Toukokuun kuukausikirje

9.5.2019

‍Tässä kirjeessä muun muassa muistutus kilparyhmien kauden päättäjäisistä 14.5 .valmennustiimeistä, sekä uuden kauden starttaamiseen liittyviä asioita.

Toukokuun kuukausikirje

‍Tässä kirjeessä muun muassa muistutus kilparyhmien kauden päättäjäisistä 14.5 .valmennustiimeistä, sekä uuden kauden starttaamiseen liittyviä asioita.

Toukokuusta alkaen kilparyhmät sekä yksinluistelussa, että muodostelmaluistelussa ovat järjestäytyneet uusiin ryhmiin ja joukkueisiin. Ryhmät ovat saaneet uusia vastuuvalmentajia ja onpa joku aivan uusi kasvokin saatu mukaan. Ennen asiaan menemistä haluan toivottaa yksinluistelun K4-ryhmän sekä Sweet Diamonds-joukkueen uudet luistelijat sydämmellisesti tervetulleeksi timanttiseen taitoluisteluperheeseemme ja toivottavasti pitkän luistelupolun alkuun!

Sitten asiaan. Kevään aikana seurajohto on tehnyt paljon töitä pohtien valmennuksen tehostamista ja järjestymistä siten, että se palvelee luistelijoitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja myös valmentajilla on mahdollisuus tehdä työtä motivoituneina ja omia vahvuuksiaan hyödyntäen. Tähän liittyy valmentajien roolien tarkistamista sekä tiedonkulun kehittämistä. Tähän saakka tehdyn työn tuloksena voin esitellä molempien laijilinjojen ydinvalmennustiimit.

Yksinluistelu
Yksinluistelun päävalmentajana jatkaa Ferran Cuni ja hänen päävastuullaan ovat ryhmät K1, K2 ja K3. K4-ryhmän vastuuvalmentajana aloitti toukokuun alussa Marika Pölkki. Marika toimii Ferranin oikeana kätenä myös ryhmien K3 ja K2 kanssa. K1-ryhmässä Ferranin tueksi on saatu uusi valmentaja, Eveliina Viljanen. Eveliinalla on pitkä SM- ja Kv-tason luistelijatausta ja meillä on ilo saada hänet mukaan porukkaan. Tervetuloa! K4-ryhmässä Marikan aisaparina toimii Josefiina Lahtinen, joka tulee syksyllä jatkamaan myös perusopetusryhmien vastuuvalmentajana. Yksinluistelun treeneissä ainakin kevään ja kesän ajan jatkaa vielä Kaisa Ottelin sekä tanssin opettajana Iina Klemi. Yksinluistelun tiimissä tarvitaan apuvalmentajia, jotka tulevat tarkentumaan kesän aikana.

Muodostelmaluistelu
Muodostelmassa pitkään odotettu päävalmentajan pesti on siis täytetty ja sitä on toukouun alusta ryhtynyt hoitamaan Melissa Lähde. Hänen suurimpana tavoitteenaan on lajilinjan volyymien kasvattaminen, linjan yhtenäisyyden luominen ja sitä kautta kilpailumenestyksen parantaminen. Melissa kantaa vastuuvalmentajan viittaa Sweet Diamonds, Golden Diamonds sekä Blue Diamonds- joukkueissa. Hänen apunaan näissä joukkueissa toimivat Elli Korpela ja Anniina Närhi. Juniorijoukkueemme Ice Diamondsin vastuuvalmentajana toukokuun alusta toimii Sanni Levy. Hänen oikea kätensä joukkueessa on jo tutuksi tullut Anni Holopainen. Myös aikuisjoukkueissamme eletään jännittäviä aikoja. Aikuisten sarjan joukkueen, Fresh Diamondsin vastuuvalmentaja on aloittanut Viola Asunmaa, jolle toivotamme myös menestystä uuden vastuun parissa. Masters-sarjan joukkueen valmentajana toimii Sanni Levy. Molempien aikuisjoukkueiden apuvalmentajana toimii Emilia Rinne. Muodostelmassa pyritään tuuramaan ja auttamaan ensisijaisesti tällä porukalla, mutta apuvalmentajia varmasti kauden aikana nähdään jo siitäkin syystä, että tulokasjoukkueemme lähtee uuteen kauteen ilahduttavasti ennätyssuurella joukkueella, mikä enteilee jo valoisaa tulevaisuutta lajilinjamme kasvulle. Muodostelmakoulu Mini Diamondsin vetovastuun ottaa syksyllä hoitaakseen Elli Korpela.

Tässä vaiheessa muistuttaisin vielä, että _tänään on viimeinen päivä ilmoittautua kilparyhmien kauden päättäjäisiin, jotka järjestetään siis ravintola Hurrikaanissa 14.5. klo 18. Ilmoittautuminen on tärkeää siksi, että osaamme varautua tarjoiluun. Jos asia on unohtunut, kipaise pikapikaa myclubiin https://jytls.myclub.fi/flow/events/1396965 ja ilmoittaudu. merkitsethän lisätietokenttään, mikäli perheestänne osallistuu useampi henkilö.

Kilparyhmien ja joukkueiden uudelleen järjestäytymisen yhteydessä on hyvä vanhempienkin keskustella ryhmän asioiden hoidosta. Jokaisesta ryhmästä olisi hyvä valita ryhmän/joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja sekä talkoovastaava. Myös mikäli ryhmistä löytyy innokkaita ko. lajilinjan kehitysryhmätyöhön, on sekin plussaa. Valintojen jälkeen nämä henkilöt yhteystietoineen tulee ilmoittaa toiminnajohtajalle. Jokaisella kilparyhmällä on mahdollisuus kerätä varoja ryhmän toimintaan, kilpailukuluihin tai vaikkapa harjoitusmaksuihin. Varoja voi hankkia talkootöillä tai hankkimalla sponsoreita. Annan mielelläni apuja, neuvoja ja vinkkejä tähän työhön. Myös seura panostaa tällä kaudella varainhankintaan. Seuratasolla hankitut varat kohdistetaan koko seuran toiminnan mahdollistamiseen. Ryhmän keskuudessä on hyvä keskustella jo etukäteen seuran tapahtumien yhteydessä tarvittavan taksvärkkityön jakautumiseen ryhmän sisällä. Tulevalla kaudella järjestetään ainakin joulu- ja kevätnäytökset sekä kaksi kilpailutapahtumaa.

Seuratyössä on mahdollista olla mukana tiiviimminkin. Seuran toiminnassa tärkeitä toimia ovat yksinluistelun kilpailusihteeri sekä kilpailujohtajat sekä tulospalvelutoimitsijat. Näihin tehtäviin tarjotaan ajoittain myös koulutusta. Nämä toimet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden sukeltaa syvemmälle taitoluistelun kiehtovaan maailmaan, auttaa luistelijoitamme sekä osallistua seuratyöhön. Mikäli nämä tehtävät kiinnostaisivat sinua, ole ihmeessä yhteydessä. Nämä tehtävät huomioidaan tapahtumien tarksvärkkitöiden jaossa.

Kun uusi kilpailukusi häämöttää, nousevat varustehankinnat myös puheisiin. Seuran kautta tulee jälleen seuravaatemallisto, jota kaikkien luistelijoidemme on mahdollista tilata. Pyrimme siihen, että mallisto pysyy mahdollisimman samana kuin menneellä kaudella. Erityiseti siistä syystä, että vaatteita on mahdollisuus kierrättää. Pienillä luistelijoilla takit käyvät perin nopsaan pieneksi ja kannustammekin kierrättämään käyttökelpoisia varusteita. Myös luistimia, kilpailupukuja ja muita varusteita kannattaa laittaa kiertoon. Hyvä paikka ilmoittaa uutta kotia etsivistä varusteista on vaikkapa Facebookissa toimiva Jyväskylän Taitoluistelukirppis https://www.facebook.com/groups/654345401402694/

Toukokuu on siis vielä tehokkaan harjoittelun aikaa, kunnes kesäkuun harjoitustauko koittaa. 19.5. Peurungassa järjestetään yksinluistelun testitilaisuus ja ensi viikon tiistaina juhlimme siis päättyneen kauden päättäjäisiä. Mikäli kaupunki suinkin on suosiollinen, saamme syyskauden jäävuorot tietoomme kuun vaihteessa. Kesäkuussa kilparyhmät siis lomailevat jäiltä ja paluu arkeen tapahtuu heinäkuussa leirien ja uusien jäiden myötä.

Toivotan kaikkille tsemppiä alkaneeseen kauteen ja oikein aurinkoisia kevätpäiviä!

--
Ystävällisin terveisin
Jyväskylän Taitoluisteluseura ry/Katariina Kotomäki