Lumiukko tehtäisiinkös? Pienet Elsa ja Anna ovat ystävyksiä jäällä ja jään ulkopuolella

10.4.2018

Matilda Pulkkinen ja Iida Tikkakoski esittävät 15.4. Frozen-jäänäytöksessä Elsaa ja Annaa lapsuusvuosina. Olaf-lumiukkona luistelee Alexandra Zhovtobryukh. Kaverukset ovat yhtä mieltä tulevasta näytöksestä. Se sopii tosi hyvin jäälle ja Jyväskylän Taitoluisteluseuran luistelijoiden esitettäväksi. ”Melkein kaikki tykkäävät prinsessoista”, toteaa Iida.
Matilda Pulkkinen ja Iida Tikkakoski esittävät 15.4. Frozen-jäänäytöksessä Elsaa ja Annaa lapsuusvuosina. Olaf-lumiukkona luistelee Alexandra Zhovtobryukh. Kaverukset ovat yhtä mieltä tulevasta näytöksestä. Se sopii tosi hyvin jäälle ja Jyväskylän Taitoluisteluseuran luistelijoiden esitettäväksi. ”Melkein kaikki tykkäävät prinsessoista”, toteaa Iida.

 

Frozen-tarina kertoo sisarusten välisestä rakkaudesta. Kuten pienten tyttöjen kuuluukin, prinsessasisarukset Elsa ja Anna haluaisivat leikkiä keskenään. Sen estää Elsan hallitsematon taikavoima. 15.4. Frozen-jäänäytöksessä Jyväskylässä näet Elsan, Annan ja Olafin luistimilla.

 

Jyväskylän jäänäytöksessä lapsuusikäisten Elsan ja Annan rooleissa nähdään treenikaverit, 10-vuotias Matilda Pulkkinen ja 11-vuotias Iida Tikkakoski. He ovat luistelleet yhdessä usean vuoden ajan ja tapaavat jäähallilla harva se päivä.

Ystävykset nauttivat jäällä vauhdista ja uusien asioiden oppimisesta. He hyppivät, pyörivät ja tanssivat luistimillaan musiikin tahdissa sekä tekevät ikimuistoisia kisa- ja leirimatkoja yhdessä.

Matildalle ja Iidalle isommat roolit jäänäytöksessä on uusi ja innostava juttu, ehkä hieman jännittäväkin. Ryhmän kanssa näytöksissä esiintyminen on kuitenkin jo tuttua. Näytösten tekeminen on luistelijoiden kaudessa odotettu vaihe.

”Kilpailukausi on juuri päättynyt. Nyt kevätnäytöstä harjoitellaan ja valmistellaan paljon, mikä on kiva seuran yhteinen juttu. Siitä tehdään tosi hieno”, sanoo Iida Tikkakoski.

”Näytösten tekeminen on hauskaa, koska siinä saa luistella ja olla yhdessä kavereiden kanssa. Se on rentoa ja tuo vaihtelua harjoitteluun”, sanoo Matilda Pulkkinen.

”Jäänäytöksen harjoittelu yhdessä kaverin kanssa on tosi kivaa”, toteavat Iida ja Matilda.

 

Ystävykset haluavat yhä taitavammiksi luistelijoiksi

 

”Matildasta on tullut luistelun myötä hyvä kaveri, jonka kanssa keksitään yhteistä tekemistä myös treenien ulkopuolella”, kertoo Iida.

”Iida on kiva kaveri, ystävällinen ja innokas. Hän on tosi taitava monessa asiassa, varsinkin hypyissä”, kertoo Matilda.

Myös Iida kertoo Matildan olevan hyvä erityisesti hypyissä. Niitä nähdään jäänäytöksessä Pikku-Elsan ja -Annan rooleissa. Sekä Iida että Matilda ovat ahkeria ja motivoituneita harjoittelijoita, jotka antavat kaikkensa luistellessaan.

”Minusta on parasta huomata oma kehittymiseni. Haluan oppia aina vaikeampia juttuja jäällä”, sanoo Iida.

”Luistelu on hauskaa. Tavoitteenani kehittyä luistelijana ja oppia uutta. Kaikki, mikä liittyy luisteluun, on mukavaa”, toteaa Matilda.

 

Olaf-lumiukko on ystävyyden ilmentymä

 

Taikavoimillaan Elsa tekee lumiukon, Olafin. Hän on hyväntuulinen, hassu ja aito veijari, todellinen ystävyyden ilmentymä. Olaf kulkee Annan rinnalla tämän matkalla siskoaan etsimässä.

Jäänäytöksessä Olafin roolissa nähdään Alexandra Zhovtobryukh, Iidan ja Matildan treenikaveri ja ystävä hänkin. Roolissaan hän pääsee näyttämään niin luistelutaitojaan kuin hassuttelemaan jäällä luvan kanssa.

14-vuotiaan Alexandran tavoitteena on kilpailla ensi kaudella SM-noviisit -sarjassa. Hän aloitti luistelun 3-vuotiaana, joten hänen uransa jäällä on jo pitkä. Alexandra haaveilee, että voisi pysyä luistelun parissa mahdollisimman pitkään, tehdä haastavia kolmoishyppyjä ja osallistua joskus isoihin jäänäytöksiin.

Olafin roolissa hän haluaa pitää hauskaa ystäviensä kanssa. Se on kiinnostava näytösrooli, jossa saa hassutella.

”Olaf on hassu ja todella kiva tyyppi. Frozen-elokuvassa Olafin roolissa on paljon hauskoja kohtia, ja vastaavia katsojat pääsevät näkemään myös Jyväskylän jäänäytöksessä. Rooli on tosi mukava ja esitän sen ilomielin”, sanoo Alexandra.

 

Jyväskylän Taitoluisteluseura esittää: Frozen-jäänäytös

15.4. kello 16

LähiTapiola-areena (kilpahalli), Rautpohjankatu 10

Liput: aikuiset 10 e, lapset 3–16 v. ja opiskelijat 5 e, alle 3 v. 0 e