PJ:n blogi: Ilon ja tiimityön avulla kohti tavoitteita

1.10.2018

Uusi luistelukausi on saatu käyntiin ja samoin on uusi johtokunta aloittanut työnsä. Peejiin blogin ajatuksena on välittää tietoa seuran jäsenille aiheista, jotka ”kulisseissa” etenevät ja tietysti pohtia yhteisiä asioitamme yleisesti.

Johtokunnan uutena työskentelymuotona on startattu toimikuntia. Toimikunnat ovat eri aihealueille spesifimmin omistautuneita ja pyrkivät edistämään ja kehittämään omien teemojensa asioita. Uskomme, että pienemmissä toimikunnissa kehitystyö ja päätöksenteko on joustavampaa ja tehokkaampaa, mikä tarkoittaa seuralle enemmän ja parempaa. Toimikuntia on perustettu seurapäivillä keväällä mietittyjen päätavoitteiden sekä arkisen toiminnan kannalta tärkeimpien aihealueiden ympärille. Tärkeimmiksi päätavoitteiksi keväällä nimettiin seuran näkyvyyden parantaminen, vakaa talous ja kilpailumenestys. Toimivia toimikuntia tällä hetkellä ovat:

Kilpailutoimikunta

Pohtii seuran kilpailumenestykseen vaikuttavien asioiden kehittämistä ja tekee tarvittaessa linjauksia kilpailutoimintaan liittyvissä asioissa. Kilpailutoimikuntaan kuuluvat Nina Kuusinen, Timo Hintikka ja Melissa Lähde.

Viestintä ja markkinointitoimikunta

Keskittyy seuran viestintään sekä sisäisesti ja ulkoisesti. Tämä tarkoittaa tiedottamista sekä markkinointia. Toimikuntaan kuuluvat Reetta Mikkola ja Mikko Ronkainen(vpj)

Taloustoimikunta

Seuraa ja vastaa talouden tasapainosta seurassa, sekä kehittää sitä. Tässä tiimissä toimivat Timo Hintikka(rahaston hoitaja) ja Sami Takala.

Tapahtumatoimikunta

Tämä porukka pohtii seuran järjestämien tapahtumien kehittämistä. Esitykset ja kilpailut ja niiden sisältö ovat Jenni Syväjärven ja Pia Hakkaraisen asialistalla.

Talkootoimikunta

Talkoot ovat erittäin tärkeä osa seuran tapahtumien järjestämistä ja varainhankintaa. Tämän puolen kehitystyötä ovat tekemässä Sami Takala ja Pia Hakkarainen.

 

Puheenjohtajana pyrin olemaan kaikkien toimikuntien tukena ja apuna mahdollisimman paljon. Lisäksi tarkkasilmäisimmät ehkä huomasivat, että johtokunnan jäsenistä Tiina Luoto-Mäenpää ei näy missään toimikunnassa. Tiina on johtokuntatyössä mukana ja hänen asialistallaan ovat erilaiset sponsori- ja yhteistyökuviot, joiden kautta seuran toiminnalle voitaisiin saada tukea. Jäävuorokustannusten osalta seuramme on muiden jääurheiluseurojen kanssa alituisella taistelukentällä ja tässä työssä eturintamaa pidämme varapuheenjohtaja Mikko Ronkaisen kanssa. On myös paljon asioita, joita johtokunta käsittelee yhteisesti. Itselläni näiden lisäksi tärkeänä agendana on valmentajien työn tukeminen.

Johtokunta on seurassa instanssi, joka ei aina kovasti kuulu ja näy. Kuitenkin tämä nippu vapaaehtoisia tekee paljon töitä viedäkseen seuraa eteenpäin ja auttaakseen Sannaa pitämään arjen rattaat liikkeessä. Tällä kaudella pyrimme siihen, että tietoa työstämme tihkuisi entistä paremmin jäsenten tietoon. Blogi ajankohtaisista asioista on yksi keino.

Mikäli sinulla on ehdotus tai idea, voit viestiä niitä myös suoraan toimikunnille. Minun tai Sannan kautta esitetyt asiat päätyvät myös toimikuntien pohdittaviksi. Toimikunnissa linjauksia tehdään yhdessä ja joskus pitää konsultoida muita työryhmiä tai koko johtokuntaa. Tietyt asiat pitää vahvistaa johtokunnan kokouksen päätöksillä. Päätöksistä tai linjauksista pyrimme informoimaan asianosaisia hetimiten ja laajemmissa kokonaisuuksissa tiedottaminen tapahtuu kootummin ja harkitummin.

Kaikille luistelijoillemme haluan toivottaa mahtavaa uutta kautta. Toivon, että harrastajien vuosi on täynnä uusia onnistumisia, hauskoja hetkiä ja elämyksiä. Kilpaurheilijoille toiveeni on tietysti onnistumisen ilo ja menestyminen. Seurapäivässä pääsinkin jo osan ohjelmista näkemään ja täytyy sanoa, että olen todella ilahtunut! Ihania ideoita, ja innostunutta tulkintaa. Suuri työ on jo tehty, kun kilpailuohjelmat on saatu kokoon. Siitä valtava kiitos ja kumarrus valmentajillemme! Nyt alkaa sitten todellinen aherrus. Se ei aina ole helppoa, mutta tämä onkin taitoluistelua! Muistakaa ilo ja huumori, se vie monen vaikean hetken yli. Tästä hyvänä esimerkkinä voisin nostaa Sweet Diamondsin tyttöjen mahtavan flossaus-rivin. Jos et ole nähnyt sitä vielä, 9.10 Timantti-illassa varmasti näemme sen taas!

Timanttisia kaaria!

Kata