TIEDOTE SEURAN TOIMINNASTA KORONAVIRUKSEEN VARAUTUMISESSA

14.3.2020

Johtokunta on tänään päättänyt toiminnan keskeyttämisestä 31.3. saakka.

Seuran johtokunta on tänään kokoontunut päättämään seuran toiminnan jatkosta koronavirukseen varautumisen toimenpiteiden tiimoilta.

Ensinnä vakuutamme, että luistelijoiden ja heidän perheidensä terveys on kaikissa toimissamme ensimmäinen edellytys. Taitoluistelu on meidän kaikkien yhteinen rakkaus ja ponnistelemme kaikin keinoin lajin ja luistelijoiden parhaaksi. Tällä viikolla saadut valtioneuvoston suositukset, aluehallintoviraston määräykset sekä Jyväskylän kaupungin linjaukset ohjaavat seuramme toimintaa ja päätöksentekoa. Myös Suomen Taitoluisteluliitto ja Olympiakomitea ovat antaneet ohjeita urheiluseuroille. Olemme tutustuneet myös muiden taitoluisteluseurojen tekemiin päätöksiin tilanteessa.

Näiden kaikkien tietojen valossa ja johtokunnan huolellisen pohdinnan jälkeen, olemme päättäneet, että seuran toiminta keskeytetään 31.3. saakka. Johtokunta kokoontuu maaliskuun lopulla päättämään jatkosta sen hetkisen tiedon valossa.

Mitään harjoituksia ei siis maaliskuun aikana enää järjestetä ja luistelukoulujen, kehitysryhmien ja harrastajien kausi päättyy tähän.

Maaliskuun aikana osa valmentajista voi tehdä viestintään, suunnitteluun ja luistelijakohtaisiin keskusteluihin liittyviä töitä. Kilpailevat ryhmät saavat kotiharjoitteluohjeet mahdollisimman pian.

Ymmärrämme, että tilanne ei ole mukava. Harjoittelun keskeytyminen aiheuttaa huolta, murhetta ja pettymyksiäkin. Tällaista päätöstä ei tehdä kevein perustein eikä vastaavaa tilannetta seuran historiassa ole. Toivomme kaikilta tilanteessa malttia ja ymmärrystä. Mekin ymmärrämme teitä ja asiaan liittyvää harmia. Olemme kaikki samassa veneessä ja vastuussa epidemian jarruttamisesta yhdessä. Joskus oikea tapa toimia ei ole helppo. Te, rakkaat luistelijat ja perheet olette tärkeitä ja arvokkaita, ja terveytenne menee kaiken muun toiminnan edelle.
 

Kevätnäytöksen peruuntuminen vaikuttaa kipeällä tavalla seuran jo muutoinkin heikkoon taloustilanteeseen. Maksuihin ja kriittisen talouden vakauttamiseen liittyviin toimenpiteisiin johtokunta palaa mahdollisimman pian.
 

Jyväskylän Taitoluisteluseuran johtokunta