JyTLS:n Frozenin Elsa ja Anna rakastavat hyppyjä ja piruetteja

29.3.2018

”Frozen soveltuu jäänäytökseksi varsinkin perheen pienemmille, jotka haluavat samaistua prinsessan rooliin Taakse jää -kappaleen siivittämänä. Onhan Frozenin eksoottinen ympäristö yltä päätä jäinen”, sanoo varttuneen Elsan roolin luisteleva Natalia Periainen. Annan roolissa luisteleva Alexandra Pihlman odottaa kovasti ensimmäistä isompaa jäänäytösrooliaan. Frozen esitetään Jyväskylän kilpahallissa 15.4.
”Frozen soveltuu jäänäytökseksi varsinkin perheen pienemmille, jotka haluavat samaistua prinsessan rooliin Taakse jää -kappaleen siivittämänä. Onhan Frozenin eksoottinen ympäristö yltä päätä jäinen”, sanoo varttuneen Elsan roolin luisteleva Natalia Periainen. Annan roolissa luisteleva Alexandra Pihlman odottaa kovasti ensimmäistä isompaa jäänäytösrooliaan. Frozen esitetään Jyväskylän kilpahallissa 15.4.

Natalia Periainen ja Alexandra Pihlman tähdittävät 15.4. Jyväskylän taitoluisteluseuran kevätnäytöstä varttuneiden Elsan ja Annan rooleissa. Molemmat odottavat näytöstä kovasti – mutta ensin on treenien aika.

Päivitys 11.4.2018: Loukkaantumisesta johtuen varttuneen Annan roolin luistelee jäänäytöksessä Minttu Ponto. 

 

Huhtikuun 15. päivä Frozenin huurteinen tarina valtaa LähiTapiola-areenan Jyväskylässä. Jyväskylän taitoluisteluseuran näytöksessä nähdään jäällä yhteensä noin 300 luistelijaa pienistä luistelukoululaisista kokeneisiin jäätaitureihin yksilö- ja muodostelmaluistelun alueilta. Luvassa on sykähdyttävä prinsessatarina ja paikallisen luisteluseuran yhteinen taidonnäyte.

Frozenin tarinan Elsan roolissa nähdään kuluneen kauden menestynein jyväskyläläinen yksilöluistelija Natalia Periainen. Pikkusisko Annan roolin luistelee Alexandra Pihlman, joka on tässä näytöksessä ensimmäistä kertaa isommassa jäänäytösroolissa. 


Natalia Periainen Elsan roolissa – ilmaisua ja vaativia elementtejä

”Frozen ei ole mikä tahansa prinsessasatu. Tarinan ydin on sisarusten välisessä rakkaudessa. Roolissani haluan tuoda yleisölle päähenkilön tarinan ja persoonan hauskalla ja selkeällä tavalla”, sanoo varttuneen Elsan roolin luisteleva Natalia Periainen.

Hän on 17-vuotias luistelija, joka kilpailee SM-juniorit -sarjassa. Natalia on harrastanut luistelua 14 vuoden ajan ja hallitsee vaativia hyppyjä ja piruetteja. Niitä nähdään myös Frozen jäänäytöksessä. Luistelijana hän on taitava myös muun muassa ilmaisussa.

”Näytöksessä pääsee esittämään oman näytöshahmon persoonaa muille eläytymisen kautta. Niin soolo- kuin ryhmäesitykset ovat parhaita näytöksissä, koska niissä pääsee irroittelemaan kavereiden kanssa ja pitämään hauskaa”, hän kertoo.
 
Kevätnäytöksen tekemistä hän pitää suurimpana kohokohtana kauden seuratapahtumien joukossa. Natalia esiintyi ensimmäisen kerran luistelunäytöksessä vuonna 2006 luistelukoululaisena. Sen jälkeen näytös on kuulunut vuoteen aina joulun alla ja keväällä kauden päätteeksi. Aiemmin hän on esiintynyt muun muassa sutena Punahilkassa, kanana Vaahteramäen Eemelissä ja Gastonina Kaunotar ja hirviö -jäänäytöksessä.

”Näytösten tekeminen on aina hauskaa. Kaikki odottavat kevätnäytöksen tekemistä jo innoissaan tammikuusta lähtien. Näytöstreeneissä pääsee irroittautumaan perusharjoitusten siivittämästä arjesta. Yleisölle esiintyminen innostaa kovasti”, hän sanoo.


Musiikki vie mukanaan Annan roolin luistelevaa Alexandraa

Annan roolissa luisteleva Alexandra Pihlman odottaa näytöstä kovasti. Frozenissa hän pääsee ensimmäistä kertaa urallaan suurempaan jäänäytösrooliin.

Alexandra on 12-vuotias luistelija. Hänen luistelu-uransa alkoi 4-vuotiaana luistelukoulussa, joten vuosia jäällä on kertynyt yhteensä kahdeksan. Alexandra kilpailee Debytantit-sarjassa. Tavoitteena uralla on luistelutaitojen kehittäminen edelleen, ja tietenkin luistelusta nauttiminen yhdessä ystävien kanssa.

”Olen erittäin tavoitteellinen ja pyrin tekemään joka harjoituksessa parhaani. Nautin kun pääsen luistelemaan musiikin kanssa. Musiikki vie minua mukanaan”, Alexandra sanoo.

Oman roolinsa ohella Alexandra odottaa näytöstä kokonaisuutena, sitä millaisen Frozen-tarinan oma seura saa yhdessä aikaan. Frozenin ytimessä on Elsan ja Annan välinen suhde. Myös luistelijat näiden roolien takana ovat treenikavereita ja tuttuja toisilleen, samoin kuin tarinan sankarit, pahikset, hassuttelijat ja lukuisat sivuroolien esittäjät aina peikkoperheestä Arendellen väkeen ja tanssiaisten vieraisiin.

”Näytöksen tekeminen vaatii malttia ja työtä sekä yhteistyötä koko seuran luistelijoiden kesken, jotta kaikki saadaan toimimaan yhtenäisesti ja oikealla ajoituksella. Olen oppinut tekemään yhteistyötä näytöksissä niin isompien kuin pienempien luistelijoiden kanssa ja se on ollut aina mukavaa”, Natalia Periainen kertoo.

”Meillä on ihana porukka. Yhdessä saamme mahtavan esityksen aikaiseksi. On hienoa päästä esiintymään seuran yhteisessä näytöksessä”, sanoo Alexandra Pihlman.


Jyväskylän Taitoluisteluseura esittää: Frozen-jäänäytös 
15.4. kello 16
LähiTapiola-areena (kilpahalli), Rautpohjankatu 10
Liput: aikuiset 10 e, lapset 3–16 v. ja opiskelijat 5 e, alle 3 v. 0 e