja valmentajien tarve. Lisäksi kaudelle ilmoittautuneille kilpaileville yksinluistelijoille aikataulutetaan kilpailuohjelmien teko ja muutokset. 

1.5.2020 alkaa virallisesti uusi kausi seurassamme. Toukokuusta alkaen alamme keräämään varoja koko uuden kauden kokonaiskustannuksia varten. Toukokuun kausimaksun suuruudeksi on vahvistettu 50% toukokuun kausimaksun erästä sillä varauksella, että jos pandemian aiheuttamat varotoimet puretaan ja harjoittelu päästäisiinkin aloittamaan jo toukokuussa, peritään toukokuussa normaali kausimaksun erä. Kesäkuukausilta kausimaksun erät menevät normaalin kausimaksun mukaisesti. Jos pandemia ohjeistus sallii harjoittelun aloittamisen kesäkuussa, pyrimme pääsemään jäälle heti  kesätauosta poiketen. Jos käy niin, että emme pääse kesätauon jälkeen normaali aikataulussa jäälle heinäkuun puolessa välissä, johtokunta muodostaa uuden budjetin ja päättää siinä vaiheessa mahdollisista hyvityksistä seuraavien kuukausien kausimaksuissa.

Jokainen luisteluryhmä ja -joukkue saa vapaasti tehdä talkoita kauden aikana ja keventää talkoorahoilla kausimaksuja. Seuralta tulee myös ensi kaudella myyntikampanjoita ja talkootempauksia, johon ryhmien kannattaa ehdottomasti tarttua. 

Kuten edellisessä tiedotteessa kerroimme, seuran budjetti muodostetaan aina koko kaudelle. Näin ollen myös kulut ja tuotot on jaksotettu koko kauden ajalle. Kuluvalle kaudelle säästöjä syntyy osittaisista jäämaksujen poisjäännistä ja henkilöstön lomautuksista. Siitä huolimatta seuralla on edelleen maksettavana kauden aikana syntyneitä kustannuksia. Budjettiin ollaan laskettu tulopuolelle myös kevätnäytös, jonka poisjäänti aiheuttaa merkittäviä tappioita.

Kartoitamme jatkuvasti mahdollisuuksiamme saada tukia, avustuksia ja sponsoreita. Lisäksi kannattajajäseneksi on helppo liittyä kenen hyvänsä. Yleishyödyllisenä yhdistyksenä tavoittelemme toiminnassamme 0-tulosta. Tästä syystä meillä ei ole olemassa varoja tai puskurirahastoja, joilla pandemian kaltaisiin yllättäviin tilanteisiin voitaisiin varautua. Sama pätee tällä hetkellä suurimpaan osaan STLL:n taitoluisteluseuroista. 

Johtokunnan tärkein tavoite on se, että seuramme noin 300 luistelijaa saavat jatkaa heille rakasta lajiaan. Lisäksi tavoitteemme on, että työntekijöillemme turvataan jatkossakin olosuhteet, jossa heidän työtään arvostetaan ja he saavat olla osana kehittyvää luisteluseuraa.

Seurahistoriamme haastavimmassa tilanteessa punnitaan yhteisön kykyä vetää yhtä köyttä. Meidän aikuisten vastuu hyvän yhteisen fiiliksen ylläpitämisessä, luistelijoiden yhteydenpidon mahdollistamisessa ja keskinäisen positiivisen vuorovaikutuksen lisäämisessä korostuu. Kaikkien jäsenten tahtotila on sama; saada oma lapsemme ja muiden perheiden lapset takaisin rakkaan harrastuksen pariin heti kun se on pandemian kannalta turvallista. 

Lajilinjojen valmentajat ovat sulkuaikana yhteydessä luistelijoihin ja päivittävät kotiharjoitteluohjeistuksia. Toimisto hiljenee 1.4. alkaen. Seurajohtoon saa yhteyden sähköpostitse mikko.ronkainen@jytls.fi  tai  toimisto@jytls.fi