Yli sata kertaa taitoluistelun iloa Peurungan kisajäällä 6.12.

4.12.2018


 

Jyväskylän Taitoluisteluseuran järjestämät perinteiset tähtisarjojen itsenäisyyspäivän taitoluistelukilpailut käydään tänä vuonna Peurungassa IceCat -areenalla. Kilpailuun on tulossa mukaan 108 taitoluistelijaa, joista suurin osa alle 12-vuotiaita.

 

Satakunta nuorta luistelijaa pakkaa kisapuvut ja luistimet ja suuntaa itsenäisyyspäivän viettoon Laukaan Peurunkaan. Kisapäivässä luvassa nähdään luistelun iloa, taitavia suorituksia ja luistelijoiden kisaurien ensihetkiä. Kisaa seuraamaan on vapaa pääsy.

”Taitoluistelukisan seuraaminen on erinomainen tapa tutustua lajiin ja iloita yhdessä pienten luistelijoiden onnistumisista. IceCat-areenalla on kisapäivänä taatusti hyvä ja kannustava tunnelma”, kertoo kilpailunjohtaja Oona Pylvinen.

Pienille luistelijoille itsenäisyyspäivän kilpailu on odotettu ja innostava tapahtuma. Pienimpien luistelijoiden Tinttien sarjassa on mukana tänä syksynä kisauransa aloittaneita luistelijoita. Nuorimmat luistelijat ovat syntyneet vuonna 2012.

”Tuntuu tosi kivalta, kun pääsee kisoihin ja kaverit on siellä ja kannustaa. Kisoissa ennen omaa vuoroja voi tulla kisahepuli. Sitten kun tulee mun vuoro, niin mä keskityn siihen tekemiseen ja ajattelen, että nyt mä näytän mitä osaan”, kertoo Tintit-sarjassa kilpaileva Jyväskylän Taitoluisteluseuraa edustava Veea Ylönen, 7. Hän osallistuu nyt kilpailuun toista kertaa luistelu-urallaan.

 

Tähtikilpailussa jokainen luistelija saa tähtiä

 

Itsenäisyyspäivän kilpailu on kutsukilpailu, johon on kutsuttu Suomen Taitoluisteluliiton itäisen alueen seurojen luistelijoita. Tähtisarjat ovat erityisesti nuorimpien taitoluistelijoiden sarjoja, joissa kilpailu-ura on alkuvaiheessa. Niissä kilpailijat saavat suorituksestaan tuomareilta tähtiä.

Nuorimpien luisteiljoiden Tintit-sarjassa tähdillä arvioidaan luistelun viittä eri osa-aluetta: perusluistelu ja askeleet, liu´ut, hypyt, piruetit ja esittäminen. Minit, Silmu B-, Taitajat- ja aluesarjoissa käytetään laajennettua tähtiarviointia, jossa tähtiä saa kahdeksasta eri osa-alueesta.

Kilpailut alkavat kello 9 ja jatkuvat noin kello 17 saakka. Nuorimpien luistelijoiden sarjat luistellaan heti kisapäivän aluksi.

Joulukuussa taitoluistelusta pääsee nauttimaan Tähtikilpailujen lisäksi Joulupukki ja noitarumpu -näytöksessä Jyväskylän LähiTapiola Areenalla (Rautpohjankatu 10) torstaina 20.12. kello 18. Näytöksessä esiintyvät kaikki JyTLS:n yksilö- ja muodostelmaluistelun ryhmät pienistä luistelukoululaisista SM-tason luistelijoihin.