Frozen-jäänäytöksen ohjelmat valmistuvat Jyväskylän jäillä

4.4.2018

Frozen-jäänäytöksen valmistelu on käynnissä Jyväskylässä. Valmentajat suunnittelevat ohjelmat ja treenaavat ne ryhmiensä kanssa. Käsikirjoitus, puvut ja lavasteet ovat jo hyvällä mallilla. H-hetki on 15.4. Kello 16.
Frozen-jäänäytöksen valmistelu on käynnissä Jyväskylässä. Valmentajat suunnittelevat ohjelmat ja treenaavat ne ryhmiensä kanssa. Käsikirjoitus, puvut ja lavasteet ovat jo hyvällä mallilla. H-hetki on 15.4. Kello 16.

Kun ensi kertaa ikuisuuteen loistaa valot, laulut soi – ensi kertaa ikuisuuteen aamuun tanssia mä voin! Huhtikuun 15. päivä Jyväskylässä nähdään Frozen-tarina jäällä. Tule mukaan huurteiseen seikkailuun – paraikaa liki 300 luistelijaa harjoittelee H-hetkeä varten.

Saatat kuulla Frozenista tuttuja melodioita lähiviikkoina Jyväskylän jäähalleilla. Jyväskylän Taitoluisteluseuran ryhmät harjoittelevat nyt ahkerasti huhtikuun 15. päivänä esitettävää Frozen-jäänäytöstä. Jäänhakkaajilla, prinsessoilla, peikkoperheellä ja muilla tarinan hahmoilla on kevätnäytöksessä luistimet jalassa ja luistelutaito hallussa.

Näytökseen ovat tervetulleita kaikki Frozenista tai luistelusta kiinnostuneet. Se tarjoaa niin taitavia roolisuorituksia, muodostelmajoukkueiden taidonnäytteitä kuin taatusti ihastuttavia pienempien luistelijoiden esityksiä. Luistelijoille näytös on kauden loppuhuipennus ja mahdollisuus päästä esiintymään suurelle yleisölle.

”Frozen-satu on kuin tehty esitettäväksi jäällä. Se on tunnelmallinen, kaunis ja lapsille mieluisa tarina”, sanoo näytöksen suunnittelussa ja valmistelussa tiiviisti toimiva Josefiina Lahtinen.

Tarina on tuttu. Elsan hallitsematon kyky taikoa lunta ja jäätä saattaa Annan hengenvaaraan ja erottaa prinsessasisarukset toisistaan. Annan ja ikuiseen talveen vaipuneen valtakunnan pelastaminen on kiehtova retki. Tämän Disney-tarinan prinsessat ovat voimakkaita ja taitavia tyttöjä ja vahvoja persoonia – myös Jyväskylän jääsadussa.

 

Seuran yhteinen ponnistus ja jokakeväinen perinne

Jäänäytöstä on valmisteltu seurassa jo viime vuoden puolelta lähtien. Kun kevätnäytöksen aihe oli päätetty, alkoi sen käsikirjoitus ja kertomuksen tekeminen, kohtausten suunnittelu sekä hahmojen roolittaminen. Viime aikoina ohjelmien harjoittelun lisäksi ajankohtaisia ovat olleet puvustus, lavastus sekä markkinointi ja tapahtumapäivän talkoosuunnittelu.

”Kevätnäytös on Taitoluisteluseurassa koko vuoden suurin tapahtuma ja siihen tehdään paljon töitä niin jäällä kuin sen ulkopuolella. Näytös tarvitsee lisäksi paljon taustatyötä ennen itse H-hetkeä”, kertoo Josefiina Lahtinen.

Luistelijoiden lisäksi näytöksen valmisteluun osallistuu iso joukko Jyväskylän taitoluisteluseuran väkeä. Näytöspäivä kioskeineen ja arpajaisineen järjestetään talkoovoimin.

”Jokaisen näytökseen osallistuvan käsiala näkyy aina lopputuloksessa. Kevätnäytös saa kaikki seuran luistelijat ja vanhemmat laittamaan oman työpanoksensa likoon. Yhdessä voimme saada aikaan mahtavan shown kauden päätteeksi”, sanoo näytöksessä varttuneen Elsan roolin luisteleva Natalia Periainen.

Frozen-jäänäytös esitetään Jyväskylässä vain kerran, joten päivä kannattaa laittaa kalenteriin hyvissä ajoin. Vaikka näytöksiä on vain yksi, katsomossa on tilaa isollekin yleisölle.
 

Jyväskylän Taitoluisteluseura esittää: Frozen-jäänäytös
15.4. kello 16
LähiTapiola-areena (kilpahalli), Rautpohjankatu 10
Liput: aikuiset 10 e, lapset 3–16 v. ja opiskelijat 5 e, alle 3 v. 0 e