Aikuisluistelun mahdollisuudet monipuolistuvat

13.3.2018

Seuramme tarjoaa tulevalla kaudella erinomaisia vaihtoehtoja aikuisten luisteluharrastukseen, niin kilpa- kuin harrasteluistelussa. Luistelun harrastamisen mahdollisuuksien kehittäminen on yksi seuran tavoitteista. Kevät on paras aika hakeutua mukaan joukkueisiin tulevalle kaudelle.

 

Aikuisharrastajan polkua kehitetään Jyväskylän taitoluisteluseurassa aktiivisesti. Tavoitteena on löytää jokaiselle sopiva paikka harrastaa, kehittyä ja edetä lajissa myös aikuisena. Aikuisten harrastajaryhmissä harjoitellaan luistelun perustaitoja ilman kilpailullisia tavoitteita, aikuismuodostelmajoukkue tarjoaa oivallisen suunnan kehittyä edelleen ja päästä kilpajäillekin. Myös yksilöluistelun puolella kilpailuissa on tarjolla aikuisten harrastesarjoja.

Kaudella 2018–2019 kilpajäille suuntaa kolme aikuisten muodostelmajoukkuetta Jyväskylästä. Kansalliset seniorit Eternal Diamonds, kansalliset aikuiset Fresh Diamonds ja kansalliset mastersit Rocky Diamonds täydentävät rivejään kevään aikana ja suuntaavat kohti ensi syksyn kisajäitä.

– JyTLS:ssa on paljon aikuisiällä harrastuksensa aloittaneita sekä pitkän luistelu-uran jo tehneitä eri elämänvaiheissa olevia luistelijoita. Seura tarjoaa luistelun iloa kaikille, aina aloittelijoiden luistelutaidoista huippu-urheilijoiksi tähtääviin. Heille kaikille halutaan tarjota innostava ja motivoiva mahdollisuus luistelun harrastamiseen, sanoo JyTLS:n puheenjohtaja Olli Schemeikka.

 

Kolme joukkuetta aikuisten muodostelmaluistelussa

  • Seniorijoukkue Eternal Diamondsin luistelijat ovat kilpailukauden alkuun mennessä täyttäneet 17 vuotta. Eternal Diamonds on pitänyt kaudella 2017–2018 välivuotta kilpajäiltä. Ensi kaudella joukkue kokoaa rivinsä ja uusilla luistelijoilla on mahdollisuus päästä joukkueeseen mukaan kevään aikana pidettävien testijäiden kautta. Uusi valmentaja tuo oman innostuneen otteensa joukkueen toimintaan. Harjoituksia joukkueella on 1–2 kertaa viikossa. Kiinnostuneet luistelijat voivat olla yhteydessä Jenni Syväjärveen.
  • Aikuis-sarjan muodostelmajoukkue Fresh Diamonds on toiminut mahtavassa yhteishengessä seitsemän vuotta. Joukkue koostuu pääosin aikuisiällä harrastuksensa aloittaneista luistelijoista, jotka ovat yli 25-vuotiaita. Mukaan voi päästä 18 vuotta täyttäneet luistelijat. Joukkue kilpailee kansallisessa sarjassa ja harjoituksia on 1–2 kertaa viikossa. Fresh Diamonds on mainio paikka päästä kokemaan muodostelmaluistelun iloa, yhdessä tekemisen riemua sekä pukea luistelupuvut ja kammata kisanutturat kilpailuissa. Fresh Diamondsien toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla kevään aikana tutustumaan ja kokeilemaan luistelua harjoituksiin. Yhteyshenkilö on Heidi Kauppinen.
  • Masters-sarjan joukkue Rocky Diamonds on aikuisjoukkueiden joukossa odotettu tulokas. Sarjan luistelijat ovat muodostelmaluistelun veteraaneja, eli heillä on luisteluharrastus- ja kilpaurheilutausta. Rocky Diamonds pitää huolen, että vuosien kokemus ja osaaminen säilyvät. Se tarjoaa luistelun iloa aktiiviuransa jo taakseen jättäneille luistelijoille ja antaa huutia ajatukselle, että luistelu-ura loppuisi parikymppisenä. Rocky Diamonds harjoittelee 1–2 kertaa viikossa. Jos tämä joukkue kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä Katariina Kotomäkeen.

 

JyTLS:sta osaavaa tukea ja mahdollisuuksia kaikenikäisille harrastajille

Muodostelmaluistelijan tärkein taito on sitoutuminen. Jyväskylän Taitoluisteluseurassa on muodostelmaluistelua kehitetty pitkäjänteisesti lajin Suomeen rantautumisesta saakka. Alkuaikoina kilpailevia joukkueita oli vain yksi, ensi kaudella kilpailevia joukkueita on seitsemän eri sarjoissa.

Muodostelmaluistelu on monipuolinen laji, joka vaatii yksilötaitojen lisäksi muodostelmaälyä, tiimityötaitoja ja ennen kaikkea sitoutumista. Muodostelma on aina siinä mukana olevien luistelijoiden summa. JyTLS tarjoaa erittäin osaavan tuen, valmennuksen ja referenssin muodostelmajoukkueelle. Eri joukkueisiin on erilaisia ikä- ja taitovaatimuksia, mutta jokaiselle lajista kiinnostuneelle löytyy varmasti paikka seuran muodostelmaperheessä.

Aikusten harrastajaryhmiä on tarjolla vasta-alkajille kuin pidempään lajia harrastaneille. Monella tasolla kehittyvä seura on luistelijan turva parhaisiin lähtökohtiin harjoittelussaan.

Lasten ja nuorten joukkueissa luistelijoiden siirroista vastaavat valmentajat. Täysi-ikäisiltä luistelijoilta kysytään jo omaa aktiivisuutta.

– Aikuisten luisteluharrastuksessa on useita vaihtoehtoja, joten keväällä on hyvä aktivoitua kokeilemaan ja pohtimaan omia haaveitaan ja tavoitteitaan. Yhdelle tavoite voi olla vain kilpailu ja vauhti, toiselle olisi tärkeämpää ehkä päästä mukaan, kokea ja iloita yhdessä tekemisestä. Kaikille on seuran aikuismuodostelmassa oma paikka. Tule siis ja testaa! Keväällä pääset kokeilemaan, tutustumaan joukkueisiin ja saat kokemuksia päätöksesi tueksi, kannustaa pitkää luistelu-uransa itsekin jatkava Katariina Kotomäki.

 

Lisätiedot:

Sanna Järvinen, toiminnanjohtaja, sanna.jarvinen@jytls.fi

Jenni Syväjärvi, Eternal Diamonds yhteyshenkilö, jenni.syvajarvi@gmail.com

Heidi Kauppinen, Fresh Diamonds yhteyshenkilö, heikauppinen@gmail.com

Katariina Kotomäki, Rocky Diamonds yhteyshenkilö, katariina.lemetyinen@gmail.com